Podjeli

Blok umirovljenici zajedno najsnažnije odbacuje i demantira objave prema kojima je određeni broj članova jedne naše županijske organizacije prešao u drugu stranku. Da će pred parlamentarne izbore biti raznih podmetanja našoj koaliciji UMIROVLJENICI ZAJEDNO znali smo od samog početka, a kada su relevantne agencije za istraživanje javnog mnijenja obznanile da je koalicija po rejtingu pri samom vrhu, odnosno među 6 političkih opcija sa najvećim rejtingom, bilo je jasno da će naši protivnici i trgovci umirovljeničkim interesima krenuti na nas svom žestinom.

Danas u medijima objavljeno takozvano prelaženje ustvari se odnosi na županijsku organizaciju koja je prije dva mjeseca raspuštena zbog neaktivnosti. U stvarnosti je riječ o smiješnom igrokazu nekolicine bivših članova BUZ-a koji su nezadovoljni zbog nemogućnosti realizacije vlastitih političkih ambicija odlučili naštetiti bivšoj stranci. Potez HSU-a kojim su pokušali ušićariti koji politički poen pred izbore možemo nazvati samo političkim lešinarenjem.

Političke ankete ukazuju, a izbori će dokazati da je jedina stožerna umirovljenička organizacija u Hrvatskoj koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, u kojoj tri umirovljeničke stranke već dvije godine složno surađuju za dobrobit umirovljenika i građana starije dobi. Umirovljenici su to prepoznali, kao što su prepoznali i ulogu HSU-a, čiji anketni rejtinzi počinju nulom. Činjenicu da se se za dva neprolazna mjesta prodali HDZ-u kao žetončić u predizbornoj „koaliciji“ možda je bolje previše ne komentirati. To dovoljno govori o njihovoj vrijednosti i poštovanju onih kojima služe kao smokvin list za daljnje varanje umirovljenika.

Da HSU u političkom smislu išta vrijedi ili da imaju čisti politički obraz onda bi na parlamentarne izbore izašli sa svojim listama kao što smo to uradili mi u koaliciji UMIROVLJENCI ZAJEDNO, i tako stali pred birače. Ovako zlorabeći bivše članove druge stranke na jedan krajnje neprimjeren način pokušavaju naštetiti koaliciji UMIROVLJENICI ZAJEDNO koja je već po do sada pokazanom najveće iznenađenje izbora. Umirovljenici su prepoznali tko se bori za njihove interese a tko za osobnu korist što će, uvjereni smo, potvrditi 17. travnja na samim biralištima.

Obzirom na izabrani trenutak za akciju HSU-a i bivših članova BUZ-a smatramo da bi bilo korektno da mediji prenesu i našu reakciju u kojoj je prikazana stvarna pozadina i slika aktualnih događanja.

U Zagrebu, 10.04.2024.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Izbori