Podjeli

Nešto što svakako veseli je da su radnici Podravke konačno došli k sebi. UO Podravke odlučio je menadžerima podijeliti dionice u iznosu od 144 milijuna kuna, a radnici su potom uputili zahtjev za povećanje plaće za 20% ili u prosjeku 2300 kuna a to je sam oko 10% od onoga što su si uzeli  menagerie, a dobili bi svi zaposleni.
144 milijuna kuna, svota je koju Podravka dobije za 9 600 000 paketića Vegete od 250 grama bez troškova proizvodnje.
Došli smo do toga da jedna cijela tvornica radi punim kapacitetom, a radnici na plaći malo većoj od minimalca. U proteklih 10 godina menadžerske plaće rasle su za 50%, radničke toliko da su izašle iz minimalca
Podravka je lani imala dobit od 309,2 milijuna, mirovinski  fondovi većinski su vlasnici a dobiti će 48 milijuna kuna  s naslova dividende, a 65 menadžera 144 milijuna u dionicama, uz milijunske plaće koje idu u trošak poslovanja.
To nije nikakvo uređeno društvo, to je povratak u robovlasnički odnos izrabljivanje radnika do krajnje granice izdržljivosti.
 Slično je eto i u INI, i menadžeri imaju kolektivni ugovor po kojem  postaju milijunaši ako se otkrije pljačka i oni moraju otići.
Mađari se još tresu od straha na sve ono kako im je jučer priprijetio Filipović koji laprda u prazno, jer Mađari imaju skoro pa neraskidive ugovore.
Predsjednik UO INE koji je podnio ostavku, sigurno je  dobio obećanje nadoknade otpremnine na neki drugi način da bude primjer ostalima.
 Niko Dalić nije ni trepnuo, on čeka otkaz i svoj milijun, kad ga udruži sa ženinim bonusom i dionicama mogu Franji u dvorištu dignuti spomenik  i svaki dan uz sviranje himne odati mu posebne počasti.
Plenković je pri tome sitna riba mora i šutjeti kao riba, Martina ga drži u šaci, ako samo kihne, Plenković dobiva i svoj par narukvica na škljocanje.
Slična je situacija i s PPD, koji je služio HDZ-eu za financiranje i posudbu novca, omogućili su Pavlu Vujnovcu da ima ogromnu dobit, da im se uvijek nađe pri ruci kada treba posuditi. Danas Pavao može kazati Hrvatska to sam ja, i opet Plenković mora šutjeti kao riba.
Plenković se junači u prazno, šalje Filipovića koji nije ni dorastao Mađarima, a on maše praznom puškom. Kad bi naši sad ukinuli pravo Mađarima i Talijanima na naš plin, sutra bi po istom principu Slovenci nama mogli ukinuti i struju iz nuklearke Krško.
Filipović kmeči u novinama da su ga novinari slikali u trenutku kad mu kupaće gače nisu dobro stajale, pokazuje nedozrelo osobu, a vodi Gospodarstvo Hrvatske,.
Ministar Marić koji je otišao u duboku zavjetrinu uz blagodati zakona koji mu daje pravo na 6 +6, procijenio je da mu uz ovu ekipu u Vladi ne “gine robija” ako se zatekne uz njih u trenutku totalnog razotkrivanja istine.
Ako se dečki budu tako opako igrali, za Božić neće biti ni plina ni struje, faširano meso dinstat ćemo po parkovima u loncima za fiš, a kurit ćemo palete i kištre, baš je tako bilo u Sarajevu kad je iz njega zbrisao Filipović.
U Hrvatskoj nema čovjeka koji bi bez pritiska mislio da je Filipović čovjek koji će osnažiti Gospodarstvo, da će uz ministricu Vučković poljoprivreda postati faktor razvoja, da će ministar pravosuđa napraviti reda u pravosuđu, da će Banožić obraniti piceka od napada jastreba.
Radnici i umirovljenici intelektualci koji nisu zaljuljano uspavani u svojoj udobnosti i komforu pogledajte tko nam vodi državu i donesite svoju osobnu prognozu koliko to i tako može trajati.
Danas Plenković s paketom “mjera za spas” baca kantu vode na požar koji guta sve pred sobom, to je kap u moru koliko su ukrali nacionalne imovine., koliko su nam pokrali mirovina i koliko će pokrasti još, ako im dopustimo.
 Ljudi dođite podržati one koji žele promjene, ova agonija hrvatskih radnika, poljoprivrednika i umirovljenika mora prestati.
Dođite podržati čovjeka koji ima hrabrosti i znanja to započeti, uz vašu podršku to će i ostvariti.
Berislavićeva 8, u 18 h.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo