Podjeli

Opće je poznato da u svim civiliziranim društvima demokracija znači vladavina naroda. No, to ne važi i u Hrvatskoj. Kod nas se taj pojam promijenio u vladati narodom, jer kako drugo objasniti ovo što nam rade drage naše vođe.
Oni vladaju i upravljaju našim djelima, riječima pa i mislima. Preko medija oblikuju i upakiraju kao kakav poklon svoje promašene ideje, loša djela (zlodjela), nesposobnost, kriminal, korupciju itd. Stavljaju nas pred svršen čin, hvaleći se kako dobro rade, kako je sve idilično, nema problema, sve je med i mlijeko. Ne shvaćam onda zašto ima iseljavanja, nezaposlenosti, malih mirovina, ovrha, stečaja, nagodbi, bunta branitelja. Ta, svi smo jednaki i ravnopravni. Ne znam, da li ste primijetili da se u posljednje vrijeme naš Plenki izuzetno razbahatio: on se hvali, grubo odgovara na pitanja koja mu nisu po volji, on odlučuje o svemu, bira suradnike, kritizira neistomišljenike: jednom riječju on je sve i sva, pomalo diktatorski nastrojen.
Ali morao bi znati jednu stvar: ničija nije do vijeka. Kako je izabran voljom građana ( doduše manje od 50% ), nije problem: koalirat će sa HNS i SDSS i mati despotske ovlasti za svoje promašene ideje, o djelima neću jer ih pozitivnih i nema. A, mi gledamo i po kafićima i ulicama komentiramo to i ad acta. Iz gore navedenog podrazumijeva se da su nam pod hitno potrebni novi izbori, da ga maknemo iz naših života. Izbori nam trebaju zbog tri pitanja: kada, zašto i kada.
Kada: ODMAH, jer svakim danom sve nas više osiromašuje, sve je manje mjesta za krađu, pa će još dublje potegnuti u naše džepove.
Zašto: jer zaista ne vidim niti jednu dobru namjeru u tome čovjeku da nešto učini za boljitak nas i naše Hrvatske.
Kako: izborima sa što većom izlaznosti i što manjom podrškom tom licemjeru i bezosjećajnom birokrati Njonjo ( predsjedavajući Sabora ). Bože, kakav je to lik: mlitav, opstaje pod svim predsjednicima HDZ-a, bez autoriteta, poslušnik, NULA.
Slušajte ga malo pažljivije i vidjet ćete da kad govori ne kaže ništa, samo floskule i prazne riječi, ponavlja se već desetak godina, nije nimalo evoluirao. Ma kako je on mogao biti ministar vanjskih poslova, tko je vani njega slušao i cijenio. Opća blamaža. Jednakim žarom branio je Sanadera, Kosoricu, i sada ovog. Branio bi on i Pusićku, Pupovca, Bernardića, samo da bude u žiži i na nekom vladajućem vidnom mjestu. Ima takvih u HDZ-u još ( Šuica, Mlakar, Bošnjaković, ma neću ih više nabrajati. Zlo mi je ). Zar stvarno mislimo da nam oni žele bolje, prosperitet i napredak.

Oni su Deja Vu, egoisti, bogataši na prevaru i krađom, siromašni duhom i osjećajima, misle samo na sebe, kameleoni. Za njih ne važi ona tko radi taj i griješi ( doduše, ništa i ne rade za Hrvatsku ), nemaju samokritike, idealni su, ma milina jedna. I takvi upravljaju našim životima i odlučuju o našoj sudbini. Ne znam, nije mi jasno. Ako smo pogriješili 2003, pa 2007, zašto smo istu stvar napravili i na zadnjim izborima. Nema s njima boljitka i blagostanja, samo muka i jad. Mladi odoše, stari umiru, neće nas uskoro biti. A što onda!
Da se vratim na naslov. Vladaju nama donoseći nebulozne zakone, naprave jedan korak naprijed, dva unazad. Rasprodaju sve, i još se time hvale, a boljitka nema. Sve je gore i gore. Vladaju nama preko zakona koji su van zdravog razuma, nedorečeni, jadni, nemoralni, manjkavi i zlonamjerni za puk.
Oni su lažljivci, otimači nacionalnog blaga, lihvari, spodobe bez krinke i grižnje savjesti. Moram reći oni, jer Plenki je sam kad je nešto u redu???, a kad ne valja, onda su oni. Uvreda časti i verbalni delikt, oni bi se sudili. Ma gdje im je čast i obraz, taj dio tijela nemaju. Zašto bi uvreda bila razmjena mišljenja, dobronamjerna kritika, ukazivanje da nešto ne valja, apsurd. Stave nas pred svršen čin i gle čuda, ako netko ne može nešto platiti, jer je nezaposlen, ima malu mirovinu, nema primanja, onda institucije države prorade ad hoc sa kamatama. Kada se sudi njima, onda se zna: ili ode u zastaru, ili se oslobode ili nije pravovaljano proveden postupak. Tragikomedija by Vlada, Sabor i Sudstvo. Kakav tercet. Za povijest.
Floskula, neka institucije rade svoj posao je ispravna, ali, to bi važilo kada bi one zaista i radile. Ako nismo iz društva i njima prihvatljivih obitelji, onda će raditi, a ako smo njihovi, ništa. Ni u jednom slučaju osude, nitko nije vratio pokradeni novac ( još ih treba i nagraditi zbog uvrede časti i javnog sramoćenja), sada su oni tužitelji i najvjerojatnije će biti nagrađeni.
Ne mogu se oteti dojmu da Predsjednica koliko-toliko dobro obnaša dužnost ( sjetimo se Josipovića i Mesića ). Otvorena je , iskrena, navijački raspoložena, domoljubna ( nadam se da ne griješim ). Ali, nije joj lako protiv vjetrenjača i ovih persona non grata. Možda bi joj trebalo dati još jednu šansu da nastavi i poboljša svoj rad. Čini mi iskrena, koliko političar to može biti, držim da je ozbiljno shvaćaju u inozemstvu i svjetskim institucijama. Samo da se riješimo ovih, pa da vidimo moj predosjećaj.
Vertikalna vlast je demokratski način djelovanja, ali ovi su postavili svoje poslušnike ( koja riječ ), preko kojih nam nameću svoje nedemokratske zakone, akte. Ako ih ne poslušamo, EVO INSTITUCIJA. Stoga, krajnje je vrijeme da ih maknemo i uklonimo poput štetočina ( oni to i jesu ), i dovedemo samostalne ljude sa vlastitim domoljubnim stavovima, pametne i sposobne, te ponajviše poštene. Za Lijepu Našu.

Ivica  Lenči


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema