Podjeli

Čitamo ovi dana kako je jedan stari čovjek, invalid, bio u “stisci” za novce za platiti režije, pa je prodao drva iz vlastitog šumarka. Dok je kupac vozio drva ulovila ga je policija, došao je inspektor prijavio starca, sudski epilog, čovjek bez ikakvih primanja, mora na 5 rata vratiti državi novce koje je dobio za drva iz svoje šume,  nema prijavljen obrt za prodaju svojeg drva.
S druge strane primili smo na znanje da suci Vrhovnog suda ne žele opisati za koga i što rade u vremenu kad bi trebali raditi na kriminalnim procesima po kojima se čerupa država.
Jučer čujemo Plenkovića kako se postavlja na “zadnje noge” kada ga novinari pitaju za sudbinu ministra Aladrovića.
Premijer u eter šalje poruku da je problem broj 1. u Hrvatskoj napad na Banske dvore koji se dogodio prije više od godinu dana.
Koristi ranjenog policajca da bi umanjio krivicu svojih ministra, a da bi uvjerljivo odigrao, naručio si je prelet aviona baš u dogovoreno vrijeme.
Čak je i zastao u monologu da bi se jasnije mogao ćuti zvuk kojime htio naglasiti svoju moć.
Avioni su već zašli u prostor BiH, novi problemi sa susjedima koji mogu donijeti više štete od drona, bio on ciljano poslan ili je zalutao.
Jedan prelet sigurno nas je koštao više nego je 10 šlepera drva, a Plenković nema prijavljen obrt  koji  bi se bavio njegovim PR koji predviđa prelet aviona kada on podigne prst.
Država nam je postala prćija po HDZ – ovom scenariju, cijene benzina među najvišim su u EU, a PDV se ubire i na najvišu trošarinu. S tim PDV platili  su se i avioni koji lete i gorivo za njih, no njegov još neoptuženi ministar veli da se PDV ne može smanjiti radi penzija.
Najmanje su tu krive penzije, ima tu kriminala koji se štiti, a mirovinski fond prazni se kao priručni bankomat za hitne potrebe, a usprkos svemu dužni smo najviše u tom dijelu EU.
Sad kada je Plenković vidi da je pretjerao najavljuje da će skinuti 50 lipa na cijenu goriva, ali za dva tjedna, ostavio je vrijeme da se u proračunu malo nakupi rezerve da  se opet može malo igrati s našim novcima dok starci po Hrvatskoj razmišljaju što bi mogli prodati da plate režije koje će biti znatno veće radi tog goriva.
Za jedan tank goriva koje su potrošili avioni moglo se grijati cijelo selo u kojem živi starac koji će sada ovrhom izgubiti i taj šumarak kojeg jedino ima, jer novaca nema, niti ih može zaraditi.
Prije nekoliko tjedana saborska većina je odbila prijedlog da se otkaže prodaja duga “Agencijama” koje onda rasprodaju za bagatelu imovinu dužnika, a imali smo primjer da je viceguverner tako došao u posjed velike vile, a i novi ministar obnove mešetario je s njima.
No to je sve po zakonu država,  naplaćuje  svoje dugove, a radnici kojima je država kao poslodavac dužna, mogu biti u najcrnijem siromaštvu dok čekaju na svoje isplate.
 Dron koji je doletio i samo nekom prirodnom silom, koja ga je usmjerila da padne tamo gdje će biti najmanja šteta, sad će biti novi izgovor za nove promocije  HDZ-ea, gledat ćemo razgovore koji vodi Plenković, a vidimo da ga nitko ne razumije,  ili mu očito ne vjeruju,.
Domaći problemi  ostaju ispod prašine koje je digao dron, poruka da lopovluk ministra nije prioritet u rješavanju dok se ne ispita “terorizam” na Banske dvore, pokazuje nam da je on sam sebi najveći prioritet u državi.
Starci mogu umirati od gladi, ako nešto moraju prodati i to će im država oteti, penzioneri moraju biti sretni što se penzije uopće isplaćuju, samo HDZ-ovci mogu biti sve “kaj bi šteli biti”
Ako nemaju znanja dobiju odgovore na pitanja, ako ih ministar pozna, onda ih posao čeka, bodovi za poticaje se natežu dok se ne nategnu dovoljno za dobitnu kombinaciju, ako penziju nisu zaradili sređuje ministar Medved uz dva svjedoka i invalidnina se da srediti, jer onaj koji je s odgovorima u džepu pristupio ispitima ima da sredi penziju onoma kome treba, a uzme onome koji ju je zaradio.
U HZZMO treba provjera zaposlenih jača nego što treba u policiji, jer tamo se krade uplaćena štednja za starost, tamo se starcima otima kruh iz ruke koji je možda zadnji zalogaj, tamo se starcima otimaju lijekovi koje zbog pokradene mirovine ne mogu kupiti, a olakšali bi im bolove koje donosi starost.
Sumnja da je Aladrović namještao privremenu penziju za muljatora Vargu, a  SMS poruke upućuju na to, najveća je ljaga na obrazu tog čovjeka.
Da bi njemu dali, uzeli su onome koji je zaradio, a sada  su mu vlastodršci oteli.
Svatko tko brani  pljačku umirovljenika neprijatelj je umirovljenika i dragi umirovljenici zapamtite te ljude, ne dajte vam više da vas pljačkaju.
Nitko ne može pobijediti bez glasova umirovljenika, neka to bude naša osveta za one koji su prerano ootišli zbog siromaštva u koje nas je uvalila Vlada s koruptivnim ministrima.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo