Podjeli

Kako se bliži veljača tako se svaki dan sve više podgrijava tema o mjerama koje će se odlukom Stožera „relaksirati“, možda produljiti ili pak postrožiti. Kada gledamo dnevne brojeve umrlih i priključenih na respirator u posljednjih mjesec dva, imajući u vidu da broj zaraženih apsolutno ništa ne znači,  onda je zaključak kako se stanje sa „pandemijom“ rapidne poboljšava te bi shodno tome mjere trebalo relaksirati, neke i potpuno ukinuti. Ako je suditi po mnogim izviješćima našeg već proslavljenog Stožera u proteklih godinu dana moglo bi se zaključiti kako u Hrvatskoj nitko ne bi otišao na onaj svijet da nema koronavirusa, kao i da bi se ljudi rušili po ulici da nisu uvedene razne stroge mjere poput nastave na daljinu, zabrane rada kafićima, restoranima, teretanama itd. itd. itd.. sve redom mjera koje sa logikom nisu imale nikakve veze.

Usred cijelog ovog cirkusa sa COVID-19 ovih dana je poput bombe odjeknula informacija koju je sa javnošću podijelio dr.sc. Miroslav Radman o jednom znanstvenom istraživanju kojeg je imao priliku vidjeti prije javnosti a kojim je potvrđeno da nema neke značajne beneficije od raznih rigoroznih mjera koje su uvođene u Hrvatskoj, baš kao i po cijelom svijetu, što je za posljedicu imalo enormno narušavanje gospodarskih i inih aktivnosti, uz dakako strahovito veliku financijsku štetu.

Sada je dakle i znanstveno dokazano da zatvaranje škola, kafića, restorana, teretana i čega sve ne, kao i nošenje maski na otvorenom nije polučilo nikakvu značajnu korist po pitanju sprječavanja širenja zaraze. Dakle znanost je potvrdila ono što je veliki broj nas tvrdio od samog početka „pandemije“ a zdrava logika nametala kao jedino moguće, no kako u Hrvatskoj Vladi i Stožeru očito nije bilo i još uvijek nema nikoga tko je u stanju logički razmišljati došlo je do toga da su Stožer odnosno Vlada kopiranjem raznih mjera „iz bijelog svijeta“ kopirali i uništavanje dijela gospodarstva zabranjujući rad a da za to nije bilo ni jednog opravdanog razloga. Učili smo dakle, kako je naglasio dr. Radman, i cijelo vrijeme primjenjivali mjere kopirane od lošijih đaka odnosno zemalja u kojima je situacija i lošija no što je u Hrvatskoj.

Nošenje maski uz cijeli niz nerazumljivih mjera je od početka bila točka koja je pokazala da u Stožer odnosno Vladi po pitanju širenja zaraze nitko ne razmišlja vlastitim mozgom jer bi u suprotnom i sami zaključili da maska ne štiti o širenja virusa. Maska je zapravo, slikovitosti radi, sa perforacijama koje ima „efikasna“ u zaustavljanju širenja virusa isto koliko i da mrežom za lov na tune od nekoliko desetaka kilograma pokušavamo „uspješno“ loviti srdele ili inčune od nekoliko dekagrama. Znanstveni rad koji bi se uskoro trebao predstaviti javnosti bi mnogima mogao mnogima pomrsiti račune i sasvim opravdano nanijeti političku štetu.

Kako će reagirati svi oni kojima je nepotrebnim mjerama Stožera odnosno Vlade nanesena ogromna materijalna šteta je zasigurno pitanje koje će se tek otvoriti.

U Zagrebu, 22.01.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo