Podjeli

Notorni dramski umjetnik Rade Šerbedžija, pišu mediji, javio se iz  Los Angelesa. Sav je potresen onim što se događa u Ukrajini. U svojem javljanjem na Facebooku, putem videa, „progovorio je o užasu  i ganuo mnoge“!

Rekao je:

  • „ Nakon tri godine moja Lenka i ja smo ponovno u Los Angelesu, gradu u kojem smo živjeli desetak godina, gdje su naša djeca odrastala. Ovdje smo sad na prekrasnom, moćnom Tihom oceanu. Već osam dana snimam  TV seriju s Jeffom Bridgesom, sjajnim tipom, baš uživam. Nedavno sam završio snimanje s Garyjem Oldmanom u Londonu. Ponovno jedan savršen glumac, čovjek. Divan, emotivan, moćan“ – kazao je.

Ali…sve to lijepo, zamislite, pokvario mu je rat u Ukrajini, „ovaj užas u svijetu, koji se događa u jednom divnom gradu. U jednoj divnoj zemlji gdje bombe padaju usred grada, dok možda neka djevojčica svira Čajkovskog na klaviru bezbrižna i sretna…“- istaknuo je pa dodao da je „užasan svijet ponovo“ i da ne zna „što i kako mi ljudi nešto možemo učiniti, odnosno jedino se nadati i željeti, stvarati dobru energiju“. …

Koje potresne rečenice! Ni Krleža ovaj užas ne bi bolje i potresnije objasnio!

Sad se pitamo, gdje je bio Rade, gdje je bila Lenka kad se isto zlo događalo diljem Hrvatske? Kad je bio okupiran Vukovar, kad je velikosrpski agresor, palio hrvatska sela i ubijao nedužne ljude, ovaj je glumac, zajedno sa svojom obitelji i prijateljima, šutio, ili bolje rečeno uživao na obali moćnog Tihog oceana, pa ovo „potresno“ javljanje ispada kao nekakva šala ili čak ruganje Ukrajincima kojima je najmanje potrebno da ih danas netko, kao ovaj, žali s obala Tihog oceana i velegrada u kojem malo tko i zna gdje je država koju je napala Putinova armija.

Najbolje bi mu bilo da se pokrije preko glave i da – muči!

Kad je trebalo, sa svojom Lenkom, dezertirao je iz Hrvatske, a otkako se, nakon završetka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata vratio neki su mu odmah „darovali“ Brijune, stan, obasipali ga nagradama i priznanjima, kao da je „spasio“ Hrvatsku i Hrvate.

Jadno je i žalosno što ovaj čovjek ne vidi ili nije svjestan da je samo jedna obična mrlja u umjetničkom životu države na koju je pljunuo dok su drugi dali i za nju bili spremni  dati svoje živote.

Sve u svemu, Rade, srami se- to ti uz ostalo poručuju hrvatski branitelji!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema