Podjeli

Istraživač i publicist  Bože Vukušić je u tv-emisiji Bujica (26.2.2021.) ponovno najavio da će objaviti registar svih suradnika Udbe u Hrvatskoj te da ima preko tri milijuna dokumenata i imena više od 10.000 suradnika jugoslavenske komunističke tajne policije, od kojih je dobar dio i dalje aktivan, i to na svim područjima, od visoke državne politike do općina, tvrtki i županija.

U emisiji smo jasno i glasno čuli i neka „zvučna“ imena, poput Hrvoja Šarinića, Šeksa, Gregurića, Boljkovca, Manolića ili pak Svetozara Tedeschija, oca od novopečenog milijardera Emila, koji svako malo dijeli lekcije iz gospodarstva, odnosno koji nam je pričao „bajke“ kako se u vrijeme rata obogatio prodavajući – žvakaće!

Nekadašnji „prvak“ Udbe Zdravko Mustač čak se bez problema javlja s izdržavanja zatvorske kazne (sic!), šalje svoje „Udbaške romane“ na sve moguće adrese, a pojedini mediji ih kako vidimo rado objavljuju. Ako to potraje još malo, Perković i Mustač, ali i brojni njihovi suradnici od zločinaca postat će – žrtve.

Relativno brojna imena bivših Udbaša dosad su otkrili i Hrvati koji su svojedobno zbog progona KOS-a i Udbe morali pobjeći u inozemstvo. U medijima se često javlja i bivši Udbaš Željko Kekić, koji također otvoreno priča da se nismo riješili bivših pripadnika komunističke tajne službe, da su ti ljudi samo preokrenuli kapute i da su nastavili tamo gdje su stali na početku stvaranja hrvatske države.

Međutim, kad se o tim  stvarima govori i piše, kad se nekoga i javno prozove ili čak pokaže dokument da je bio suradnik Udbe i da je kriv za brojna kaznena djela – ništa se ne događa.

Svi šute, a poglavito organi gonjenja, koji inače u zadnje vrijeme vrlo brzo reagiraju i zatvaraju ljude, ako saznaju da je netko nekoga „silovao“ prije 10 ili 20 godina, pa i za vrijeme braka!

Prozvani se također ne javljaju, kao –„neka samo pišu i govore“, kao da se to njih ne tiče!

To drugim riječima znači da ih netko debelo štiti, od medija, politike do tužilaštva, a to opet vuče i na to da su i dalje „svi“  dobrano povezani!

A baš i protiv tih i takvih smo se borili u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a ne da će nas baš i takvi i dalje nesmetano proganjati, ali ovoga puta sa „usavršenijim“ metodama!

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema