Podjeli

Došli smo i do toga, da plaćamo sudske troškove onima koji se skrivaju od pravosuđa, a gledali smo da bakica ulovljena da preprodaje nešto na placu i nema za kaznu, odlazi u zatvor.
Dvojno državljanstvo daje dvostruku zaštitu, ako slučaj Mamić ode u zastaru, troškovi će biti ogromni. Sve će to građani Hrvatske platiti , za nešto glasova koji se pridodaju na izborima.
Znaju naši da je samo novci održavaju motivaciju birača.
Eto, Dodik je zaprijetio ukidanjem dotacije za gradski prijevoz u Banjaluci , zbog gubitka izbora u tom gradu. Ako budu građani hodali pješice,  drugi put će razmisliti kome dati glas na izborima.
Ako se to preslika na cijelu BiH mogli bi nam, ako im se redovito ne uplaćuje  pomoć, vratiti sve izbjegle kriminalce.
Tek onda bi bili u problemu, sve toplice i rehabilitacijski centre zaposjeli bi ti s dvojnim državljanstvom, naši domaći morali bi na listu čekanja za masaže i ostale tretmane.
A kolika bi tek bila mogućnost međusobne razmjene iskustva, koje bi tek sinergijske učinke učinila takva druženja.
Zato ne treba žaliti za tih 60 000 kuna, više bi nas došle razne operacije, rehabilitacije tih izbjeglih, nego sudski troškovi, a još bi morali raditi nove smještajne kapacitete, jer je Remetinca mali i trebamo ga čuvati za naše domaće.
Tako je i Sanader svoju presudu dočekao na masaži u toplicama, dok za bolesnike od covida pripremamo šatore.
Renome korupcije mora se održati, mi cijenimo naše prevarante, doveli su nas u sam europski vrh, u nečemu moramo biti prvi, sad kad nam u nogometu ne ide.
Tako to postaje normalno kod nas, onaj čovjek s početka priče o Coroni, koji je platio 8000 kuna za kaznu jer je prosipao gnoj na svojoj njivi, da slučajno nije imao novaca za platiti kaznu, morao bi u zatvor ili bi mu sjela ovrha i za sudske troškove i kaznu.
Od tada do sada sve se promijenilo po pitanju izolacije, kontakti kontakata više nisu opasni, ako su tri u grupi , treći je kontakt kontakta.
Dok čekamo cjepivo, farmaceutske tvrtke trljaju ruke njihove dionice vrtoglavo rastu, a u Hrvatskoj raste broj onih koji se ne žele cijepiti.
Više nitko nikome ne vjeruje. Dr.Đikić piše našim iz Stožera da lažu, da manipuliraju podatcima.
Kako da se tu snađe stariji čovjek u mirovini?
Kako da vjeruje onima na vlasti koji daju preporuke da se od Corone mogu zaštiti propuhom, a tvrde i da su im mirovine porasle i da se u Hrvatskoj živi bolje.
Ova laž o mirovinama, umirovljenicima drži oči otvorene, obećanje da će bolje živjeti 2030, zvuči im kao ono, “kad na vrbi rodi grožđe.”
Do tada budu umrli i od propuha, a bez Corone.
Još jedno pompozno najavljeni veliki uspjeh našeg Premijera, o velikim novcima iz EU, za pomoć za sanaciju krize, jučer je pao u vodu.
Prijedlog nije prošao, na pomoć se još bude čekalo dok se svi ne slože.
Dotle će naši morati smišljati nove “uspjehe”, do sada su poraženi na svim terenima, a najviše se moraju potruditi oko toga da im građani ponovo počnu vjerovati.
Danas u doba kad su sve vrijednosti izokrenute, kada se osuđeni kriminalci bacakaju po toplicama,
umirovljenike ovršuju  od mirovine od 2500 moraju platiti na dug od 100 kuna, 600 kuna troškova,
 da bi dobio doktora na telefon, mora ga nazvati tristo puta, više ništa nije kao prije.
Gladni ne vjeruje onom prežderanom, pa čak i kad mu darove nosi !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo