Podjeli

Poštovani,
šaljemo Vam tekst koji smo jučer objavili na našoj stranici. Pa ako ga možete prenijeti na svom portalu… U prilogu se nalazi 8 slika, od toga 5 slika službenog dokumenta Prijedloga odluke o osnivanju prava građenja na gradskom zemljištu i 3 slike stadiona Rujevica u izgradnji. [DONOSIMO VAM NA UVID SLUŽBENI DOKUMENT GRADA RIJEKE O ODLUCI O OSNIVANJU PRAVA GRAĐENJA NA GRADSKOM ZEMLJIŠTU]📌
Pravo građenja, 2. dio
Kao što smo već spominjali u prethodnim objavama na našoj stranici, potpisivanjem ugovora o pravu građenja, Grad Rijeka kao vlasnik zemljišta na Kantridi i Rujevici, prenijela je pravo građenja na tvrtku Stadion Kantrida d.o.o., odnosno na HNK Rijeku.
Tako je na Rujevici privatnom investicijom izgrađen novi stadion na kojem igra HNK Rijeka, te trening kamp za njihovu omladinsku školu.
Sličan, gotovo istovjetan model bi se mogao i trebao primijeniti i u Zagrebu.
Nema nikakvog objektivnog razloga da se ono što je već uspješno primijenjeno u Rijeci, na sličan način ne primijeni i u Zagrebu. Na veliko zadovoljstvo svih neposrednih i posrednih sudionika – i Grada Zagreba i GNK Dinama i strateških partnera i nacionalnog nogometnog saveza i vlade RH i poreznih obveznika i svih građana Zagreba i čitave države…
U nastavku ćemo vam, kako biste stekli još kompletniji dojam o pravu građenja, u cijelosti prenijeti vrlo informativnu obavijest s mnogo detalja, objavljenu na službenim stranicama Grada Rijeke nakon potpisivanja predugovora o pravu građenja. Pročitajte:
“Potpisivanje Predugovora o pravu građenja na području Kantride i Rujevice
Gradsko vijeće Grada Rijeke je 12. lipnja 2014. godine donijelo odluku o osnivanju prava građenja na 50 godina na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke radi rekonstrukcije nogometnog stadiona Kantrida te izgradnje i uređenja nogometnih igrališta na Rujevici. Predugovor je potpisao 12. srpnja 2014. godine gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Dean Šćulac. Nakon potpisa ugovora, stvoreni su uvjeti za početak izgradnje novog stadiona na Kantridi i nogometnih terena na Rujevici.
Proveden je javni natječaj za osnivanje prava građenja na koji se javila tvrtka Stadion Kantrida d.o.o., a predugovorom se spomenuta tvrtka, među ostalim, obvezuje ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu za zahvat na Kantridi te potrebne akte za zahvat na Rujevici, izgraditi nogometni stadion i prateće sadržaje na području Kantride te izgraditi nogometna igrališta i prateće sadržaje na Rujevici. Predugovorom se Grad Rijeka, među ostalim, obvezuje izvršiti imovinsko-pravnu pripremu za obje lokacije i imovinsko-pravnu pripremu na zemljištima predviđenim za izgradnju prometne i komunalne infrastrukture.
Projekt novog stadiona na Kantridi obuhvaća potpunu rekonstrukciju postojećeg stadiona Kantrida, rekonstrukciju i izgradnju prometne i komunalne infrastrukture te izgradnju novih sadržaja i uređenje prostora na pomorskom dobru.
Projekt izgradnje nogometnih terena na Rujevici obuhvaća rekonstrukciju postojećih sportskih terena za potrebe Nogometnog kampa, dok će novi teren na tom području služiti i kao stadion za utakmice HNK Rijeke tijekom trajanja radova na novom stadionu. Projekt također obuhvaća rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove prometnice kao i izgradnju nove komunalne infrastrukture.
Grad Rijeka će, za obje lokacije, izvršiti potrebnu imovinsko-pravnu pripremu i izgraditi svu potrebnu infrastrukturu koja uključuje i nove pristupne ceste prema budućim objektima na Kantridi i Rujevici.”
Eto, na znanje i ravnanje cijeloj zainteresiranoj javnosti.
U prilogu ove naše objave stavit ćemo javnosti na uvid i službeni dokument Grada Rijeke o odluci o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke.
Dakle, sve je poznato, ne treba izmišljati toplu vodu…
Krajnje je vrijeme da se po ovom pitanju nešto konkretno napravi i u Zagrebu.
S velikom pažnjom, zainteresiranošću, nadom i očekivanjem pratit ćemo daljnji tijek kampanje za lokalne izbore u Zagrebu, a posebno sve korake i aktivnosti nakon formiranja nove gradske vlasti i gradske skupštine.
I nastavit ćemo i dalje ovako javno i aktivno nuditi rješenja i poticati sve relevantne strukture na konkretno djelovanje oko rješavanja problematike izgradnje novog stadiona u Zagrebu.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema