Podjeli

A  Boga ti draga koliko medijske pompe, kakve sve izjave padaju a sve povodom cijepljenja. Cijeli bogovetni dan ništa se nije ni dogodilo osim što su TV kamere pomno bilježile nastupne izjave cjepljenih i onog nevoljnika kako sa svitom hoda od ureda do doma za stare i nemoćne na Trešnjevci, pa od doma do bolnice u Dubravi, pa opet iznova krug….glavu dajem da više ni sam nije znao gdje se nalazi i kamo će.
Treba odati priznanje upravama domova jer svaka je umirovljenica imala sređenu frizuru. Kad je gospođa Branka sjela da primi spasonosno cjepivo na smrt sam se prestrašila da će baš ON zgrabiti špricu iz ruke liječnika i sam ubrizgati cjepivo, s pravom očekujući da će i ON i dotična gospođa ući u povijest. Na sreću to se nije dogodilo pa mu je samo preostalo vrtiti palce u kutu gdje nije dopiralo oko kamere.
U Gospiću je župan osobno cijepio prvu pacijenticu i sve je izveo kako treba, s maskom propisno postavljenom na licu. Zamislite da je nekom nesrećom Šeks liječnik…otišla bi mast u propast onog trena kad bi stavio masku na način na koji je inače nosi..nek se vidi crveni nosić. Trebalo je vremena, truda a i novaca da tako pocrveni.
U Splitu je gospođa Karin ushićeno izjavila da je baš sretna što je cjepivo tako brzo došlo do Splita. Bogati! Kao da je Split na Aljasci pa treba bar mjesec dana da im se cjepivo dopremi.
U “Franu Mihaljeviću” je Markotićeva poturila mladu specijalizanticu a ona će mudro pričekati neko drugo cjepivo. Ili neće nikako.
Strpljivo sam čekala da se prikaže povijesni trenutak u mome gradu. I dočekala da vidim kako se prvi cijepi mladi infektolog.
Uglavnom sumirajući ono što sam mogla doznati iz medija zaključila sam da su žene hrabrije. Više ih je pristalo na cijepljenje nego muškaraca. Štaaaš…muškarci su nedovršena bića…čak i ne rađaju. Od svega prezentiranog vrijedna je poštovanja izjava epidemiologa iz Splita koji radi na Covid odjelu i jedini je dao suvislu i mudru izjavu.
Nakon skoro godinu dana kako Covid 19 hara svijetom očekivala sam da će naši visoki dužnosnici prvi, za primjer građanima stati u red za cijepljenje. Vraga! Nitko: od premijera, ministra zdravstva, cijelog stožera nije istrčao na teren, svi su prepustili svoje mjesto potrebitijima. Slučajno znam za neke države u kojima su predsjednici i premijeri prvi primili cjepivo motivirajući tako građane da i oni postupe isto. Ali naši ne. I sada ne znam je li problem u cjepivu ili njihovoj nesebičnosti i emocionalnoj inteligenciji. Ili i sami znaju da bi nakon njih građani masovno odustajali, toliko im vjeruju.Predsjednik države se na vrijeme obratio Vladi s prijedlogom da njega prvog cijepe. “Ali zašto” prstrujalo je glavom Odabranog koji mu ne može oprostiti što predsjednik ovu nesretnu godinu završava kao najpopularniji političar. “E, nećeš. Kad neću ja, nećeš ni ti koji si govorio da je Covid kao karijes. Nema za tebe cjepiva, stoj na Pantovčaku i ne smetaj. Radije neka se cijepi Davor makar izdahnuo kad mu igla dotakne kožu.”
Već mjesecima trpimo intelektualno maltretiranje ljudi koje je ON odabrao da budu stožer, prvi na braniku protiv ove pošasti. Što sve nismo čuli? Nikad toliko nesuvislih, kontradiktornih izjava, lupetanja, prelijevanja iz šupljeg u prazno. A svi, po NJEGOVIM kriterijima uvaženi znanstvenici. Dakle na govorenja tih znanstvenika bogobojazni su se krstili a ostali im nabrajali užu i širu familiju. Capak bi napokon morao doći do spznaje da on nije baba Vanga, Beroš bi mogao malo više čitati o infektologiji, slabostojeći Božinović je trebao primiti koktel vitamina kako bi ga malo podiglo a Markotićeva je mogla manje lupetati. Svi ti uvaženi i podobni znanstvenici mogu se sakriti iza Borisa Dežulovića koji nije liječnik ali je pametan novinar koji zna o čemu govori i piše. Čovjek se potrudio, pronašao podatke na Wiktipediji i potanko naveo tko sve ne bi trebao primiti cjepivo…ima toga podosta ali iz njegove objave sam više naučila nego od svih naših znanstvenika zajedno.
Kažu da ćemo i nakon cijepljenja nositi maske dok ne steknemo imunitet. Dobro ali sad su se pojavili i drugi i treći soj virusa. Hoćemo li se morati cijepiti i protiv njih pa bi nam se životi mogli pretvoriti u neprestano cjepljenje? Uglavnom farmakološka industrija trlja ruke…zarada će biti basnoslovna.
Alexandar Fleming, izumitelj penicillina je spasio sigurno više od milijarde života. Da je, ne daj Bože u njegovo vrijeme bilo televizije jadnička bi toliko vukli po svim medijskim kućama da ne bi ni stigao vidjeti je li se na starom kruhu stvorila zelena plijesan. I kad bi, medijski praćen, jednostavnim riječima objasnio kako mu palo na pamet da eksperimentira s plijesni malo tko bi mu vjerovao.
Hoću li se cijepiti? Pojma nemam. Hoću ako za izradu popisa uzmu biračke spiskove…drugdje me nema. I što bi država potrošila više od 15,00 EUR-a na mene koja ne obitavam u knjizi državljana? A ni moja obiteljska liječnica nije sigurna jesam li uopće živa. Vidjet ćemo…recimo da su mi šanse 50 naprama 50%.😅
Anna Kowalska


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema