Podjeli

Nepatvorenom petokolonašu Miloradu Pupovcu izgleda nije dosta blatiti svoju domovinu Hrvatsku samo na domaćem terenu pa se uputio i u susjednu nam BiH, u Sarajevo ne bi li bošnjačkim-muslimanskim medijima ponudio svoje (na-)opako politikantstvo.
U čije ime on to radi, koga to on predstavlja, tko mu je bukvalno rečeno, potpisao putni nalog; Banski dvori, Pantovčak, ili….laje o svom trošku?

Pa, poslušajmo što je kazao muslimanskim medijima u Sarajevu….

Po riječima Milorada Pupovca, nesnošljivost i nasilje prema drugim narodima povezani su s pokušajem rehabilitacije ustaštva; in medias res!
Te karakteristike aktualne državne politike(nesnošljivost i nasilje, nap. a.), politike kojoj i on pripada, kaže Pupovac:
….„Tijesno su povezane s povijesnim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo“, ustvrdio je čelnik SDSS-a.
I to gdje, u federativnom, odnosno….muslimanskom Sarajevu!?
Bez ikakve sumnje ovakva politički perverzna retorika itekako stvara krivu sliku o hrvatskoj unutrašnjoj i vanjskoj politici i potiče bošnjačko-muslimanski animozitet prema hrvatskoj državi što ujedno znači i otvoreno podrivanje suvereniteta jedne neovisne eu-države.
U ‘prilog’ tome, Pupovac zaključuje kako sve navedeno „doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše (kao utemeljitelju UJDI-ja, nikad mu prežaljene, nap. a.) Jugoslavije.“
Pomalo je i tragikomično što Pupovac javno upozorava na remećenje ‘stabilnosti regiona’ u glavnom gradu jedne, što se stabilnosti tiče, totalno poremećene države koja već sutra možda i pukne poput pregrijanog bosanskog lonca, fantomske države u kojoj su ‘njegovi’ Hrvati prepolovljeni s 800 na 400 tisuća žitelja s trendom formiranja nacionalne manjine(10 posto); egzistencijalno ugroženih Hrvata koji svoju konstitutivnost danas mogu objesiti mačku o rep!
A što se tiče ‘nesnošljivosti i nasilja’, Pupovac je svoj opskurni intervju mogao prezentirati i u Dodikovoj RS, u studentskom domu na Palama koji se ponosi imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića, doživotnog robijaša, pa im objasniti pojam nesnošljivosti, ali prema Hrvatima, što pobijenim što protjeranim, iz nekad Bosanske Posavine…kojih se od 200 tisuća(Hrvata i hrvatskih Muslimana) vratilo tek njih 12 tisuća.
Za obnovu svojih, po četnicima spaljenih domova, bez ikakve Dodikove pomoći…..kupuju građu u ‘ustašoidnoj’ Hrvatskoj!

Tko je u Sarajevu slušao ili ćitao taj Pupovčev intervju…o nabujalom naci- i klero-fašizmu?

-Pa, vjerojatno su među publikom odnosno čitateljima bili i potomci hrabrih ratnika nekad slavne handžar divizije a za one koji o tome ništa ne znaju evo malo povijesti: 13. oružana gorska divizija SS-a „Handschar” ili 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS „Handschar“ je bila vojna jedinica u sastavu Waffen SS-a tijekom Drugog svjetskog rata.
Bila je sastavljena pretežno od Hrvata muslimana te manjeg broja Hrvata katolika Bosne i Hercegovine, volksdeutschera, te kosovskih Albanaca.
-A moguće su taj Pupovčev pamflet slušali/čitali i potomci nekad slavne Crne legije hrvatskog viteza, krilnika Jure Francetića, mahom hrvatski Muslimani, koji su na padinama Romanije do nogu potukli četničke horde, spasili Sarajevo od ‘srebrničkog’ pokolja a bradate četnike protjerali tamo gdje im je bilo i mjesto, preko Drine!“
Eto, toliko o davnom naci-fašizmu naroda zvanog ‘cvijeće-suncokreta’ koji se doduše odrekao zločinačkog naci-fašizma ali je zato prigrlio neku novu fašistoidnu politiku, bošnjačko-muslimanske supremacije!
A sad nešto o besramnom Pupovčevom napadu na katoličku Crkvu…..

-Nakon što je u jeku velikosrpske agresije Milorad Pupovac lažno i zloćudno optužio Katoličku crkvu za pokrštavanje desetak tisuća srpske ‘nejači’, zagrebački je okružni tužitelj početkom svibnja 1992. podigao optužnicu protiv Milorada Pupovca zbog iznošenja po običaju lažnih vijesti ili tvrdnji, za što se predviđala kazna do pet godina zatvora.
No do procesa nikada nije došlo niti se je Pupovac ikad pošteno ispričao Katoličkoj crkvi zbog svog govora mržnje. Prema riječima člana tadašnje hrvatske vlade njega je, na veliku našu žalost, od kaznenog progona spasio predsjednik Franjo Tuđman koji je procijenio kako bi proces bio politički kontraproduktivan.
Zašto ‘na veliku našu žalost’?

Pa, nema nikakve sumnje da je Milorad Pupovac, bio i ostao, lukavi i promućurni ‘etno-biznismen'(po Ivi Josipoviću) izraziti petokolonaš kojemu je ‘srpstvo’ primarni biznis.

On svoju vjerodostojnost redovno kupuje u Beogradu primajući detaljne instrukcije glede politički subverzivnog ponašanja a u Hrvatskoj je tek pragmatični prirepak ‘lijevima’ ili ‘desnima’, ‘crvenima’ ili ‘crnima’ u borbi za osvajanje vlasti.

Ni HDZ-u kao ni SDP-u nažalost ne smeta njegov do danas nepromijenjeni stav o Domovinskom kao građanskom ratu i ‘Oluji’ kao nekažnjenom, udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem etničkog čišćenja!
Nema isto tako nikakve sumnje da je Milorad Pupovac petokolonaš filo-četničke provenijencije, replika nekadašnjeg Svetozara Pribičevića o čemu najbolje svjedoči njegovo opskurno glasilo ‘Novosti’, replika negdašnjeg ‘Srbobrana’ čije-samo naslovne-stranice odišu svekolikom netrpeljivošću odnosno mržnjom i patološkim izrugivanjem prema svemu što je ‘hrvatsko’!
Jednostavno rečeno on je vjerni vazal beogradske čaršije bez obzira tko je tamo na vlasti, uglađeni kripto-europejac Boris Tadić ili ordinarni četnički vojvoda, Toma Nikolić zvani Grobar ili pak ratni huškač iz Gline, mekousni Aleksandar Vučić.

Zbog svega što je izgovorio protiv katoličke Crkve i ‘svoje’ hrvatske države zlonamjerno podrivajući njezin suverenitet, zavrijedio je jedino ‘nogom u filo-četničku stražnjicu’ ali, kao nekad tako i danas, bilo bi to s političke strane gledano, eto, kontraproduktivno.
Jer, vlast je slast makar i po četničkom dreku zaudarala, sic!

Rujan 2019.                                                       Damir Kalafatić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema