Podjeli

GENOCID NAD HRVATIMA U BiH
Pogubljeni civili i zatočeni vojnici HVO-a u Bugojnu, periodu od 24. do 28. srpnja 1993.
Izgleda da su djeca i starije osobe bili strateški vojni
cilj armije BiH.
Sukobi između Hrvata i Muslimana-Bošnjaka počeli su u jesen 1992. godine. Do tada su se i hrvatski i muslimansko-bošnjački narod skupa borili protiv zajedničkog srpskog agresora. Tijekom muslimansko-hrvatskih sukoba više od 1600 Hrvata izgubilo je život u ratnim zločinima (onako kako međunarodna zajednica definira ratni zločin).
Među onima koji su život izgubili u masovnim zločinima bilo je i 1088 civila.
Za vrijeme sukoba Armije RBiH i HVO-a s područja Federacije, a iz općina u kojima se ratovalo, izbjeglo ili prognano 144.000 Hrvata. U tom broju nisu obuhvaćeni Hrvati izbjegli iz Sarajeva i nekih drugih mjesta, u kojima nije bilo izravnog ratnog sukoba. Opće je prihvaćeno da je iz Lašvanske doline izbjeglo ili prognano preko 66.000 Hrvata.
Samo u Srednjoj Bosni pripadnici ARBiH ubili su 1051 hrvatskog civila, od čega 121 hrvatsko dijete, najstrašniji zločin nad nevinom djecom je onaj koji se dogodio 10. lipnja na dječjem igralištu u Vitezu, kada je ispaljena granata od koje je stradalo desetero nevine djece.
Premda postoje i fotografski i videozapisi koji pokazuju i dokazuju tko je ta nedjela napravio, ti ratni zločinci danas mirnije se kreću nego Hrvati koji u BiH u praksi nemaju osnovna ljudska ni politička prava.
Jedan od njih je i najnoviji ministar sigurnosti Federacije BiH.
O zločinima i genocidu nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini, danas se u matičnoj domovini Hrvata iz BiH malo zna, a još manje govori.
U fokusu su nažalost još uvijek mnoge izmišljene Mandrape stradale u Jasenovcu, kao i BRExit 95″ za kojeg su krive srpske vlasti koje su strašile civilno srpsko stanovništvo izmišljenim genocidnim ustašama.
Mene u ovoj narodnoj tragediji zanima do kada će hrvatski puk klečati pred agresorom i izmišljenim žrtvama, dok sustavno zanemaruje žrtvu i genocid kojeg su nad Hrvatskim narodom, uz srpske snage, provele i snage Armije BiH, dok su isti ti genocidni ustaše “Bošnjake” od razularenih srpskih koljača sklanjali po hotelima na Jadranu.
U znak zahvale Hrvatima za takvu pomoć za vrijeme rata u BiH, nedavno su isti ti Bošnjaci organizirali famozne “Sarajevske proteste” protiv mise za žrtve Bleiburga, no kako nas Božja pravda uvijek stigne, tako je nažalost stigla Korona antifašističke Bošnjake koji su plesali Kozaračko kolo.
Fora mi je to što se nitko od djedova tog puka pod petokrakama nije borio pod tom petokrakom, kakav apsurd.
Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.