Podjeli

Drage Dinamovke i Dinamovci, svi kojima je Dinamo istinski u srcu, svi koji volite ovaj naš divni Zagreb i lijepu našu Hrvatsku, svi vi kojima srce zatitra zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i GNK Dinama… Od Vukovara do Dubrovnika, od Istre do Zagorja, Slavonije i Dalmacije, Like i Gorskog kotara, Podravine, Prigorja, Baranje, Kvarnera, Hrvatskog primorja, Međimurja, Banovine, Posavine, posebno ljubljene i voljene Herceg Bosne… Od Australije i Novog Zelanda, Irske i Njemačke, Argentine, Amerike i Kanade, diljem svijeta…
 O svima vama, a ne o političarima i političkim strankama, ovisi hoće li Zagreb, Hrvatska i Dinamo dobiti napokon pristojan stadion za 21. stoljeće. To nije nikakav luksuz niti ičija obijest ili rasipanje novca, to je civilizacijsko pitanje! O svima vama ovisi hoće li se, kada i na koji način riješiti to pitanje.
U ovoj inicijativi za izgradnju novog stadiona na Maksimiru, “Dinamo za Maksimir”, nalazi se zaista sva ljubav ovog svijeta za Dinamo, ali i za Hrvatsku, jer Dinamo je hrvatski ponos, identifikator hrvatstva, najprepoznatljiviji simbol Zagreba i pravi simbol našeg hrvatskog i katoličkog identiteta. U inicijativi imamo veliki raspon stručnjaka raznih profila, inžinjere, pravnike, ekonomiste, arhitekte…koji su ušli u ovo samo iz uvjerenja, čistih ideala i velike ljubavi, bez skrivenih interesa, osobnih ambicija i namjera, dajući svoje slobodno vrijeme, iskustvo, znanje… Pokrenuli smo i ovu stranicu kako bismo cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti ponudili rješenja, objasnili sa stručne strane čitavu problematiku izgradnje stadiona iz svih aspekata, raskrinkali sve dezinformacije, laži i spinove koji se puštaju u javni medijski prostor – bilo zlonamjerno ili iz neznanja…
Pokrenuli smo ovu stranicu i kako bismo vršili legitimni javni pritisak na sve kandidate za gradonačelnika Zagreba i sve potencijalne buduće zastupnike gradske skupštine, kako bismo potaknuli sve relevantne strukture na konkretno djelovanje u smjeru čim brže i racionalnije izgradnje novog stadiona.
Opet, ponavljamo – o VAMA svima ponajviše ovisi hoće li ova inicijativa za stadion zaista i uspjeti, hoće li Zagreb i Dinamo dobiti stadion u neko dogledno vrijeme.
Stotine tisuća Dinamovaca je samo na društvenim mrežama raspršeno po stotinu raznih navijačkih grupa i grupica, javnih i privatnih stranica, udruga, klubova navijača, zajednica, otvorenih i zatvorenih tipova… Tipična priča o dva Hrvata i tri stranke.
Smatramo kako je krajnje vrijeme da svi stanemo pod isti Dinamov plavi barjak, za zajednički cilj i san – novi Dinamov stadion na Maksimiru. Neovisno o političkim preferencijama, različitim pogledima i percepcijom na rad bivših i aktualnih Dinamovih uprava, osobnim animozitetima i taštinama… Novi stadion je od životnog značaja za naš Dinamo u kojeg se svi kunemo, ali je i od nacionalnog značaja za cijelu Hrvatsku.
Zato apeliramo – nemojte samo stajati po strani kao pasivni promatrači, gledati s razmišljanjem “baš me zanima šta će sad neka tamo inicijativa za stadion” konkretno napraviti…
Ljudi, probudite se iz letargije, nezainteresiranosti, učmalosti i apatije! Dijelite naše objave, širite glas o našoj inicijativi, pozovite prijatelje, kolege, familiju i poznanike neka zaprate našu stranicu, podržite nas lajkovima jer se tako doseg objava povećava i širi, povećava se i broj pratitelja, a time i značaj i relevantnost našeg javnog djelovanja.  Samo s masovnom podrškom velikog broja ljudi ova inicijativa može uspjeti i polučiti konkretne rezultate, njen glas može biti relevantan i uvažavan, kako bismo konačno dosanjali zajednički san.
San koji je nažalost ostao nedosanjan za mnoge generacije Dinamovaca koji nisu za svojih života vidjeli novi Dinamov stadion.
U protivnom – prokleti hrvatski jal, zavist i ljubomora, podjele, destrukcija, stari sindrom “dva Hrvata, tri stranke” presudit će i ovoj inicijativi, akciji za Dinamov stadion. Nepovratno će se izgubiti jedna sjajna inicijativa, a vrijeme se naprosto više ne može vratiti… E moj narode, e moj plavi, Dinamov puče… I Ti, voljeni Dinamo, umorni Klube izmučeni – ima li još tko umrijeti za Te?
A ova naša stranica, pokrenuta iz čiste, nepatvorene ljubavi, u koju je uloženo puno odricanja i truda, entuzijazma, vremena, znanja, iskustva, ali najviše – ljubavi prema Dinamu, ostat će samo još jedna u nizu, jedna od tisuća Fb stranica, na čije objave će povremeno naletjeti neki slučajni, zalutali surfer po bespućima društvenih mreža i čitati analize i elegije (elegija – pjesma u kojoj pjesnik tužnim tonom izražava bol i žaljenje za nečim nedostižnim i nepovratnim) o jednom nikad dosanjanom snu…
#DinamoZaMaksimir #inicijativa #BudiSvojZG
DIJELITE OVO AKO ŽELITE DA NAŠ ZAJEDNIČKI SAN I DALJE ŽIVI, TE U DOGLEDNO VRIJEME SAN POSTANE JAVA.
Tomislav Zbozinek


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema