Podjeli

Danas, 9. veljače 2019. je u Zagrebu javnosti predstavljena politička platforma Hrvatski suverenisti. Na tiskovnoj konferenciji govorili su predstavnici stranaka, građanskih inicijativa, udruga te istaknuti pojedinci.
Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, istaknuo je važnost zajedništva svih onih na političkoj, intelektualnoj i društvenoj razini koji Hrvatsku vide kao suverenu državu: „Zajedništvo nema alternativu! Danas, kada je Plenković skrenuo oštro ulijevo, zajedništvo na ovom dijelu političkog i društvenog spektra ostvarit će veliki rezultat.“
Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, uvjeren je da je hrvatskim građanima potrebna upravo ovakva politička platforma jer su sadašnja i sve bivše Vlade RH svojim potezima dovele do gubitka krvavo stečenog suvereniteta. Uvjeren je da će upravo ova politička platforma jasno i glasno štititi interese hrvatskog čovjeka u Bruxellesu, odnosno ići u Bruxselles sa svojim mišljenjem a ne po svoje mišljenje. Očekujemo da će nam se u sljedećih mjesec dana pridružiti i druge političke opcije kao i istaknuti pojedinci.
Ruža Tomašić, najaktivnija hrvatska članica Europskog parlamenta, rekla je da, zahvaljujući vanjskoj politici Vlade RH, većina europarlamentaraca nema pojma što se događalo u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata. Pozvala je ljude da glasuju za one kandidate koji su pokazali da štite isključivo hrvatske interese, a ne za one koji poslušno glasuju po naputku nekih europskih lobija.
Kristina Pavlović je u ime građanske inicijative Istina o Istanbulskoj podržala ovu političku platformu te je zahvalila političkim strankama koje su, kako kaže, „spremne izaći iz svojih uskih političkih interesa te jasno i beskompromisno podupirati volju naroda, a ne da se poput trenutne hrvatske vlade boje naroda i varaju i manipuliraju narod“. Pozvala je svih gotovo 400.000 građana koji su potpisali za održavanje referenduma da budu dio ovog zajedništva, kako bi zajedničkim djelovanjem i dobrim izbornim rezultatom mogli promovirati iste one vrijednosti za koje su se zalagali i u proteklom razdoblju.
General Željko Sačić, koordinator građanske inicijative Hrvatski bedem, istaknuo je važnost zajedničkog djelovanja svih suverenista jer će suverenistički pristup biti neophodan u jednoj od ključnih tema koja će obilježiti Europu sljedećih godina, a to je pitanje migracija. Da bismo mogli ravnopravno zastupati hrvatske interese po tom pitanju u Europi, moramo imati suverenistički pristup, poput Mađarske, Poljske, Slovačke ili Italije.
Na zajedništvo su pozvali i prof.dr.sc. Tomislav Sunić, politički pisac i diplomat te Peđa Mišić, hrvatski dragovoljac Domovinskog rata srpske nacionalnosti.
Udovica poginulog branitelja Rozalija Bartolić podsjetila je na žar kojim su se svi domoljubi okupili u Domovinskom ratu te pozvala na isti takav žar i jedinstvo danas, kako bi se obranili hrvatski interesi i vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod kroz stoljeća.
Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, zahvalio je inicijativama i udrugama na podršci: „Samo svi mi zajedno možemo učiniti Hrvatsku suverenom državom, a Europska unija može biti jaka jedino ako će biti sazdana od jakih suverenih nacionalnih država. Hrvatski suverenisti izaći će na Europske izbore, kao i na predstojeće izbore za Hrvatski sabor i vjerujemo da ćemo postići odlične rezultate. Vjerujemo i da ćemo s očekivanim dobrim rezultatom sličnih stranaka u Europskoj uniji, značajno promijeniti politiku same Europske unije“.
Hrvatski suverenisti obići će u sljedećih nekoliko mjeseci sve veće hrvatske gradove kako bi i na lokalnoj razini povezali sve koji dijele slične stavove.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema