Podjeli

Opet je bačena udica, jučer gledamo stariju gospođu koja na pitanje novinara o obveznicama odgovara: “Naravno da ću kupiti obveznice,
ja volim svoju Hrvatsku !”
Naravno da ju voli, ako je hrvatski umirovljenik koji ima mirovinu koja je dostatna za život i za ulaganja u domoljublje, no sad se nameće pitanje zar ovi koji nemaju novaca za ulaganje ne vole Hrvatsku, njih je Hrvatska zaboravila, tretira ih kao  balast elitnog društva koji samo smeta eliti.
Ljubo Jurčić odmah se isprsio, ulaže u obveznice 100 000 eura, primjer je kako se voli Domovina.
Hoće li domoljupci koji su se čuvali, kad se u rovovima branila Domovina, sada pokazati ljubav kupnjom obveznica i time osigurati mjesto pod okriljem vladajuće elite, vjerojatno hoće.
Oni koji su bili u rovovima ovaj put neće, oni su postali “talog”  kojeg ispire vrijeme i baca ih u vrtlog siromaštva. Jučer je obveznice upisalo 4600 ljudi, ukupno 155  milijuna eura.
Ekipa koja šeće od NO, do NO, uz redovito radno vrijeme, uz ogromne naknade, koje su puno veće za jedan dolazak, nego je prosjek plaće zaposlenih, koji rade u firmi koju se nadzire,  ima i može ulagati, pogotovo ako su kamate osigurane proračunskim sredstvima u koje uplaćuju građani.
To su novci koji su oteti radnicima, koliko oni nemaju, toliko ovi imaju previše. Veliki igrači poput dr.Ane S. Rukavine koja je u 80 godini života imala 13 NO na brizi samo u gradu Zagrebu u institucijama u gradskom upravljanju u vrijeme Milana Bandića, nije rekorder.
Rekorder je svojevremeno bio jedan mladi Jelšanin zaposlen na financijama velike firme u kojoj je savjetnik Darko Horvat, On je u jednom trenutku bio član 37 NO .
Čovjek mora da ima mozak velik poput rakete kad može popamtiti sve brojke koje se kontroliraju u NO.
On je sigurno jučer kao pravi domoljubac bio na šalteru, a vjerojatno i njegov brat, također.
Nema veze što se u firmama krade, gospođa Balenović neki dan je svjedočila koliko se to ukorijenilo u INI od prvog domoljubnog govora i pesnice u zraku, kad je pokojni Tuđman prvi put iz sveg glasa gromoglasno uzviknuo
 “IMAMO HRVATSKU”
  Bolje od riječi gospođe Balenović svjedoči vila u Londonu  vrijedna 8 milijuna funti čovjeka koji je radio u INI, a bio član NO u Petrokemiji, pa radio kao direktor u Petrokemiji, a bio član NO u INI.
Pored vile u Londonu ima i 4 stana u Zagrebu sve kupljeno od nesamostalnog rada uz supružnika, s tim da je supruga na minimalcu.
Vila u Londonu je nijemi svjedok, i najbolji tumač usklika pokojnog predsjednika.
Petrokemija najbolji dokaz kako se gigant firma može pretvoriti u šepavog patuljka.
Nakon što su Turci iskazali namjeru da ju kupe uz obavezu da im bivši vlasnici INA i PPD izvrše dokapitalizaciju sredstvima koje su dobili iz proračuna, otkrili su da im većina dozvola .koje su potrebne  radi zaštite okoliša, ističe u 2024 godini, da su to ogromni troškovi za koje nisu znali.
Bivši vlasnici pak su si uzeli vremena za uplatu obaveza koju su regulirali ugovorom, vele da će obaveze izvršiti, ali do 2028 godine.
Vrsni ekonomist Ljubo Jurčić sam je bio član mnogih NO u gradu Zagrebu, desna ruka Milana Bandića u svim strateškim odlukama, grad Zagreb danas je u financijskom kolapsu, profesor je građanima za borbu s inflacijom preporučio kiselo zelje i kolinje na selu, a vladi RH daje na posudbu 100 000 eura, jer zna da mu je kamata osigurana od uplata PDV građana Hrvatske
Koliko će uplatiti onaj Jelšanin ostat će tajna, on je samozatajan poput direktora Petrokemije.
Gospođe, koje predstavnice udruga za umirovljenike, pa o njihovim pravima odlučuju u Nacionalnom vijeću, a kao recept za prezimiti umirovljenicima su nudile spavanje u tramvajima, također imaju od čega kupiti obveznice, one pokupe  na ime naknada za različite odbore, uz redovitu. mirovinu, još dvije, tri, da im se nađe za ulaganje, apartmani su gotovi, sad još malo za egzotična putovanja.
One su podržale platformu “svi zajedno glasajte za nas” i glas onog koji spava u tramvaju vrijedi isto kao i onoga koji “smaže” škampe za užinu.
Dragi umirovljenici , radnici i građani, vi koji nemate za ulaganja niste manje vrijedni, samo ste žrtva pohlepe određenih ljudi, kriv je onaj koji krade, kriv je onaj koji lojtre drži, a najviše je kriv onaj koji je donio takve zakone po kojima se slobodno krade.
Ne vjerujte tehnomenadžerima da nisu znali , oni su takve sisteme stvorili, oni se sada nude kao spasioci onoga što su svojom pohlepom uništili.
Gospođa Martina Dalić upravlja Podravkom zapošljava ljude na minimalac, sebi dodjeljuje oko 14 000 eura mjesečno, uzima bonus i član je NO Belupa i tamo uzima naknadu, zar neko misli da će ona uložiti u obveznice jer voli Hrvatsku ?
Ona ljudi, voli novac !
Dragi ljudi, mi koji smo se borili sa životom i još se borimo, jedan dan imaš, drugi dan crkne mašina i već si u kreditu, mi moramo razlikovati “Paroljublje” od “Domoljublja”, mi moramo povući jasnu crtu između toga.
Martina Dalić bila je ministrica u Vladi kada se novcem mirovinskih fondova spašavao Agrokor koji je sad u upravljačkom vlasništvu Pavala Vujnovca, pod drugim imenom, mirovinski fondovi kupili su hotel od Vujnovca, a vlada je forsirala da kupe i Fortenovu koja ima  1,16 milijardi eura duga, koji uskoro dolazi na naplatu.
On je bio suvlasnik Petrokemije, a sad je u NO Dalekovoda ,čije je dugove otkupila Rada, mama je čovjeka koji je pokrao INU.
Na dan 1. 2. 2023 na naplatu Fortenove je došlo 71,4 milijuna eura domaćim dobavljačima, do 9 mjeseca mora se isplatiti još 1,16 milijardi eura + kamate od 7,3%  za razdoblje od 2019 godine do sad, +Euribor, američkom fondu VTB.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković govorio je da je najveći uspjeh vlade taj da su spasili Agrokor,  jučer je rekao da mu građani moraju biti zahvalni za jeftinu struju i plin.
“Čuvaj se Danaja  (Danajaca) kada darove nose” stara je uzrečica sve će to platiti građani Hrvatske i plin i vodu i struju i kamate na obveznice i spašavanje Agrokora i dugove koje je ima i skupo tehnomenadžerstvo, kvazi menadžera, koji se bogate na račun sirotinje.
Umirovljenici  i vi koji uplaćujete u mirovinski fond s nadom da će te mirno živjeti u mirovini, moramo mijenjati stvari,
mirovinski fond je postao kasica prasica iz koje Vlada kupuje svoje takozvane uspjehe, moramo jasno poručiti da su Domoljublje pretvorili “Kradoljublje”, zatvoriti rupu u koju curi novac za naše mirovine.
To je naša tema od životnog značaja.
Hoćemo pravedno!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo