Podjeli

Svestrani, notorni Jurica Pavičić, kojeg prijatelji navodno od milja zovu i „kozo-hebec“ ima otvorene stranice u jednom dnevnom listu i dere ga, pa ga dere, ili bolje rečeno najčešće se na kraju teksta posvađa i sa samim sobom, pa su stoga jednim dijelom i „zanimljivi“ njegovi komentari, koje je inače teško i prepričati.

Majstor je, nema što!

Nema tome dugo iz svih je oružja napao Jakova Sedlara i njegova sina Dominika, inače autora dokumentarnog filma „Razgovori“ (Tito-Stepinac).

Drugim riječima, čovjek svako malo „okine“ po onima što hrvatski dišu, kao da je u nekakvoj „istospolnoj“ zajednici sa Ivančićem, Dežulovićem, Pilslom, Tomićem, Klasićem, Markovinom i sličnima.

Sada su mu velikodušno udijelili cijelu stranicu (14.5.2022.), na 100. obljetnicu rođenja utemeljitelja Republike Hrvatske Franje Tuđmana (!) da se obračuna s njime, a poglavito onima koji ga još uzdižu i pamte.

Inače, sve što je rekao u tom članku s naslovom „Kolaps nacionalističke ideologije“, stalo bi najviše u petnaestak redaka, ali tada se kao i ovog puta ne bi uspio „posvađati sa samim sobom“.

Ukratko: „kozo-hebecu“ nikako ne odgovara što je skupina istaknutih intelektualaca, predvođena generalima Toljem, Kapularom i Hebrangom, akademicima Paljetkom, Kuzmom Kovačićem, Pečarićem, Aralicom i Damjanovićem, zatim Vrdoljakom, velikim književnicima S.P. Novakom i Vidmarovićem i drugima, predložila da se akademika, prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođu Franju Tuđmana, proglasi – Utemeljiteljem Republike Hrvatske, kao što su Starčevića proglasili Ocem Domovine.

Što u tome ima lošeg, kad suvremena hrvatska država nije imala i nema boljeg?

Šteta što ovaj daroviti literata nije ponudio bolje „rješenje“, recimo da se utemeljitelj proglasi netko od vodećih ljudi hrvatske „crvene buržoazije“, za koje se kao i za dotičnog slobodno može reći da su bili ratni dezerteri!

Nu, „kozo-hebec“  ne priznaje da je iza Tuđmana ostala suverena, samostalna i nezavisna hrvatska država, već (čujte sad ovo!) – „spaljena zemlja“!

Stoga se već tisuću puta pitamo: što bi se dogodilo sa  istinskim Hrvatima da su u velikosrpskoj agresiji pobijedili ovi i ovakvi?

Jurica se na najgori način ruga osamnaestorici potpisnika ovog pisma (a moglo ih je biti daleko, daleko više!), pa za njih uz ostalo kaže i da se “trse prikazati glupljima no što jesu“!?

Nu, ako su potpisnici stvarno „glupi“, onda su  „kozo-hepci“ uistinu najpametniji, tim prije što nitko nema šanse da im u njihovu listu odgovori barem „dva retka“, što znači da su zaštićeni kao „pavijani“ u zološkom vrtu. (Svaka čast iznimkama).

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema