Podjeli

Dame i gospodo!

„Dakle uvjeti života za hrvatske građane svakodnevno se pogoršavaju, a Hrvatska završava na svim sivim i crnim listama međunarodnih organizacija zbog zaštite pranja novca, vladajuće strukture slijepo ustraju na svojoj politici.

Tako je u petak Plenkovićeva izvršna vlast uz asistenciju kompromitira ih i skandaloznog predsjednika Sabora Jandrokovića još je jednom demonstrirala oholu bahstost ponižavajući hrvatske građane na način da obezvrijeđuju predstavničko Tijelo tj. Hrvatski Sabor.

Ministar financija nije nazočio Izvješću izvršenja proračuna, što je neviđeni skandal, rijetko zabilježen u parlamentarizmu Europske unije.

Na točkama o proračunu ministar jednostavno mora osobno nazočiti u parlamentu, to je pravilo i to je dio političke kulture.

Nenazočnost ministra financija jest ponižavanje parlamenta tj. građana koji ga plaćaju.

Jandroković i potpredsjednik Željko Reiner, pak smicalicama su omogućile u Saboru, tako se u petak dogodilo da je niz zastupnika izgubilo pravo na govor, jer su zastupnici iz vladajuće većine odustali od rasprave kako bi prijavljeni govornici bili odsutni, nebi bili i dvorani prilikom prozivanja.

Ovdje napominjem npr. u Njemačkođ Bundestagu parlamentarne službe podsjećaju zastupnike kada su na redu govoriti, jer kao što je poznato zastupnici i kad nisu u dvorani imaju i druge obveze vezane za parlamentarni rad.

Znači, obveza vodstva Sabora je osigurati demokratsku raspravu i skrbiti da se ona efikasno organizira.

Plenković i Jandroković pak smicalicama onemogućuju pak parlamentarnu raspravu, blokiranje Sabora ima jedan jedini cilj, onemogućiti nadzor rada Vlade, i to je potpuno jasno, jer korumpirani Plenkovićevske i Jandrokovićevske strukture imaju paničan strah transparentnosti i naravno od vladavine prava. Više nikome razumnom nije dvojbeno da su vladajuće strukture cijeli državni aparat stavile u službu nekolicine moćnika koji pljačkaju hrvatske građane i besramno se bogate.“

Ovo je samo dio govora gđe. Vidović Krišto, ja ću samo nadodati zar je moguće da određeni ljudi poput A.Plenkovića toliko djeluju protiv Hrvatske.

Da je bar više ovakvih osoba u Saboru!!!


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika