Podjeli

Najveću Božićnicu u Hrvatskoj od 11000 daje DM, barem onu javnu, kao i uvijek do sada, bit će i mutnih isplata za koje javnost neće znati.
DM trguje s kozmetičkim potrepštinama i stvarima za kuću.
Iste stvari po istoj cijeni, mogu se kupiti u Konzumu , Studencu, Plodinama i Konzumu.
U DM je puno čišće i mirisnije, trgovci su hrvatski radnici, većinom žene.
 Sve je isto, a potpuno drugačije. U DM znaju da nema bolje garancije za poslovni uspjeh, kakav god posao započneš, ako uložiš jednako i u radnika koji će raditi taj posao,
Investicija u posao, bez investicije u ljude, koji će raditi taj posao, životarit će i nestati.
11000 kuna Božićnice isplatit će se 11 puta brže od  Božićnice od 1000 kuna.
 Ti radnici imaju i jako dobre plaće i danas solidno pune mirovinski fond, imat će natprosječne mirovine, lijepo živjeti u starosti, mirovinom će moći platiti smještaj u Domu kad više neće moći sami.
Najveći zločin u miru učinio je onaj tko je uveo na tržište rada formulu: “ne može radnik tako malo raditi, kako ga ja mogu malo platiti” taj je više štete Hrvatskoj učinio nego rat i potresi zajedno.
Mentalitet da se ljudima može ne platiti ono što su pošteno zaradili , a gazda je pospremio dobit najveći su ubojica produktivnosti koja je ključ svakog uspjeha.
U trgovinu je to ugradio Todorić, imao je svoj otok , jahte, privatni dvorac,a dobavljačima je bio dužan za grincajg za kojeg je mizerno plaćao.
Firme u vlasništvu mirovinskih fondova također imaju istu politiku, menadžerima ogromne plaće, bonuse, skupe automobile, otpremnine, opcijske dionice , radnicima plaće koje neće pokriti minimalnu mirovinu. Sve se podijeli prije oporezivanja , mirovinski fond dobije kao većinski dioničar puno uplata koje mirovinski fond vodi u propast.
Ključ napretka Hrvatske je zaokret na tržištu rada, prije obnove voznog parka elitne postrojbe menadžment ekipe, treba razmisliti o ulaganju u pogonsku snagu ljudskih resursa, od čistačice , portira, tokara , varioca, svake karike lanca koji čini proizvodnju.
Od kada se iskovao prvi lanac u povijesti, znamo da je lanac čvrst koliko je čvrsta najslabija karika.
 Ostali smo bez radnika dodatno su radnike demotivirale i Agencije za zapošljavanje koje su uvele praksu “pola meni, pola šarcu dajem.
Šarci su iselili i nema tko vuči kola prema naprijed.,tapka se na mjestu ispod kojeg se stvara rupa u koju tonemo.
Stimulacija za povećanje produktivnosti može učiniti veliki pomak prema naprijed, strategija Hrvatske mora biti  poštena plaća za pošteni rad.
Kao što čujemo Plenković nudi u svojoj strategiji  vanjskim investitorima hrvatske radnike s 2,5 puta manjom satnicom nego je u EU. Želi nas zacementirati na dnu .
Besramno i beskrupulozno saborska većina izglasala je veće plaće za sebe, a za kulturne radnike koji daju okus i boju životu, ostavila je na pravilima od prije 2009 godine.
Srećom po sve građane Hrvatske, jučerašnji pad miga nije prouzročio ljudske žrtve. Migovi u zadnje vrijeme nadlijeću gradove i sela , probijaju zvučne zidove od kojih otpadaju potresom načete fasade, ovaj puta imali smo sreće, pokvario se i pao tamo gdje nije bilo ljudi.
Naš ministar veli da nam pad miga pokazuje da nam je vojska spremna usprkos lošijoj opremi.
“Oprosti mu Bože ne zna što govori,” nekoliko sekundi prije ili poslije, mogao je pasti na dječji vrtić, na nečiju kuću nečiji dom uz svu spremnost vojske mogla se dogoditi katastrofa.
Razlog pada bit će opet tajna , baš kao što je tajna i od kuda je doletio dron.važno je da se imaju oko čega slikati. Nema tako skupog helikoptera, niti aviona, koji ne bi trebao mehaničare za održavanje.
Ove godine vidjeli smo da mehaničar koji popravlja kanader ima 600 era mjesečne plaće. 600 eura u Njemačkoj , Francuskoj, Nizozemskoj čistačica na Glavnom kolodvoru zaradi za 50 sati rada.
U Luxemburgu prosječna je mirovina kakvu kod nas ima plaću doktor, specijalist s noćnim radom i stažom od 10 godina.
Neće i ne može zemlja napredovati dok HDZ -ovci drže volan u ruci. Ovih dana je u Pleternici u Slavoniji, Franjo Lučić, koji je osuđen na godinu dana zatvora za davanje mita, bio u svečanoj postavi koja je polagala vijenac na grobove poginulih branitelja.
Za obiteljski biznis on i supruga imali su porezni dug oko 700 tisuća kuna koji je otišao u zastaru. Pravomoćnom presudom osuđen je zbog nuđenja mita novinaru,  da se o tome ne piše .
Bio je saborski zastupnik, dug mu nije ovršen iako je imao dobru plaću, on je polagao vijence na grob palih branitelja koji su dali život da u našoj zemlji bude bolje.
Hoćemo li dozvoliti da se tako nešto opet dogodi?
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo