Podjeli

Konačno riješeno i pitanje nogometnog kampa, na današnjoj ceremoniji u Velikoj Gorici ugovor su potpisali ministar graditeljstva i prvi čovjek saveza Marijan Kustić.

 Nacionalni kamp nositi će ime po legendi Miroslavu Ćiri Blaževiću, podsjetimo Vlada je darovala 19. svibnja, na sjednici zemljište Hrvatskom nogometnom savezu.

Nakon svečane ceremonije predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, dao je kratku izjavu,

– Nogometni kamp težnja je i čežnja nas u savezu 20 godina, sad se kreće. Rekao sam da ne želim raditi nikakve kamene temeljce, nego korak po korak, danas je velik iskorak. Hvala, predsjedniče Vlade, što ste pokazali spremnost za gradnju nogometnog kampa i tako prepoznali važnost hrvatske reprezentacije i naših klubova. Definitivno to zaslužujemo. U zadnjih nekoliko godina izgradili smo 30 terena s umjetnom travom. Ova Vlada omogućila je još više ulaganja u infrastrukturu i sport općenito. Moji suradnici iz izvršnog odbora daju veliku podršku svemu ovome, Pletikosi, Daliću, našim reprezentativcima koji nas uveseljavaju, predvođeni našim kapetanom Lukom Modrićem. Bit će dobra ostavština nakon ove generacije. Siguran sam da ćemo i dalje uveseljavati sve skupa, tu će trenirati svi reprezentativni uzrasti, i žene, naravno i A reprezentacija. Tu će se preseliti i dio saveza. Hvala i gradonačelniku i gradskom vijeću koji su bili konkretni i efikasni da bismo potpisali ovaj hvalevrijedan ugovor. Idemo izgraditi kamp, idemo u još bolju sportsku budućnost. Nadam se da ćemo imati još bolje sportske rezultate i da ćemo se veseliti. Idemo u nove pobjede – rekao je Kustić.

– Mi ovime nećemo stati, privodimo kraju aktivnosti kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru. U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bismo riješili imovinsko-pravne odnose, oni idu u dobrom pravcu i to će biti podloga za izgradnju nacionalnog stadiona. Hvala HNS-u, čestitam gradonačelniku na brzini i upornosti da se osiguraju sve pretpostavke za ovaj sporazum. Nadam se da će u roku od pet godina, koliko je propisano vrijeme za realizaciju, imati nogometni kamp u Velikoj Gorici.

Sa ovime se moglo krenuti puno, puno prije, sad bi Maksimir već odavno imao novi stadion, samo kad su izbori, onda sve može. Godinu dana ranije Plenkovć skluplja glasove, pazi Vlada darovala zemljište ….

Autor: Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport