Podjeli

Redovitu konferenciju u Gradskoj upravi održali su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, te zamjenika gradonačelnika, Danijele Dolenec i Luke Korlaeta.

Reklame na ZET-ovim autobusima i tramvajima uskoro će biti stvar prošlosti, vraćamo plavu boju, poručio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije dodavši kako su prihodi od toga bili minimalni.

– Ono što privatna firma plaća godišnje je 4 milijuna kuna, a istovremeno Zagreb plaća ZET-u oko milijardu kuna. Tako da, iz te perspektive, s obzirom na identitet grada, nećemo dozvoliti da nam se grad pretvara u shopping centar smo pokrenuli reviziju ovih ugovora – rekao je Tomašević, te poručio kako je i sigurnost dovedena u pitanje.

Korlaet govoreći o obnovi školskih zgradi. 162 su sanirane od potresa, dodao je, a tri škole te jedan učenički dom su cjelovito obnovljeni.

Na još dvije škole su radovi u tijeku.

– Tijekom 2023. će biti obnovljene šest škola, od čega su četiri najkompliciranije, sve su u procesu javne nabave i ugovaranja – rekao je.

Tomašević je najavio kako u četvrtak kreću i radovi u Škorpikovoj te da će trajati nešto manje od tri tjedna.

Upitan o gradnji stadiona, kazao je kao mu je izjava glasnogovornika Vlade prva informacija, jer grad s Dinamom već godinu dana vodi pregovore. “Od grada se tražilo da osigura zemljište, a investitor je Dinamo. Mi radimo na tome, jer zemljište nije u potpunosti u vlasništvu grada, a ovo mi je prvi glas”, kazao je i pozravio sva ulaganja RH u sportske infrastrukturne objekte te je podsjetio da dvorana Doma sportova nije obnovljena od potresa, te se nada i da će dio Vladinih ulaganja završiti i tamo, kao i u bazenu u Španskom o kojem se već godinama govori, rekao je Tomašević.  “Zagrebu ne treba nova lokacija za stadion već treba srušiti ovaj stadion na ovoj lokaciji i izgradi novi na mjestu maksimirskog”, kazao je i dodao da se mora obnoviti i stadion u Kranjčevićevoj.

Zagrebački tramvaji su uvijek bili plave boje, kao simbol grada Zagreba, plava boja simbol Dinama i grada Zagreba, a Dinamo zaslužuje stadion na Maksimiru, gdje je oduvijek i bio dom najvećeg kluba u ovom dijelu svemira.

Autor: Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo