Podjeli

U svim demokratskim državama i političkim strankama glavni kriterij članovima u izboru predsjednika je uspješnost predsjednika i stranke na prethodnim izborima, te izgledi stranke da pod vodstvom tog kandidata nakon što ga izaberu za predsjednika budu uspješni na prvim sljedećim izborima! Jedina bi iznimka od tog općesvjetskog demokratskog pravila i kriterija trebali biti članovi HDZ-a, kojima se kao kandidat za predsjednika nudi Andrej Plenković s kojim je HDZ-e kao predsjednikom stranke izgubio prijevremene lokalne i područne izbore u ožujku 2019.g., izbore za Europski parlament u svibnju 2019.g., te izbore za predsjednika Republike u siječnju 2020. godine!                                                                               Pa zašto je onda nepisano pravilo ali i nezaobilazna politička i moralna obveza u demokratskim državama i strankama što se bezbroj puta moglo vidjeti i na televizijskim ekranima, da predsjednici stranaka izborni gubitnici bez odlaganja odmah nakon što budu objavljeni rezultati izbora – podnesu ostavku? Zato što neosporivo stoljetno političko iskustvo pokazuje i dokazuje da pod vodstvom izbornog gubitnika stranka na sljedećim izborima nema gotovo nikakvih izgleda odnosno šansi da bi na njima mogla pobijediti!

U tom kontekstu sami se od sebe nameću dvojba i  pitanje: zašto i s kojim bi motivom članovi HDZ-a na predstojećim stranačkim izborima 15. ožujka 2020.g. trebali glasovati za Andreja Plenkovića kao kandidata za predsjednika? Zato da HDZ-e izgubi na predstojećim parlamentarnim izborima u jesen 2020. godine? Zato da zastupnici iz sadašnjeg saziva izgube zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru? Ili možda i zato da mnogobrojni članovi HDZ-a izgube direktorska mjesta ili članstvo u nadzornim odborima i upravnim vijećima državnih i javnih poduzeća i ustanova?

Možda i zato da se i po sâm opstanak Stranke zlokobni izborni gubitnički niz nastavi porazom i na lokalnim i područnim izborima u svibnju 2021.g., pa da mnogobrojni (grado)načelnici izgube svoja mjesta u izvršnoj vlasti, a vijećnici mjesta u lokalnim i područnim predstavničkim tijelima? Zato da mnogobrojni članovi HDZ-a izgube direktorska mjesta u komunalnim poduzećima i ustanovama, odnosno članstvo u nadzornim odborima i upravnim vijećima?Ili pak zato što su mazohisti pa ne žele HDZ-u, sebi i svojim obiteljima dobro; pa će glasovati za kandidata Andreja Plenkovića? Ili možda zato što ne vjeruju u demokratski izborni proces i demokraciju, pa špekuliraju da će Andrej Plenković protivno svim demokratskim kriterijima i pravilima ponovo biti instaliran za predsjednika HDZ-a? Na demokratski i zakonit način to se nikako i nipošto ne može ostvariti, osim kršenjem demokratske procedure i zakonâ a što bi bilo još jedno u nizu kaznenih djela i dokaza da ne živimo u pravnoj i demokratskoj državi!

REZULTATI IZBORÂ KAO NAJVALJANIJI DOKAZ PLENKOVEĆEVA IZBORNOG GUBITNIŠTVA!

Na izborima za predsjednika i ostala najviša dužnosnička mjestâ u HDZ-u koji su održani 20. svibnja 2012.g., Andrej Plenković sudjelovao je kao kandidat za zamjenika predsjednika zajedno s Jadrankom Kosor kao kandidaticom za predsjednicu, no oboje su uvjerljivo poraženi već u prvom krugu izbora!

Godine 2016. 17. srpnja održani su formalno izbori za predsjednika HDZ-a, na kojima Andrej Plenković nije demokratski izabran na predsjednika HDZ-a jer nije imao protukandidata zbog čega nisu postojali sloboda i mogućnost biranja, pa je on stoga stvarno instaliran i na toj farsi od „izbora“ samo potvrđen! No, ni na tom pukom glasovanju a ne demokratskim izborima jer oni podrazumijevaju obvezno barem dva kandidata, nije dobio brojku glasova članova HDZ-a odnosno izborni legitimitet razmjeran i primjeren demokratskim standardima. Naime, od tada ukupno 208.277 članova HDZ-a svoj glas mu je dalo njih  97.823  ili samo 46,96 posto, što znači ispod 50 posto i to bez protukandidata!

Prethodni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za čijeg je mandata HDZ pobijedio na pet uzastopnih izbora, u Kninu  5. kolovoza 2019.g. na proslavi narodnoosloboditeljske akcije „Oluja“ najavio je svoju kandidaturu na izborima za predsjednika HDZ-a. I evo kako je to komentirao sublegitimni  predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: „Nemam ja razloga s njim polemizirati o njegovoj tvrdnji da je vrh stranke dislociran od stranačkog tijela. Čovjek je vodio Stranku prije više od tri godine, sam je srušio svoju Vladu, nije se uspio rekonfigurirati s parlamentarnom većinom i napustio je tu dužnost. Ono što smo napravili 2016. je da smo brzo digli HDZ čvrsto na noge, dobili povjerenje birača, vodimo Vladu i ostvarujemo odlične gospodarske rezultate i nastojimo smanjiti polarizaciju u društvu. Mi se apsolutno ni od koga nismo udaljili, naprotiv smatram da politika koju vodimo je zdrava za HDZ. Vjerujem u razboritost hrvatskih birača jer vide tko gdje zemlju vuče“.

I doista, što se drugo može nego složiti s prethodno navedenim riječima sublegitimnog predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića, jer on je apsolutno u pravu da su birači pokazali veliku razboritost i (u)vidjeli „gdje tko zemlju vuče“, i time demonstrirali i dokazali veliku demokratsku političku kulturu i odgovornost što se jasno vidi iz najvaljanijeg pokazatelja a to su rezultati izborâ u Plenkovićevu stranačkom i državnom mandatu koji su pokazali „kontinuirani“ kontinuum gubljenja političkog povjerenja, potpore i glasova birača; i koji bi da on ima političkog morala te ljudske časti i ponosa bili bolno porazni  i ponižavajući za Andreja Plenkovića!

Na prijevremenim izborima za Hrvatski sabor 11. rujna 2016.g. kandidacijske liste HDZ-a u 11 izbornih jedinica dobile su ukupno 682.687 glasova birača, što je za 88.687 ili 11,46 posto manje nego na redovitim saborskim izborima koji su održani 8. studenog 2015.g. i na kojima su kandidacijske liste HDZ-a i koalicijski partnera dobile ukupno 771.070 glasova birača!

Na područnim izborima za zastupnike u Gradskoj skupštini Grada Zagreba 21. svibnja 2017.g. kandidacijska lista HDZ-a nositelja dr. sc. Drage  Prgometa dobila je 26.628 glasova birača, što je 16.277 ili 37,93 posto manje glasova birača u odnosu na područne izbore za Gradsku skupštinu Grada Zagreba koji su održani 19. svibnja 2013.g. kada je kandidacijska lista HDZ-a nositelja Andrije Mikulića dobila 42.905 glasova birača!

Na prijevremenim područnim izborima za Skupštinu ličko-senjske županije 9. ožujka 2019. koje je isprovocirao HDZ odnosno Andrej Plenković višekratnom opstrukcijom izglasavanja županijskog proračuna (!), koalicijska kandidacijska lista HDZ-a kojoj je nositelj bio Marijan Kustić dobila je 7.631 glasova birača. Što je u usporedbi s područnim izborima za tu istu Skupštinu ličko-senjske županije koji su održani u svibnju 2017.g. kada je HDZ-ova kandidacijska lista nositelja dr. Darka Milinovića dobila 14.045 glasova, gubitak od 6.414 ili čak 45,66 posto glasova birača!

U ožujku 2019.g. na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Iloka koalicijska kandidacijska lista HDZ-a i HSLS-a dobila je 663 glasova birača, što je u komparaciji s izborima koji su održani u svibnju 2017.g. kada je koalicijska kandidacijska lista HDZ-a i HSLS-a dobila 800 glasova gubitak od 137 glasova ili 17,12 posto!

U svibnju 2019.g. održani su izbori za zastupnike u Europskom parlamentu na kojima je autokratska kandidacijska lista Andreja Plenkovića odnosno HDZ-a dobila 244.076 glasova birača. Na izborima pak za Europski parlament koji su održani 25. svibnja 2014.g., HDZ-ova koalicijska kandidacijska lista dobila je 381.844 glasova birača. U usporedbi s izborima koji su održani 26. svibnja 2019.g., vidi se da je HDZ izgubio 137.786 glasova birača ili čak 37,00 posto što se u demokratskoj politici i moralu naziva i gubitnički „Sindrom Titanika“ te davno prošlo vrijeme ili pluskvamperfekt za političku karijeru predsjednika te i takve  gubitničke političke stranke!

Na izborima za  predsjednika Republike Hrvatske 22. prosinca 2019.g. i 5. siječnja 2020.g. kandidat Plenkovićeva HDZ-a bila je dotadašnja predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, što nikako nije zanemarljiva prednost u odnosu na ostale kandidate. U njezinoj pak izbornoj kampanji aktivno te za javnost i birače prepoznatljivo sudjelovao je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković. I kako su ti izbori završili za kandidaticu HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović? Porazom, kao što su završili i svi dotadašnji izbori u kojima je HDZ-e predvodio Andrej Plenković; čime je još jednom  demonstrirao i potvrdio da je neprekinuti, stalni i trajni – izborni gubitnik!                                                                                 U svih 26 preostalih država članica Europske unije predsjednik te i takve gubitničke stranke imperativno bi i bezodvlačno podnio ostavku na stranački položaj odmah nakon objave rezultata izbora, osim u kvazidemokratskoj državi Vladimira Šeksa, Franje Gregurića, Budimira Lončara, Davora Božinovića i Andreja Plenkovića!

Dakle, kao što je to u prethodnom dijelu teksta zorno predočeno izvornim i egzaktnim podatcima o HDZ-ovim rezultatima na prijevremenim saborskim izborima koji su održani 2016.g., područnim izborima u Gradu Zagrebu 2017.g., prijevremenim izborima za Skupštinu ličko-senjske županije i Gradsko vijeće Iloka 2019.g., izborima za Europski parlament 2019.g. i predsjedničkim izborima 2020.g.; na svim tim izborima kandidacijske liste Plenkovićeva HDZ-i predsjednički kandidat dobili su – manje brojke glasova birača u odnosu na te i takve prethodne redovite ili prijevremene izbore!                                                         Što sve razvidno, zorno i točno pokazuje, ilustrira i valjano te pouzdano dokazuje stalno i neprekinuto kvantitativno vrlo značajno i politički znakovito gubljenje povjerenja i potpore birača. A to znači da su Andrej Plenković i njegova lažna demokratska politička agenda, autoritarna tiranija, totalitaristička ideološka toljaga i demokratskocentralistička željezna metla; za veliku većinu članova HDZ-a i njegovih birača pročitana, prezrena i odbačena „knjiga“ od dirigiranih mainstream medija izmistificiranog i  diviniziranog navodnog političkog proroka i spasitelja HDZ-a; a stvarno njegova grobara i zatornika  slobode, demokracije, ponosa, časti, ustavnog prava na referendum odnosno izravnu demokraciju, te ljudskih i građanskih prava i sloboda hrvatskoga naroda!

POBJEDA NA STRANAČKIM IZBORIMA MOGUĆA SAMO KAO PRIJEVARA!         

Zbog svi tih valjanih i relevantnih izbornih pokazatelja i činjenica mogućnost da na stvarno demokratskim i regularnim izborima Andrej Plenković bude izabran za predsjednika HDZ-a bila bi ravna zbroju pet nula odnosno hokus-pokusu Harrya Houdinija, da ne postoji Mefisto  odnosno trojedini „očuh“ demokracije – laž, krađa i prijevara. Naime, trojstvo Sova, Danijel i Kolega u jednoj osobi već je više puta izravno ili neizravno krivotvorila i pokrala stranačke i državne izbore u Republici Hrvatskoj, pa je potpuno logično da se može predvidjeti te i očekivati da će to možda ponoviti i na predstojećim izborima za predsjednika HDZ-a 15. ožujka 2020. godine. Ali ne iz navike, običaja i inercije; nego zbog toga što je taj protudemokratski i nezakoniti način jedina mogućnost da Andrej Plenković bude „izabran“ za predsjednika HDZ-a! Nota bene, zašto je Vlada Andreja Plenkovića od Grada Zagreba otkupila APIS?       U demokratskim i zakonitim odnosno slobodnim, transparentnim, ravnopravnim i regularnim izborima u kojima  APIS ili neka druga „produžena ruka“ Vladimira Šeksa ne će manipulirati izbornim procesom i brojanjem glasova; već prethodno u tekstu navedene valjane, značajne, pouzdane, neprijeporne i neporecive činjenice o rezultatima izbora zorno i konkretno pokazuju i dokazuju da višestruki  odnosno serijski izborni gubitnik te izigravatelj  i izdajnik političke, nacionalne i kukturnoidentniteske volje i sustava vrijednosti članova HDZ-a i njegovih birača  a on je trenutni, instalirani i sublegitimni  predsjednik Andrej Plenković; nikako, nipošto i nikada ne može biti izabran za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Logično, osim na jedino mogući a to je „šeksovski“ način – izbornom potvorom, krađom i prijevarom!

Erih Lesjak


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Izbori