Podjeli

Dana, 25. studenog 2021. održana je 4. sjednica Županijske skupštine SMŽ. Kako mi prije i tijekom sjednice nije omogućeno jednako pravo na rad, pravo na obavijesti i sva druga prava zajamčena Poslovnikom županijske skupštine, Odlukama Stožera, kao županijska vijećnica smatram da me se diskriminira, omalovažava, uznemirava po političkoj osnovi, osnovi porijekla, te stava i mišljenja.
Kako su izostala sva demokratska prava koja propisno mogu konzumirati kao županijska vijećnica ovim putem se obraćam i tražim odgovore od župana i predsjednika županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije.
Zašto i iz kojeg razloga se samo meni nije dostavila Poziv za županijsku sjednicu, bez obzira što imaju moj kontakt broj i sve potrebne podatke. Tvrde da mi se vratila elektronička pošta jer je moj pretinac bio pun. Ne sporim da je to moguće, iako sam drugu poštu uredno zaprimila u petak i tijekom vikenda. Sporim činjenicu da me nitko nije kontaktirao do utorka 23.11.2021., 9.36 sati. Upit sam poslala 22.11.2021. u 13.11 sati s molbom da mi se dostavi poziv. Isti dan sam zaprimila poziv u 21.24 sata te sam ujutro odgovorila da je poziv zaprimljena.
Nastavno na sve, danas na sjednici postavljam pitanje te mi gospođa iz stručne službe daje odgovor u kojem navodi neistine. Da su me zvali u ponedjeljak ujutro, što nije istina jer imam ispis poziva. Svako drugo objašnjenje pada u vodu jer kad na tako banalnim stvarima ne govore istinu što dalje misliti.
Sjednica je održana u dvorani Hotela Panonije. Nazočilo nas je preko 60, bez predočenja ikakvih potvrda, testiranja. Zanimljivo je da se samo mene opomenulo za nenošenje maske dok sjedim za stolom u hotelu. Činjenica je da je prije paljenja kamera preko 90% prisutnih bilo bez maske, ulazili su i izlazili, kao i ja osobno, bez kontrole. Većina je prije početka sjednice sjedila na kavi u istom tom hotelu bez maski. Prije samog početka sjednice, kad su se upalile medijske kamere svi stavljaju maske, mjeri se temperatura i svi postaju „odgovorni“, „misle na sebe i druge“.
Obično licemjerstvo na djelu. Na moje pitanje zašto se nije organiziralo testiranje svih prisutnih kako bi se spriječilo može bitno širenje zaraze, čak nisu tražili niti potvrde jer skupština nije bila u javnoj ustanovi, već u hotelu što ne podliježe Odluci stožera za predočenje Covid potvrda, nema odgovora.
Zašto se već po drugi puta dopušta županijskom vijećniku HSS-a da se van ikakve rasprave, točke dnevnog reda obraća isključivo meni, govori protiv mene, protiv MOST-a, iznosi neistine, omalovažava, diskriminira i optužuje pred cijelom javnosti da ja širim zarazu jer sam bila na prosvjedu u Zagrebu. Nakon toga, Predsjednik županijske skupštine ne dopušta meni da repliciram ili izložim svoju stranu priče, povisuje ton na mene kao da sam ja „njegov podanik“. Kojim pravom, kojim poslovnikom se spomenutom vijećniku dopušta lamentirati van dnevnog reda skupštine i van svakih propisa, morala i dostojanstava. Iako je vijećnik, žalosno je da ne poznaje najosnovnije propise kojih se treba pridržavati u skupštini, ne poznaje Odlike stožera pa iznosi laži i mene protupravno proglašava širiteljem zaraze što je kazneno djelo.
Nije on kriv jer mu je to očito dopušteno od strane predsjedavajućeg koji eklatantno krši Poslovnik, a sve s ciljem kako bi se mene diskriminiralo, omalovažavalo.
Mene osobno to ne smeta jer sam ponosna kada me takve osobe omalovažavaju ili bilo što kažu protiv mene. Zapitala bih se da je drugačije. Jer takve stranke i njihovi članovi nikad niti ne bi sjedili u skupštini da nisu koalicijski partneri čas HDZ-a, čas SDP-a. Javnost ima pravo znati pa stoga ovo i pišem.
Ipak sam na kraju ustrajala na tomu da imam pravo replicirati vijećniku HSS-a naglasivši da odgovorno tvrdim da sam tamo jedina koja se prije skupštine testirala kućnim testom koji je negativan, imam potvrdu, odgovorna sam za razliku od njih, nisam licemjerna. Odluka stožera kaže da je dozvoljeno ne nošenje maske u hotelima, restoranima, kafićima (ugostiteljskim objektima) kada sjediš za stolom, a kada stojiš za šankom moraš nositi masku. Osobno sam sjedila za stolom u ugostiteljskom objektu i nisam bila dužna nositi masku. To što oni koriste svaku priliku da omalovaže svakog tko ima drugačije mišljenje i stav to je njihov problem ali im to kod mene ne prolazi.
Nadalje na Aktualnom satu više od pola prijavljenih nije došlo na red jer HDZ-ovi vijećnici postavljaju „naručena“ pitanja, onda se na ista referira župan, ravnatelji, pročelnici samo kako bi vrijeme prošlo i oporbeni vijećnici ne bi mogli postaviti konkretna pitanja. To je ta demokracija ADZ-a. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „odgovarao“ je na pitanje pola sata i pričao o situaciji s Covid19 u SMŽ, van svake teme. Zašto onda nisu stavili točku dnevnog reda kojom bi prezentirali situaciju vezanu za Covid 19 u našoj županiji i pozvali građane na cijepljenje. Spomenuti ravnatelj bez ikakve osnove lamentira o „antivakserima“ na prosvjedima iako nije o tom bio pitan, te iako kruže glasine da se isti nije cijepio, a druge građane etiketira. Strašno i poražavajuće.
Materijali za sve točke dnevnog reda nisu dostavljene u cijelosti jer nema troškovnika, zaključka elaborata, na upite ne odgovaraju koliko je sredstava utrošeno do sada po pojedinoj točci dnevnog reda, tko su izvođači elaborata i tehničke dokumentacije, iz kojih županijskih sredstava će biti financirana obnova pojedinih bolničkih objekata. To je ta transparentnost na koju bi mi kao županijski vijećnici trebali podići svoje ruke i glasati ZA. Tražila sam odgovore ali sam dobila samo ponižavanje županijskih vijećnika jer mi i tako ne bi razumjeli svu tu silnu dokumentaciju pa je besmisleno to nama dostavljati. Ako baš netko želi vidjeti može doći u županiju i gledati. Naravno prije toga je normalno da dignemo ruke ZA sve ono što su oni predložili. Ne sporim da treba obnavljati i graditi ali po kojim uvjetima, kriterijima, tehničkoj dokumentaciji i svoj drugoj dokumentaciji. Najbolje obrazloženje pročelnika je da postoje nadzorna tijela koja nadziru rad svega. Nadzorna tijela u HRVATA, zato nam i je OLAF u Hrvatskoj jer su nadzorna tijela radila svoj posao. Naravno da nije rekao tko obavlja nadzor, koliko ima se plaća.
Za tri škole ista priča, bez detalja, podataka, dokumentacije… primjer, da se za I Osnovnu školu Petrinja potrošilo već preko pola milijuna kuna na „stabilizaciju“ iste??? Čega, koga, komu??? Srušili dio ruševine i to košta pola milijuna. Bravoo!
Kažu, da uklanjanje i priprema lokacije za novu I Osnovnu školu ide po programu???? Kojem programu, u 9 mjeseci nismo u stanju ukloniti temelje i pripremiti donatorima zemljište za gradnju tako neophodne škole.  Dalje nije vrijedno niti spomena i ne želim biti dio ovakvog cirkusa.
Sve u svemu, imate većinu u Skupštini i „možete što hoće“ samo što ste zaboravili da „nećete moći do kad hoće“
Molim da mi se sve traženo dostavi putem elektroničke pošte, da dokumentaciju koja je opširna i velika stavite na Sher, Intranet županije kojoj će moći pristupiti županijski vijećnici, a i svi građani ako govorimo o transparentnosti.
Luca Gašpar Šako
županijska vijećnica


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika