Podjeli

Dio građana Hrvatske koji su sve što imaju zaradili, preplatili i sve lihvarske kamate otplatili, nadaju se da je prošli tjedan započelo koturanje grude koja će se pretvoriti u veliku santu koja će sa sobom odnijeti sve muljatore, aktere korupcije, njihove zaštitnike i lažne elitiste koji su uništili perspektivu Hrvatske.
Sad vidimo da smo mogli biti Švicarska, da se nije kralo, da se novci nisu izvlačili iz zdravog gospodarstva i financirali truli dio društva.
Samo na primjeru obitelji Dalić vidimo koliko je to pogrešno, a oni uopće nisu za ništa optuženi.  Njih dvoje oko 26 000 eura mjesečno ,on u NO koji je previdio ukradenih milijardu kuna, ona u firmi koja nudi radnicima minimalac kao plaću.
Gospođa Dalić pakira budućim generacijama više od 3000 penzionera na njihov trošak, oni neće pokriti uplatom u mirovinski, trošak minimalne mirovine, kada jednom dođe vrijeme i za to.
Danas u novinama prognoza da će starački domovi u vlasništvu Županija uskoro koštati kao dva prosjeka mirovina, Podravka je u vlasništvu mirovinskih fondova, mirovinski fondovi svoj dio dobiju kada se namire “veliki” menadžeri ogromnog apetita.
Za krevet i tri obroka familija će najprije morati zaraditi za isplatu mirovine i onda dodati još toliko od svoje plaće ,za prostor u širini noćnog ormarića , krevet i tri obroka na dan.
U tim domovima jedini je luksuz tv na zidu , veličine kutije za cipele koji korisnici niti vide, niti čuju.
.No u upravi Županije bit će sva familija i daljnja i bližnja Župana i njegovih kumova, samo im za to treba mobitel i adresa u imeniku.
Još istražitelji nisu bili u HEP -u a kada se tamo dočepaju pravih mobitela tek onda ćemo znati što su pravi gabariti korupcije.
Kako stoje stvari s Fortenovom, imaju prihode od 31,4 milijarde, a rashodi su 33 milijarde kuna.
U 9 mjesecu dolazi im na naplatu milijardu eura duga kojih nemaju.
U Fortenovi je Pavao Vujnovac glavni,  u UO bila su dva Rusa,  kao predstavnici ruske banke, jednog su lani protjerali, a drugog ovih dana izabrali u UO nove uprave na 6 godina.
Kada je mirovinski fond AZ odustao od ulaganja u Fortenovu Hanfa je najavila nadzor, kada je država spašavala Agrokor novcima iz mirovinskih fondova Hanfa se držala po strani.
Rezultati nadzora nisu objavljeni no u UO kao predstavnik radnika ušao je Ivica Mudrinić.
Radnici nisu birali Mudrinića, birala ga je uprava, potpuno je jasno u kojem će smjeru ići Fortenova, Mudrinić je vrlo uspješno prodao imovinu HT , svu infrastrukturu koji su platili građani Hrvatske dao je besplatno DT.
Danas dionica HT koju su građani platili 260 kuna ili 34,6 eura na burzi vrijedi oko 25 eura. Dividenda koja se isplaćivala nije pokrila ni četvrtinu kamata koji su građani Hrvatske platili bankama za kredit da bi kupili te dionice.
Banke su otvorile liniju brzih kredita kako bi se građani lakše zadužili da bi kupili ono što su već platili.
Propaganda je bila izrazito jaka, cijena je rasla samo dok političari i razni torbari, kao na primjer, braća Mamić, nisu prodali svoje, a za prodati su morali imati brokera koji je mogao doći, (vjerojatno preko SMS -a) do pina u središnjoj depozitarnoj agenciji.
Prodaju tih dionica započeo je Sanader velikim tv.predstavom koja se najavljivala kao jedan od povijesnih uspjeha tadašnje Vlade koja je bila iz HDZ-a.
Povijest se eto namjerava ponoviti, Pavao Vujnovac već je najavio da će Fortenova uskoro ići na Burzu.
Baš sve je isto kao i prije, radnici su se već pomirili s velikim gubiticima drugog mirovinskog stupa, sad će im se nuditi kupnja dionica firme na kojoj su gubitci nastali.
Povijesni dane počeo je nizati i AP, u sve institucije osobno je izabrao i poslao samo one koji znaju krasti, ministre koji znaju lagati, svi su znali da Josipa Rimac mulja, svi su znali da je Gabrijela Žalac za 13 milijuna kuna podvalila” mućak” u obliku sticka kojeg nitko nije ni otvorio, ali ju nisu prijavili, jer su oni u nekoj drugoj strani upleteni u istu vrstu posla.
Sad je na redu ministrica Vučković, istražitelji su izuzeli puno materijala, službena verzija da nju nisu ništa pitali, neslužbena, da je bila na ispitivanju.
 Plenković se hvali kako je digao mirovine, da saborski zastupnici, koji su imali 11 000 sada će imati 12 100, za to su trebali raditi, žene do 50, a muškarci do 55 godina života, te penzije su ukinute, ali dala se prilika svima koji su imali uvjete da na jedan dan uđu u mirovinu i ostvare uvjete za takvu mirovinu.
Mnogi današnji “veliki” borci za radnička prava i pravednu mirovinu iskoristili su tu mogućnost, osigurali su si povlaštene mirovine još dok su bili “mladež” stranaka u kojima su bili članovi.
Ti neka se ne javljaju , ti neka više ne istupaju u ime onih,  za koje će morati raditi unuci da bi imali tri obroka u domu za starije. To su licemjeri najgore vrste, ti neka se ne pojavljuj na prosvjedima žrtava takve vlasti, jer oni su dobitnici na tuđem siromaštvu, za sebe su se pobrinuli, a ostali kako im bude.
Revizija mirovina je nužna, mirovina za odrađeni staž ne smije biti manja od cijene državnog doma za starije,znamo gdje su završili novci mirovinskih fondova, pokradenim umirovljenicima treba vratiti njihovu imovinu od pljenidbe imovine dokazanih  državnih lopova.
Sada se rasprodaje imovina Ive Sanadera, novci idu u proračun, od toga će oni koji su podržavali Ivu Sanadera u Saboru imati najviše koristi, radnici koji su pokradeni,  najprije u firmama , pa onda u mirovinskim fondovima, baš ništa.
O tome glasaju oni koji su već pod optužnicama za nedjela za koje se predviđaju kazne i do 10 godina zatvora.
Dragi ljudi pomognite gurati grudu, moramo ovaj puta stvoriti lavinu koja će pomesti sve one koji podržavaju takvu vladu i koja nas gura u provaliju.
Hoćemo li, počelo je počelo!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo