Podjeli

Više  od milijun eura koštalo je vještačenje koje su platili građani Hrvatske, a rezultat vještačenja trebao je biti glavni dokaz na sudu protiv Ivice Todorića.
Čovjek koji je potpisao nalaz Ismail Kamal iz Poljske tvrtke za vještačenje KPMG jučer je na sudu rekao da on uopće ne zna hrvatski jezik, a da su materijali bili na hrvatskom, ali i da on uopće niti nije sudski vještak.
Spašavanje Agrokora išlo je u režiji Martine Dalić ona je u pomoć pozvala Sv. Antu Ramljaka i grupu Borg kada je već iz mirovinskih fondova potrošeno 801 milijun kuna, Pravu štetu osjetili su mali dioničari koji su imali dionice firmi u kojima su radili, a one su u spašavanju ostale bez vrijednosti.
Milijun eura je oko 7,53 milijuna kuna, a usporedbe radi jednokratna pomoć koju su umirovljenici dobili za pomoć zbog corone iznosi oko 465 087 300 kuna.
Kako stvari stoje vještačenje će se morati ponoviti i građani Hrvatske morat će platiti još jedno, novo, vještačenje koje će vjerojatno biti još skuplje.
 Spašavanje Agrokora koštalo nas je ukupno kao i spašavanje umirovljenika od siromaštva,a današnji Konzum zapošljava 30 000 manje radnika nego što je bilo u Todorićevo doba, a plaće radnika realno su pale,  malo njih u mirovinski uplaćuje da bude dovoljno da bi isplatu minimalne mirovine pokrila uplata u mirovinski fond.
U Konzumu prosječna plaća je 4978 kuna ,
Konzum je  2021 godine, ( za tu godinu dostupni su podatci) imao promet od 10,72 milijardu kuna, a svega 40,34  milijuna kuna dobiti.
Njegov glavni takmac Lidl promet je  imao 6,56 milijardi kuna, od toga je čista dobit je  380,34 milijuna kuna radnici u prosjeku zarađuju oko 9.804.
Ovo su podatci iz 2022 godine,( 4 mjesec ) no ni u ovoj nije bolje.
Praktički ispada da umirovljenici Hrvatske solidarno uzdržavaju većinu radnika Konzuma u mirovini.
Radi usporedbe treba samo izvući tri broja Konzum 10,72 milijardi kuna prometa, 40, 34 milijuna dobiti, plaće u prosjeku oko 5000 kuna.
Lidl 6,56 milijardi kuna prometa, 380,34 milijuna kuna dobiti, prosjek plaće radnika oko 10 000 kuna.
Konzum iz oko 40% većeg prometa ima 90% manju dobit a radnici Konzuma 50% manju plaću nego radnici Lidla., Odnosno radnici Lidla 100 % veću od radnika Konzuma..
Bravo , bravo, super ste to spasili. Bravo Sv. Ante mislimo na te, odmori se, zaslužio si.
Martina je dobila za nagradu Podravku koju vodi po istom modelu, Martina i Peruško iz toga će izaći kao mega bogataši a ostavit će budućim generacijama oko 30 000 umirovljenika koji su odradili po 40 godina staža, a uplata u mirovinski fond neće pokriti minimalnu isplatu mirovine koja je ispod crte siromaštva.
Ovih dana broje se novci na ime dividende. U Zabi predsjednik uprave iz Italije ima 22 puta veću plaću od prosjeka svih zaposlenih , u godinu dana zaradi oko 5 milijuna kuna, ove godine u Italiju odlazi više od pola milijarde eura, a četiri bivša menadžera koji su sudjelovali u spašavanju ZABE tako da su ju hrvatski porezni obveznici, iz proračuna, morali sanirati prije prodaje, dobiti će na ime dividende:
Franjo Luković  4,9 milijuna kuna,Sanja Rendulić 4,4 milijuna kuna, Miljenko Goldštajn 3,2 milijuna kuna i Miljenko Živaljić 3,17 milijuna kuna.
Dobit je od lani porasla za 25% a iz naslova naknada i provizija.
UniCredito banka, u godini kada hrvatski građani realno imaju manje prihode za minimalno 10 %, s obzirom na inflaciju, dobit banke raste 25%. Državni inspektori love male obrtnike za nekoliko centi veće cijene kave, a carinici, koji su sada mobilni, po Hrvatskoj love švercere kuhinjskih krpa.
“Uvažena” zastupnica iz grada Vrpolja, koja nam je neki dan opisala premijera kao vrhunskog lidera kojemu su svi zavidni, zbog stanja u koje je doveo Hrvatsku, pokazala nam je i cijenu obraza.
Uvažena zastupnica ima brata i sina koji se bave poduzetništvom, lani su od države dobili oko 50 000 eura poticaja, a ove godine očekuju nešto više od 5 milijuna kuna za izgradnju skladišta za žito.
Za onako sročenu pohvalu cijena je umjerena, Vrpolje je inače u žargonu “Kolindin grad” 77% građana na predsjedničkim izborima dalo je glas Kolindi.
Politika je umijeće mogućega, u Hrvatskoj je to nova dimenzija, postaje protuprirodna umjetnost i pretvara se u uspjeh nemoguć u realnom svijetu.
Zahvaljujući  Judama koji za šaku eura izdaju hrvatske nacionalne interese !
Obračun s Judama je neizbježan, ali mora biti temeljit i konačan.
Hoćemo pravedno!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo