Podjeli

Zdravko Mamić jučer je na svom FB profilu napisao da mu je žao kako teško umirovljenici žive u Hrvatskoj. Licemjerje na entu, cijeli tjedan čitamo što je sve kupio bogatašima,
da bi on mogao u miru uživati u bogatstvu, koga je sve podmitio, kakve je cipele kome kupio i sada se sjetio da u toj istoj državi siromašni ljudi.
Ti siromašni ulovljeni u prekršaju, kad žele nekako
zaraditi za život,
 odlaze u zatvore za prodaju vezice luka,a on kada ga ulove u prekršaju organizira fešte,nosi sucima poklone,daje im na tisuće eura i na kraju bježi u rezervnu domovinu.
Samo prije nekoliko dana na sportsku vijest o pobjedi Dinama,sve naše TV kuće prenijele su vijest da je Zoran poslije utakmice ušao u svlačionicu a da je Zdravko u Međugorju zahvalio Gospi na dobrom rezultatu, danas nam pokazuje račune ,da je tamo nekom razvratniku, plaćao put u Dubai s ljubavnicom
 Danas vijest da je i Zoran otišao,možda nam i on danas iz BiH poruči da penzioneri u Hrvatskoj loše žive,možda nam i pošalju dokaze o donacijama vladajuće elite koja je sve to omogućila.
Naš Premijer ne stigne se baviti državom, sav se daje u tome da opravda sve te afere koje su se dogodile i još se događaju,
afere plamte kao požar po ljeti u Dalmaciji.iskre lete na sve strane,eto jedna doletjela do Kolinde.
Može ona sada pričati da nije tako, no obilježila si je život rođendanskom feštom,sada joj gori pod petama.
Da su Hrvati lakovjerni, da ih se može godinama držati pod kontrolom,
na spomen Gospe iz Međugorja sve se oprašta i pljačka i razvratan život i siromaštvo u kojem se živi.
Vjerski fanatizam i domoljubna zanesenost poslužili su mnogim kriminalcima da svoja ukradena bogatstva pretvore u nedodirljiva svetišta.
Jučer vijest da je braci i seki Kerum- Bačić, potvrđena optužnica za 4,5 milijuna kuna utaje.
I on je koristio istu metodu, najprije veselje a onda veseljaci jedan nasuprot drugom u sudnici.
No iza tih plamtećih afera koje svjedoče kolike su milijarde utrošene na  pomodne stvari koje definiraju prestiž, teče jako okrutan život.
O Covid dodatku za penzionere raspravlja se mjesecima,kao o najstrožoj državnoj tajni,izabrani su pregovarači koji su odani Vladi,a jučer je odbijen prijedlog da se najsiromašnijima odobri veći cenzus za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.
Vlada smatra da jedan umirovljenik u Hrvatskoj može jednu mirovinu u godini izdvojiti za plaćanje TV pretplate i policu za osiguranje.
Cenzus je tako nisko da  onom koji je na gornjoj granici, a samac je, ostane 68 kuna na dan, s tim novcima još mora platiti struju,plin, vodu,pričuvu,i telefon ako ga ima.
Danas i vijest o poskupljenju plina, u Zagrebu preko 10%, već su nam tako pripremili uplatnice na koje ćemo utrošiti Covid dodatak ako ga dobijemo.
Da je Zdravko Mamić u istinu mario za penzionere te silne novce nikada ni ne bi imao,  da je predsjednica Kolinda živjela u skladu i ljubavi s građanima koji su ju izabrali slavila bi svoj rođendan sa svojom porodicom u svom domu. Ujutro dok se vraćala s veselice mnogo je penzionera bilo budno čekajući ispred,
 da netko izbaci ispražnjene flaše.
Dragi ljudi vjerujte da će i danas u mnogim vikendicama na osami,
 biti pregovora na temu: kaj bi ti štel biti?”da će se besramno trgovati vašim glasovima, da će netko u vaše ime obećavati nekome udobnu fotelju,
kada jednom zaokružite ime,brzinom svjetlosti bit ćete zaboravljeni sa 68 kuna na dan i s nekom novom neplaćenom uplatnicom.
Neka vas ne zbuni spominje je Gospe pri tome, jer već je Mojsije, kad je pisao Božje zapovjedi računao da će se neko s vama igrati u božje ime,
 pa je napisao i božju zapovijed koja glasi: “
Ne spominji božje ime uzalud!
Niti jedan zakon nisu donijeli u korist siromašnih,daju nam toliko da držimo glavu iznad vode,samo da održimo glasačku bazu za njihovo održavanje na vlasti, beskonačno dugo.
Oni su iskoristili sve svoje prilike, svaki dan svjedočimo koliko se novaca slijeva u privatne džepove,a osuđeni i prebjegli kriminalac nam radi reda u državi.
 Oni najsiromašniji u ovoj državi i danas će jednu četvrtinu od svojih 68 kuna morati uplatiti državi, da bi dobili plaću oni koji bi to morali raditi.
Dosta smo ih plaćali za ništa.
Umirovljenici dođimo pameti,  neka nam olovka posluži kao metla,izađimo na biralište uz pjesmu :
“A sad adio!”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema