Podjeli

Jučer je i službeno potpisan prvi ugovor kojim Fortenova iz ruskih prelazi u mađarske ruke. Premijer je spašavanje Agrokora proglasio jednim od najvećih uspjeha svoje Vlade, a desilo se, baš na njegov rođendan, da se  Sberbanka i bogat Mađar dogovore kako njima najbolje odgovara. Na tom spašavanju neki su dobro zaradili, bit će to predmet još mnogih istraga, ali i međunarodna arbitraža nije još gotova.
Najveći dobitnik spašavanja Agrokora je sigurno Martina Dalić koju je Premijer nagradio za duševne patnje kad se otkrila muljaža sa savjetnicima grupe Borg.
Martina je onda smijenjena s ministarske fotelje, uzela je odmor koji joj je omogućila famozna formula 6+6 nešto je petljala o strategiji razvoja, to je knjiga u kojoj je svaka riječ koštala 500 kuna, a trajala je otprilike kao i Beroševa platforma “cijepi se”.
Strategija da je pisana zlatnim slovima ne vrijedi u rukama naših HDZ-e genija niti pišljivog boba.
Nakon prinudne apstinencije od kase državnog proračuna Dalićka je dobila Podravku kao nagradu, uz otvorene mogućnosti da si uzme novaca koliko joj  treba za 10 života.
Sve je štimalo dok radnici nisu saznali da su njihove plaće negdje malo više od polovice važećeg prosjeka plaće.
Radnici između 4-5 tisuća a bonusi genij menadžera
7 000 opcijskih dionica koji su jučer na burzi
 vrijedile 4 340 000 kuna.  Za opcijske dionice treba nešto i platiti no i o tome odlučuje UO na čijem su čelu ti isti menadžeri.
Jučer je na Burzi prodano 420 dionica, nema velike potražnje obično kad menadžeri prodaju dionice, opet odlukom UO izdavatelja,  izdavatelj kupuje za trezor, kako bi ih imao u pričuvi za nove nagrade.
Radnici su izvadili svoje isplatne liste pokazali ih novinarima i uslijedile su prijetnje otkazima.
Hrvatska je počela propadati kad je u kolektivne ugovore unesena klauzula ( uz pomoć sindikata)  da su plaće tajna. Radnici su međusobnom tajili sramotu kako malo dobivaju, a genij lopovi su to iskoristili da si uzmu koliko u 10 života nisu mogli zaslužiti.
Pod velom zvana” tajna” počela je pljačka hrvatskih radnika, nicati apartmanske vile uz samu obalu mora pred kojim su parkirana službena vozila firmi koje još nešto proizvode u Hrvatskoj. Obično je tu parkirano nekoliko generacija auta iz iste firme, vidjeli smo neki dan da se majka čudila od kuda u garaži njezinog sina auto kojeg je ona vratila lesing kući. Majka je dužnosnica u Hrvatskoj na plaći iz proračuna .
Danas u novinama opisano kako je Paladina došao do milijuna kad je bio na čelu IGH -a. Dug koji je bio navodno nenaplativ prodan je Ciparskoj agenciji za naplatu potraživanja. Dug je upisan na 333 000 eura, a on ga je od Agencije kupio za oko 27 500, a onda ga je prodao za  680 000  eura. Bio je na čelu IGH kada su takve odluke donesene.
Čovjek je zaradio  oko 4,7 milijuna kuna u njegovo je ime kupovao odvjetnik koji nikada nije objasnio zašto i kako je došlo do takvih transakcija pozivajući se na obavezu čuvanje poslovne tajne.
Danas Marić ganja njegovateljice staraca po Austriji da mu plate porez dok se sudci pozivaju na pravo da rade na crno i žele da bude tajna za koga i koliko.
Sramotna je šutnja premijera Plenkovića o tim sudačkim pravima na unosne honorare za savjetovanja uz praksu u Hrvatskoj da procesi zbog ne ažuriranosti sudova odlaze u zastaru. Milijuni koji su ukradeni ostaju kradljivcima, a građani Hrvatske plaćaju sudske troškove .
Udovica Milana Bandića upravo je prodala vikendicu za lijepe novce. Milan Bandić u trenutku smrti imao je 250 optužnica koje su sve zatvorene, a građani Hrvatske platili sve advokate i sudove.
 Neka nova politička opcija mora najprije naći načina da utvrdi puteve kojima se slijeva novac u privatne džepove od rada građana Hrvatske. Kad se zatrpaju ti kanali bit će i novaca za veće plaće, veće mirovine i bolji život za sve građane.
Treba htjeti pa će se i moći, okretanje glave od očite pljačke stvara nas sudionicima te pljačke, čovjek advokat koji je  bio advokat Vargi, jučer je uhapšen u aferi gdje su se prodavali tuđi stanovi od osoba koje su preminule.
Kukolja ima među nama, vrijeme je da se počupa i pospremi na mjesta gdje više neće moći iznova puštati korijenje.
Kapaciteti neće biti dovoljni no i to treba riješiti.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo