Podjeli

U ovo vrijeme opće histerije i licemjerne empatije izazvane tragedijom jedne Hrvatske obitelji, ništa kreativnije mi ne dolazi u misli, već naslov i stih pjesme moga nekadašnjeg dobrog poznanika, a danas novokomponiranog vojvode, koji je još u prošlom stoljeću pjesmom prorekao današnje stanje društva.

Po saznanju za teško ozljeđivanje djeteta od strane njegovih roditelja s posljedicama uslijed kojih je nastupila smrt, krenula je hajka na sustav, državu i sudstvo, a osuda počinitelja ostajala je negdje po strani, što bi moglo prouzročiti veoma opasne posljedice za društvo. Tako su ili iz neznanja ili iz opće zlobe ili osobne promocije; hajku i linč nad državnim tijelima i nadležnim sustavom Republike Hrvatske, sinhronizirano predvodile razne „posvuduše“, sumnjivih asocijacija iz raznih „regionalnih centara“.

Udarile su na sve i svašta u državi Hrvatskoj ove samoproglašene zaštitnice prava djece, prava žena, prava žrtava nasilja kojima je lako dokazivo kako kroz višegodišnje djelovanje nisu zaštitile ni pravo mlinskog kamena, a kamo li bilo kojega živoga ovozemaljskog stvora. U svom pohodu na sustav ova se ekipa protupravno u javnosti koristila fotografijama obitelji, fotografijama malodobnog djeteta, dijagnozama unesrećene osobe i počinitelja, kao i osobnim podacima osoba koje se na bilo koji način direktno ili indirektno mogu dovesti u svezu sa ovom teškom tragedijom.

Svojim agresivnim i protupravnim nastupom ove su tzv., zaštitnice nedefiniranih prava svega i svačega, prisilile čak i nadležnog ministra u Vladi RH da sasluša njihova lamentiranja koja su sa sobom unaprijed pripremljena donijele iz središta koje su svojevremeno odabrale kao navodno bolje mjesto za življenje – jer ipak tamo spava „golubica bela“ i stoluje moj stari poznanik, danas novokomponirani vojvoda, što im smatraju one, daje na većoj važnosti.

U cilju svjesnog umanjivanja važnosti i kredibiliteta, pozivam institucije države Hrvatske, a poglavito DORH, da kao jedino mjerodavno tijelo preispita djelovanje i modus operandi ovih tzv., udruženja, udruga i društava kao i odgovornih osoba u njima glede namjernog kršenja pozitivnih propisa i potpisanih konvencija koje su na snazi u RH u cilju osobne promocije.

Vjerujem da su stručnjaci i učene glave u DORH-u, po službenoj dužnosti već odradili komparaciju djelovanja ovdje naprijed spomenutih „posvuduša“ sa odredbama: Zakona o zaštiti tajnosti podataka, Obiteljskog zakona, Zakona o zaštiti djece i mladeži, Zakona o zaštiti prava pacijenata, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Konvenciji o pravima djeteta, te mnogim drugim propisima koji uređuju opisanu problematiku u civiliziranoj Europi 21.stoljeća.

No kako kod da ovo svrši, svako malo kad stigneš od obaveza Nebeskih, barem na kratko ti ipak  „Pogledaj dom svoj anđele“.

Antun Berljak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema