Podjeli

Gospodine Penava, na Vašim je leđima velika odgovornost. Znam što znači biti organizator ili suorganizator javnih prosvjeda. Kao politički emigrant u Australiji bio sam često u situaciji koja je slična Vašoj. Stavljali smo na kocku naša radna mjesta, a ne tako rijetko, naše živote i naše obitelji u komunističkoj Jugoslaviji. Udba je proganjala i njih i nas. Međutim, nikada nismo odustajali od naše ideje niti smo dozvolili da nam bilo tko određuje što ćemo govoriti na tim javnim prosvjedima, koji su se često održavani ispred Australskog parlamenta. Kad je bilo potrebno napadali smo i Vladu Australije zbog njezinog podržavanja zločinačke Jugoslavije, u kojoj su glavnu riječ imali Srbi, kao što, nažalost, danas Pupovac ima u Hrvatskoj.

Gospodine Penava, budite dostojan zamjenik hrvatskih velikana iz prošlosti. Hrvatski je narod kroz povijest opstao zato jer su se mnogi hrvatski junaci borili za svoj narod do zadnje kapi krvi. Nisu odustajali ni onda kad nije bilo nikakve šanse za uspjeh.

Gospodine Penava, za razliku od tih za hrvatski narod teških vremena, mi danas ipak imamo (kakvu takvu) hrvatsku državu. Vi ste danas gradonačelnik Vukovara, a ne neki Jugoslaven ili četnik. Vi ste taj koji može utjecati na budućnost ne samo Vukovara već i cijele Hrvatske. Istina, ponovno se nalazimo pred ponorom, ili još gore, pred nestankom. Međutim, to će se dogoditi samo ako mi to kao narod dozvolimo, i iako budemo išli u taj nestanak kao ovce na klanje.

Gospodine Penava, situacija u kojoj se nalazi hrvatski narod, ne samo u Hrvatskoj nego i u BiH, toliko je opasna za našu budućnost da se mi Hrvati moramo probuditi iz eutanazije i prestati očekivati da će nas netko drugi spasiti. Osim nas samih neće nas nitko drugi spasiti. Svi drugi narodi, države i pojedinci vode računa samo o svojim interesima. Predsjednik Vlade Andrej Plenković nam laže kad kaže da iza nas stoje EU i NATO. To je tako samo dok se mi ponašamo kao njihove sluge i dok podupiremo njihove, a ne naše vlastite hrvatske interese.

Gospodine Penava, ne dozvolite da Vam bilo tko iz Zagreba diktira karakter prosvjeda u Vukovaru. Naravno, da svi stojimo iza Vaše poruke da će to biti miran i dostojanstven prosvjed. Međutim, to MORA BITI I JASAN POLITIČKI PROSVJED. Na tom se prosvjedu mora čuti i odlučna politička poruka izdajničkom hrvatskom državnom vodstvu koje nas vodi u propast. Također, na tom prosvjedu mora se čak do Australije i Argentine čuti poziv svih hrvatskim domoljubima da je došao zadnji trenutak za ujedinjenje iskrenih hrvatskih domoljuba.

Sve sadašnje tzv. hrvatske domoljubne stranke i organizacije totalno su zakazale. Istina, u njihovim redovima ima i neupitnih hrvatskih domoljuba. To, međutim, nije dovoljno za skidanje političkim putem s vlasti sadašnjih lopova, izdajica i tuđih slugu u Hrvatskoj. Hrvatski velikani iz prošlosti, a posebno branitelji koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu, pozivaju nas iz njihovih grobova da prestanemo šutiti i klečati pred izdajica. Oni od nas traže da budemo junaci kao što su oni bili u daleko težim uvjetima.
Gospodine Penava, u zaključku Vas molim da osim Vas izaberete barem još jednog ili dva čovjeka (naprimjer – general Sačić ili Hrvoje Zekanović, ili netko treći), kojima vjerujete, a koji će desetinama tisuća Hrvatica i Hrvata na prosvjedu u subotu 13. listopada reći ono što žele čuti i zbog čega dolaze u Vukovar. Osim snažnog ultimatuma hrvatskim pravosudnim institucijama i Vladi RH da već od ponedjeljka 15. listopada mora krenuti vjerodostojan i djelotvoran pravni proces protiv svih agresora na Hrvatsku koji su počinili zločine u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj. Jednako tako, na tom prosvjedu mora se čuti i beskompromisna politička poruka i poziv na ujedinjenje, a ako treba i na politički ustanak hrvatskog naroda, u domovini i iseljeništvu.

Gospodine Penava, molim Vas da dobronamjerno primite moju poruku, koja je odraz pola stoljeća mojeg djelovanja u borbi za našu Hrvatsku. Ovisno o tomu koliko će biti politički uspješan prosvjed, koji ste Vi najavili u Vukovaru u subotu 13. listopada, VI OSOBNO ĆETE NAKON TOG PROSVJEDA UĆI U HRVATSKU POVIJEST KAO JUNAK, ILI, U SLUČAJU DA, OD STRAHA PRED PLENKOVIĆEM POKLEKNETE, POVIJEST ĆE VAS ZABILJEŽITI KAO DOBRONAMJERNOG ČOVJEKA KOJI SE NA KRAJU UPLAŠIO VELIKE ODGOVORNOSTI I NIJE IMAO HRABROST KOJU U TAKVIM TRENUTCIMA IMAJU PRAVE NARODNE VOĐE.

Ja se duboko nadam da će nakon prosvjeda u Vukovaru hrvatski narod imati još jednog velikog vođu, a ne slabića koji je obećavao puno, a onda na kraju iznevjerio.

Neka Vam dragi Bog pomogne donijeti pravu odluku.

Antun  Babić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema