Podjeli

Razotkrilo se da šef HGK Burilović nema formalne uvijete da vodi Komoru
Za novac u džepovima ljudi koji podupiru HDZ -e uvijek  se može naći opravdanje,vele ovi koji su postavili Burilovića da je vodio trgovačko društvo, što daje novi pečat cijeloj tragediji.
Koliko je novaca zaradio Burilović u HGK i koliko kao član NO  Podravke ,niti sam ne zna, a eto malo je samo trebao urediti životopis.
O tome Plenković niti riječi, čovjek je poslušan i sve su druge reference nepotrebne.
Dio članarine koji više ne žele plaćati poduzetnici namirit će se iz budžeta i problem je riješen.
Tako upravljati državom može svatko,zažmiri gdje treba, podmaži gdje zapinje,zna svaki “fuš” majstor, ali za njega vrijedi uzrečica:” Drži vodu dok majstori odu !”
 Najbolje to zna Jelena Vukičević nasljednica Milana Bandića. Curi voda na puno mjesta ,ali i vodopad sa žičare,no ona nimalo skromna u obećanjima.
Veli ona da će plaćati umirovljenicima Zagreba dopunsko zdravstveno osiguranje,
 onima do mirovine od 3200 kuna.
Jelena je bila lijepa, kaže pjesma, ali je bila i zamjenica gradonačelnika prije dvije godine kada smo skupljali potpise za povećanje cenzusa za besplatno dopunsko i nije joj na pamet palo da se kod “majstora” Bandića zauzme da “žetončići”u Saboru daju podršku  prijedlogu, iz iste stranke i isti ljudi.
Isto je i drugim gradovima,obećanja  se razlikuju od grada do grada,negdje je cenzus manji, a negdje veći, radi se na novoj podjeli umirovljenika unutar države.
“Razbij lokalno, da bi vladao nacionalno,”
nova je formula koja vrijedi za ove izbore!
U ovako maloj državi,osnovna prava umirovljenika morala bi se dogovarati na nacionalnoj razini,ovako ispada da gradovi lokalno ucjenjuju umirovljenike i onaj tko drži kasu u gradu iz nje vadi i daje koliko mu treba za pobjedu.,
pa će umirovljenik u Dubrovniku u bolnicu besplatno,a umirovljenik iz Piškornice s istom mirovinom,ako mu se desi nesreća,a nije platio dopunsko, jer nema od čega,
morati prodati imanje kako bi platio bolničke troškove.
Obojica žive u Hrvatskoj,imaju jednaku mirovinu,a recimo da im je pukla i ista noga.
Nisam stavila primjer iz Zagreba jer Jelena nema izglede za pobjedu,a bome niti u kasi nema novaca, majstor Bandić je ostavio rupe gdje curi lova u velikim mlazovima.
Ovakvo jeftino trgovanje s pravima umirovljenika obilo se u glavu trgovcima.
Covid dodatak izazvao je ogorčenje na podjele umirovljenika na razrede,
 a još je bizarnija podjela na one koje su radili u firmama koje su bile registrirane u drugim Republikama, a iste države.,oni trebaju nove dokaze koje zbog poodmakle dobi možda niti znaju niti mogu prikupiti,
pa će biti puno onih koji neće uspjeti.
Covid dodatak postao je kamen smutnje i ubrzo će Plenković i sam zaključiti da su mu popustljiviji pregovarači donijeli više štete nego koristi, HDZ-u je rejting u padu, a očekivala se eksplozija rasta nakon isplate.
Umirovljenici su i ovaj put dokazali da su se upalile lampice na oprez, ne vjeruju više Vladi koja im isplaćuje mirovinu u iznosu od 36,7%,
daje pomoć jednom u  desetljeću,a svaki mjesec zakida za isto toliki iznos od zarađene mirovine, a istovremeno daje sramotno niske iznose prilikom redovnog zakonskog usklađivanja mirovina koje bi moralo pratiti cijene životnih troškova.
  Umirovljenici Hrvatske koji su mirovine stekli radom ne žele milostinju,već samo svoju zarađenu mirovinu.
Milostinja neka bude onima koji nisu zaradili uplatama i neka se financira iz istog budžeta iz kojeg se isplaćuju plaće onima sa sumnjivim diplomama i prilagođenih životopisa i sumnjivog rezultata efikasnosti njihovog rada. .
Umirovljenik koji je odradio svoj radni vijek ne može biti tretiran kao i smutljivac koji cijeli život kupuje preprodaje ugled ustanove u kojoj radi,
ugled i institucija i ugled države u svijetu,  a Vlada koja podržava takve ne može biti Vlada njegovog izbora.
Umirovljenici znamo za koga NE glasati, ne dajte se kupiti svojim novcima,
previše smo ih teško zaradili.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo