Podjeli

Muškarca iz indijskog Chennaija dobio je dozu cjepiva COVID-19 koje su razvili Sveučilište Oxford i AstraZeneca još u listopadu u sklopu istraživačkog ispitivanja. Ubrzo nakon toga, objavljeno na  New Delhi Television (NDTV), razvio je ozbiljne neurološke simptome koji ga sprečavaju u obavljanju jednostavnih kućanskih poslova i doveo je do toga da je izgubio posao.

Obitelj je obavijestila o tom nemilom događaju  AstraZeneci, Oxford i Institutu za serum u Indiji (SII), koja koja provodi eksperiment, tvrdeći da su neurološki simptomi ozbiljna nuspojava cijepljenja. Obitelj podigla tužbu i traži odštetu  od 676.000 $. SII opovrgava takve tvrdnje i kaže da je tužba  „zlonamjerna i nepromišljena.”

Obitelj navodi da su se na tužbu i izlazak u javnost  odlučili kako bi upozorili  ljude. Supruga nesretnog muškarca rekla je za  NDTV .kako se  cjepivo naziva opcijom za Indiju te da nisu mogli šutjeti iako su mogli prodati svoju šutnju, ali im savjest to nije dopustila.”

 Pokus Oxford / AstraZeneca već je doveden u pitanje zbog pogrešaka u doziranju . Nije nemoguće da pogreška u samom  cjepivu. Da se podsjetimo da su prvi dobrovoljci cijepljenja prošle godine preminuli u roku dva dana .Sjećate se Elise Granto  mlade naučnice koja se žrtvovala za dobro čovječanstva. Demantirano je da je umrla no do Elise se ne može koliko sam uspjela saznati.

S druge strane, zasigurno je moguće da sudionik kliničkog ispitivanja ima  medicinsku krizu potpuno slučajno.

I, naravno, postoji rizik i da su tvrdnje neistinite.

AstraZeneca nije komentirala tužbu ,a SII je za NDTV rekao da su glavni istražitelji Odbora za nadzor podataka i sigurnosti i Etički odbor  rekli kako predmetne  nus pojave nisu uzrokovane cjepivom, ujedno tvrde  da cjepivo neće biti pušteno u masovnu uporabu ukoliko nije dokazano imunog eno i sigurno.

Ova tema je vrlo zanimljiva i nadasve aktualna obzirom na aktualnu pandemiji COVIDOM.Ono što mene zabrinjava i unosi sumnju u dosta oficijelnih informacija koje su raširene i dostupne , jest činjenica da renomirani stričnjaci kako svjetski , a posebno naši nisu uključeni u ovu borbu . Neki dan sam slušala na radiju poljoprivrednu emisiju i  našeg renomiranog stručnjaka prof.dr.Hrvoja Mazija koji je iskoristio priliku i upoznao javnost da imamo stručnjake u Hrvatskoj koji mogu brzo proizvesti cjepivo za COVID.Napomenuo je da bi svjetski priznati i renomirani lijekovi koje je proizvodio naš IMUNOLOŠKI kao što je inerferon učinkovito pomogli u borbi sa COVIDOM.Pitam se zbog čega oficjelna vlast ne pozove stručnjake kao što je Hrvoje Mazija,Siniša Ivankovića,Mladen Merčep ,Dinko Čović,Sladojev Srećko,Eugen ŠooŠ, Aleksandar Soltyšik,Damir Eljuga ,Miroslav Radman,Ivan Đikić,…….čitav niz stručnjaka koji su neiskorišteni u ovoj teškoj situaciji.

Kada bi imali samo interferon uvelike bi pomogli oboljelima od ovog strašnog virusa .Prirodni interferon koji se proizvodio u  Imunološkom zavodu  bio je odličan lijek. Interferoni su prirodni proteini koje proizvode stanice imunološkog sustava kao odgovor na neprijateljske organizme poput virusa, parazita ili pak tumorskih stanica. Davanjem toga dodatnoga prirodnog interferona, koji se dobivao u laboratorijima zavoda iz krvi dobrovoljnih davatelja, tijelo se iznimno dobro branilo protiv cijelog spektra napasnika. Taj interferon je neškodljiv i po svojoj učinkovitosti je neusporediv s umjetnim interferonom kakvog danas nude farmaceutske kuće . Onkolog,prof.dr.Damir Eljuga je u jednom intervju za SD rekao za interferon  “Dok sam radio na klinici za tumore kao mladi liječnik, koristili smo ga u borbi protiv melanoma, a poslije i u tretmanu virusa HPV-a. Pokazao je izvrsna svojstva, a kod većine pacijentica nakon završenog tretmana s vagitorijima interferona virusa HPV-a više nije bilo! Štoviše, kod nekih pacijentica je HPV bio kao rukom odnesen. A znamo da je HPV jedan od glavnih uzročnika raka vrata maternice, a istraživanja pokazuju da taj virus može uzrokovati i druge tumore. Inače, taj interferon mogu koristiti i muškarci zaraženi HPV-om”.

Dr. med. Aleksandar Soltyšik je rekao kako je samo a odjel za proizvodnju humanog leukocitarnog interferona  mogla nositi zavod na krilima svjetske uspješnosti i izvrsnosti kvalitete i postati privredni div svjetskih razmjera. Koliko je njemu poznato, nikome u svijetu nije pošlo za rukom toliko usavršiti i poboljšati proizvodnju leukocitarnog alfa interferona! „ Nije neosnovana sumnja u spregu ovdašnjega političkog vodstva i uvoznog lobija i posljedično uništenje nečeg što ima toliko velik potencijal za hrvatsko zdravstvo, zdravlje hrvatskog čovjeka i privredu Hrvatske”, kaže taj liječnik, navodeći da ga je u prošlosti redovito propisivao svojim pacijentima.

Prirodni alfa interferon se proizvodi iz ljudskih bijelih stanica, leukocita. Posebnosti su mu mnoge, a osnovno je njegovo imunomodulirajuće djelovanje i sposobnost da zaustavi replikaciju virusne čestice i time obustavi razorne efekte upale. Također prirodni interferon ima jako antiproliferativno djelovanje, tj. upotrebljava se i u liječenju nekih zloćudnih bolesti.

Sintetski interferon ili rekombinantni se dobiva iz bakterija i zato nema iste sekvencije aminokiselina kao prirodni interferon i stoga niti približno nema ina imunomodulativna svojstva koja posjeduje prirodni interferon. Pritom izaziva niz nuspojava, a visina njegovih doza dovodi praktički do imunske blokade.

Imunološki zavod ,zavod na vrhu u svijetu u proizvodnji cjepiva ,seruma , intreferona itd , je upropaštena .ZAŠTO?! Zavod od strateškog značaja za zdravlje prije svega Hrvatskih građana !!!

I nikako baš nikako da se pokrene ,radi profita „izdajnika na vlasti „koji dila sa uvoznim lobijem i stranim farmaceutskim tvrtkama .(to je rezvidno iz onoga što čine a nije u interesu građana Hrvatske )

Nama nisu potrebna strana cjepiva ! Hoćemo svoja cjepiva koja su daleko sigurnija od onih koje će se uvesti .Sigurna sam da bi otpor na cijepljenje bio znatno manji kada bi imali svoje cjepivi i kada bi se dozvolilo našim eminentnim stručnjacima da iznesu svoj stav u vezi s ovom situacijim.

DRAGA VLADO POKRENI SAD I ODMAH IMUNOLOŠKI ZAVOD I PROIZVODNJU CJEPIVA ZA COVID I INTERFERONA!!!!!

 

Nada Ećim Innocente


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema