Podjeli

Ima li Hrvatska zakonom zabranjenih pjesama?

Tko je i kada donio taj popis, pa da sudovi po njemu mogu izricati kazne?

Ako je suditi po expresno osuđenim „pjevačima“ ustaških pjesama na nogometnoj utakmici Hrvatske i Turske, takav „zakon“ očito postoji, iako ga nikada nitko nije vidio, niti je ikada objavljen u Narodnim novinama.

Pojedini suci očito i bez zakona i bez popisa dobro znaju što se smije, a što ne javno pjevati!

Dakle, sve što „miriše“ na NDH ne smije se pjevati.

Međutim, hrvatski branitelji su se borili i pobijedili tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, a pjesme o maršalu Titu, Jugoslaviji, crvenoj zvijezdi petokraki i svemu drugome zbog čega je oko 15 tisuća branitelja i civila dalo svoje živote mogu se pjevati i na partizanskim i inim komemoracijama, pa čak i uz izravni prijenos na državnim i inim televizijama!

A tko su bili agresori na Republiku Hrvatsku? Srbi, Crnogorci, zločinačka JNA i domaće izdajice!

Tko je od njih i kada  kažnjen zbog pjesama naših neprijatelja u velikosrpskoj agresiji?

Tu i tamo tek (simbolično) netko.

Je li tko zabranio Lepi Breni da prigodom zadnjih nastupa u hrvatskim Arenama na oduševljenje brojne publike (sic!) izvodi pjesmu „“Jugoslovenka“, i da je tom prigodom okićena brojim zastavama bivše propale Jugoslavije?

Je li netko ikada zabranio da se jugoslavenske i partizanske pjesme ne smije izvoditi na kumrovečkim dernecima?

E, sad će netko reći, partizani su pobijedili u II. svjetskom radu, pa čak da bez njih ne bi bilo ni Republike Hrvatske.

Istina, Republika Hrvatska je postojala i u vrijeme komunizma, ali nikada nije bila samostalna, kao danas, već u okviru propale Jugoslavije, a to je ipak nešto posve drugo, što će reći da smo se mi borili i prolijevali krv za samostalnu Hrvatsku, a oni za „Jugoslavensku, Titovu, Hrvatsku“!

U vrijeme Domovinskog rata srpski i ini agresori zvali su nas „ustaše“. Je li zbog toga netko snosio  kaznu, tim prije što nas   jedan dio Srba tako naziva još i danas!?

(Polu)pismeni srpski pisac Dežulović bez problema može napisati i objaviti „komentar“ (bljuvotinu) s naslovom  „Je.o vas Vukovar“, a da netko od Hrvata napiše „Je.o vas Srbija“, eto ti vraga!

U vrijeme komunizma uglednog hrvatskog književnika Željka Sabola proganjali su zbog pjesme „Kad izgovorim tvoje ime“, a Zlatka Tomičića zbog pjesme „Hrvatska, ljubavi moja“, itd. i tako redom.

Dakle, molimo i zahtijevamo da se javno obznani popis pjesama koje se u Hrvatskoj ne smiju pjevati, recitirati ni objavljivati.

Također treba objaviti i kolika je kazna za neku zabranjenu pjesmu, pa kom opanci kom obojici!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema