Podjeli

Da je SPC predvodnik srpskog fašizma nama Hrvatima je dobro poznato. Poznato je i Crkvi u Hrvata. Naravno hrvatski biskupi neće to izravno reći kao što je to rekao bivši američki veleposlanik Peter Galbright u nagrađenom u SAD-u filmu Nikole Kneza „Oluja“. A hrvatski političari ne da neće reći već sve čine da se to prikrije kako to već nalaže Memorandum SANU 2.

Ali sjetimo se Pisma hrvatskih biskupa HBK patrijarhu SPC Irineju:

http://hbk.hr/pismo-biskupa-hbk-patrijarhu-spc-irineju/

Pismo hrvatskih biskupa je poslano i Svetom Ocu Papi ali njemu nije ništa zasmetalo od iznjetog u tom pismu koja govori zapravo kako SPC podržava taj srpski fašizam. U RH mnogi su već komentirali taj odnos Pape prena srpskom fašizmu. Evo što kaže veliki hrvatski književnik Hrvoje Hitrec:

Papa Franjo koji može namirisati Hrvate (Silvije Tomašević bi se trebao zaliti parfemom da ga zavara), čvrsto ostaje pri svome, usput imenuje biskupe koji nisu klerofašisti, valjda, a pomažu mu i lijevojugoskrojene novine u Hrvatskoj, orjunaški komentatori koji Crkvu u Hrvata nazivaju ustaškom. Pitanje je moje: što bi bilo da bi bilo da je Franjo bio papa u vrijeme Domovinskoga rata, što bi bilo s priznanjem samostalne Hrvatske i tako dalje. I kakvi bi bili odnosi Franje i Franje, Bože veliki, ne mogu ni zamisliti. Sreća je velika i prst Božji da je tada živio Ivan Pavao Drugi, ali prvi kojega sam vidio izbliza. I koji je sve znao o patnji silnih naroda istočne i jugoistočne ali i srednje Europe pod komunizmom, Poljak jedan solidaran s njima. Papa Franjo o tome ne zna ništa, valjda postoji neki novi vatikanski zakon koji veli da ne smije ništa znati, pa se od najvjernijih katolika u Europi (uz Poljake) prebacio na srcu mu bliže pravoslavlje i kompića Irineja.

Ako ikada dođe u mrsku mu Hrvatsku posjetit će samo manastir Krku i ondje skovati plan kako prevladati davni raskol, što se može pretvoriti u roman o Raskoljnikovu. Zašto ne, politika se vodi u manastirima, vidite kako je Amfilohije u Crnoj Gori i bez vidljive prisutnosti Irineja, okupio prosrpsku opciju, to jest velikosprsku. A ta se družba ispod radara, štono riječ, tiho i pod tetošnom rukom gore opisane gladne hrvatske vlasti ( u kojoj se dobro osjeća) okuplja i u Hrvatskoj. Za sada naizgled komemorativno, traži gdje bi se moglo što prišiti hrvatskim braniteljima, pa je zamislila (SNV) uz srdačnu potporu (SPC) i parastos na Koranskom mostu, gdje se međutim pojavio general i saborski zastupnik Sačić, pa je sve odgođeno do nove prilike, poslije korone. Vratila je ta ujdurma SNV-a sjećanje na silnoga Hrastova koji je na Koranskom mostu zaustavio napredovanje neprijatelja prema Karlovcu, a za nagradu su ga hrvatski sudovi (prepuni i nadalje ljubitelja Jugoslavije) maltretirali desetak godina. Što me podsjeća isto tako da ponovim: najveći problem Hrvatske je pravosuđe. Sve ostalo još možemo kako-tako otrpjeti. Ne dugo.

https://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/hhitrec/35002-h-hitrec-tvrdokohabitacijski-niskopojasni-udarci-lete-na-sve-strane.html

Od tog pisma se izgleda puno toga promijenilo pa danas se postavlja pitanje (Hrvatski tjednik od 23, rujna 2020.): „Tko je nad-nadbiskup Katolićke crkve Bozanić ili Plenković“. A što se tiče ponašanja Svete Stolice pogledajte članak Mija Ivureka u Hrvatskom tjedniku od 1. 10. 2020.:

Nikada Hrvati nisu bili toliko ogorčeni i razočarani Svetom Stolicom

PAPI BERGOGLIU I NJEGOVOM TAJNIKU, KARDINALU PAROLINU, VIŠE JE STALO DO TERORISTIČKE I POGANE SPC I IRINEJA. NEGO DO KATOLIČKE CRKVE U HRVATA I STEPINCA.

Istina je da je Papa i svetovni poglavar države Vatikan i kao takav on ima pravo podržavati i fašističke organizacije kao što je SPC. Ali kao vjerski poglavar to je u suprotnosti sa njegovom Crkvom. Smiju li hrvatski svećenici podržavati politiku poglavara neke države koji podržava one koji su izvršili fašističku agresiju na njihovu državu naši biskupi itekako trebaju objasniti vjernicima u RH!

A kad već i Hitrec spominje Crnu Goru pogledajte i komentare o SPC u članku:

https://www.vecernji.hr/vijesti/projekt-velike-srbije-na-krilima-spc-a-ponovno-prijeti-regiji-1435318?utm_campaign=Partnerski+portali&utm_medium=Widget&utm_source=Tportal

Zanimljivo je da je prije dva dana Đukanović izjavio: ‘Temeljna ideja SPC-a je posrbljavanje Crne Gore, nadam se da će Dritan shvatiti opasnost projekta čiji je dio postao.’

https://narod.hr/svijet/dukanovic-temeljna-ideja-spc-a-je-posrbljavanje-crne-gore-nadam-se-da-ce-dritan-shvatiti-opasnost-projekta-ciji-je-dio-potao

Posebno mi je pao u oči komentar Tusa Rudolfa:

Vječna naša Crna Goro!
Sinovi smo tvoga stijenja,
Čuvari smo tvoje časti
I seljačkog tvog poštenja.

Volimo vas,brda tvrda,
I stravične vaše klance,
Koji nikad ne poznaše
Sramotnoga ropstva lance
.

PS.
Crnogorska “hrišćanska crkva” bila je samostalna. Ona je najviše zaslužna za stvaraanje crnogorske države. Ona je propovjedala crnogorsku religiju, religiju heroizma, bila je za otpor, u čemu se razlikuje od “hrišćanstva. Crnogorska crkva je samo po imenu bila istočno – pravoslavna. /S.M.Štedimlija/

U svezi sa Đukanovičevom porukom danas me upozorio Bobo Mostarac

ALBANSKI ČETNIK ZABIO SRBIMA NOŽ U LEĐA!

https://www.youtube.com/watch?v=cJ4YvqsGDOc&feature=emb_logo
“Ali zakon je potreban i nijedna verska organizacija, niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje verske zajednice”, rekao je Adžić.

http://informer.rs/svet/balkan/552913/sad-sve-jasno-albanski-cetnik-zabio-srbima-noz-ledja-ura-nece-glasati-ukidanje-zakona-slobodi-veroispovesti-video

Crnogorski vladika Amfilohije je pobjednik na izborima u Crnoj Gori. Ali zahvaljujući glasovima tog „albanskog četnika“. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se to dalje razvijati.

Na kraju o Hrvatima u Crnoj Gori na tom izborimsa pogledajte tekst sa portala DOMOVINA –Australia:

https://zbh.hr/2020/10/02/sto-se-doista-dogodilo-sa-parlamentarnim-zastupnikom-hrvata-u-crnoj-gori/

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema