Podjeli

Država je zamrzla cijene goriva, Plenković nam je održao “poslanje” kako nas je njegova Vlada opet spasila od vraga koji je mogao biti još crniji, a Rusija svijet plaši sa slikama redova pred pumpama u Zagrebu.
Cijene su zamrznute na tjedan dana, već je u najavi sljedeći ponedjeljak nova prilika za spašavanje i intervenciju i  novu dozu samohvale.
U cijeni goriva i dalje najveća stavka trošarina, koju slučajno ubire država
Slika s pumpe INE iz Mađarske, sasvim drugačija, nema reda, a cijena kako je kod nas bilo prije godinu i više dana.
Plenković se brani da ne može spustiti trošarine jer neće imati za penzije, istovremeno naglašava kako BDP raste skoro kao u Irskoj.
 Nešto tu debelo ne štima u glavama naših političara, ako tako misle uvjeriti građane da rade kako treba. Prošla su vremena kad se s rukom na srcu osvajali glasači.
Previše je tih gostovalo u Remetincu s ovakvom ili onakvom optužnicom, a usprkos žestokoj obrani , ipak je malo njih uspjelo dokazati nevinost.
No najviše su krivi za ono što nisu optuženi, tako je Horvat kriv što obnova nije počela, odštetu ljudima koji se pate u kontejnerima nemoguće je izračunati, a to su novci iz istih izvora koji su se znali podijeliti svojima
Da se Milošević tako zauzeo za izgradnju kuća kako se zalagao da njegovi dobiju poticaje, sigurno bi i bila koja obnovljena kuća na Baniji .
No na Baniji nije bilo “naših” koje je trebalo zbrinuti.
Mlađahni ministar Aladrović brani samohvalom za svoj rad, a o stanju o socijali komisije su rekle sve najgore, u mandatu dok je bio pomoćnik ministra su mi izgorjeli starci u domu, a sada i stradalo dijete u vlastitoj porodici, a jučer u novinama podatak da se oko za 300 000 penzionera pobrojila država u prezentaciji da će dati pomoć , a u stvari neće.
Kome i za koga je dobar samo to on zna, u krizi se ljudima koji rade, pomoglo iz novaca mirovinskih fonda, a i tako bi imali pravo na naknadu s Burze.
U susjednoj državi Sloveniji sada isplaćuju dodatak penzionerima radi inflacije i radi se o iznosima od 1000 do 3400 kuna.
.Kod njih i u cijeloj EU cijene su manje nego kod nas, ali kod nas samohvala o dobrim državnim mjerama velika do neba.
Kakve to sjajne rezultate ima ministar Aladrović u zemlji gdje su socijalne naknade skoro dosegle mirovine, a sve zajedno nije za 10 dana života, plaće su takve da 70 % radnika neće imati pokrivenu minimalnu mirovinu uplatom u mirovinski fond.
Ministar Aladrović  svaki dan u mirovinu šalje novu sirotinju i stvara zaduženje budućim generacijama koje će morati zaraditi za mirovine tih sirotana.
 Istančani radari našeg premijera locirali su i transferirali u ministarstvo graditeljstva novu zvijezdu u usponu.
Novi čovjek vuče za sobom rep neuspjeha, i izmišljenu retorički uljepšanu karijeru, koja nema potvrdu ni valjanu sliku , pogotovo ne u graditeljstvu.
Radar je izgleda opaka podvala u glavi premijera i morao bi se riješiti signala koje mu šalje, ako ne misli i on put Remetinca.
Gospon Plenković trebao bi se zamisliti koliko je štete učinila ona slika redova za naše pumpe za točenje goriva u sektoru turizma za nadolazeću turističku sezonu.
S tim prihodom već je računao, već je dao akontaciju za velebni stan za veleposlanika u Vatikanu, ali će i za Rafale redovito stizati rate.
 Skladišta plina potpuno su prazne i pitanje je hoće li penzioneri imati na čemu skuhati ta dva jaja i malo krumpira jer sasvim sigurno novaca za drugi štednjak pa čak ni za rešo, nemaju.
Plenkoviću vrijeme je za silazak s oblaka bahatosti na kojem ploviš već drugi mandat, prizemlji se i pogledaj kako živi hrvatski radnik i penzioner i na tome ocijeni kako ti dobro radar funkcionira. U ovoj situaciji preživljavaju samo oni koji čvrsto hodaju po zemlji, bez iluzija o svojoj veličini.
Ne možeš tako visoko letjeti kako možeš nisko pasti, osvrni se iza sebe, tvoja stranka ostavila je samo pustoš iza sebe, jedino su zatvori stalno puni i imaju potrebu širiti kapacitete.
Zemlja u kojoj se iz redova Vlade gomilaju optužnice, a nitko tko zna posao, ne želi biti ministar, jer bi bio prisiljen raditi po uhodanoj praksi, a ne po znanju i kompetenciji, može samo tražiti nove izbore.
Niti jedan trošak nije prevelik, ova slika redova pred pumpama koštat će nas više od izbora.
Znak je da ljudi ne vjeruju što će biti sutra, stvoren je kaos u kojem samo profiteri dobro prolaze. Profiteri su nas gurnuli na dno EU i tamo ćemo ostati, ako sami ne  pronađemo slamku spasa.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo