Podjeli

Za najjači rast cijene kruha u Hrvatskoj, kriv je rat u Ukrajini. Za nisku otkupnu cijenu pšenice kriv je dobar urod u Hrvatskoj. Kad je počeo rat cijene barela nafte digle su se do 123 dolara, cijene goriva pratile su rast, prošli tjedan barel nafte pao je tek na nešto iznad 80 dolara, cijene naših goriva smanjene  su za 10 lipa.
Ovdje nema uzročno posljedične veze, ovo su odluke uspješne Vlade Hrvatske. Cijena peleta za grijanje skočile su između 200-300% . Veli zubar Pašalić da je situacija nenormalna. Istina je, da smo drvo jeftino izvezli u Mađarsku, a sada uvozimo sirovine za pelete.
Vrabci već znaju da smo to isto napravili i s naftom, dok plin nismo ni izvozili, samo smo cijene papirnato umnožili, a razliku su dečki pospremili.
Pašalić koji se iskušao u Stanogradnji pa propao, uhvatio se trgovine peletama, pa su sada nastradali kupci koji su se prebacili na pelete, veli da su za lošu vlast krivi slabi protivnici.
Sudac Turudić je izjavio taj isti dan, da su sudci koji primaju mito sramota Hrvatske.
Plenković došao iz Amerike, ponosan jer je uspješno plasirao “hrvatske lažljive priče, uspješne Vlade Hrvatske.”
Na pitanje zašto nema mljevenog mesa po 25 kuna u dućanima, koje je trebalo spasiti umirovljenike od gladi , odgovara da će o tome pričati s ministrima u Vladi.
Krivo Plenkoviću, sve je krivo, morao bi o mesu pričati sa stočarima, o problemu umirovljenika, s umirovljenicima, o problemu radnika, s radnicima
Umirovljenici strpani u isti koš, guše ih oni koji nisu radili, a maju solidne mirovne, radnici pola godine rade za bonuse direktora i još dva mjeseca za troškove luksuznih limuzina s grijanim sjedalima, priručnim barovima, zatamnjenim staklima.
Dužnosnici iz tvojeg legla, zbog kratkog cuga za volanom, u tim preskupim autima, ostavljaju  pokošene pješake po cestama. Bježe da se izvjetri to što su popili, a ti si pun sebe  i samohvale za siromaštvo Hrvatske.
Mirovina od hrvatskog umirovljenika manje u Hrvatskoj vrijedi, od mirovine bugarskog umirovljenika u Bugarskoj, jer on ima cijene prilagođene Bugarskoj, mi imamo cijene prilagođene Nizozemskoj, koja ima prosječnu mirovinu 1270 eura, a mi smo s mirovinom  dogurali do 360 eura sa svim povišicama. Kod njih su Kraševe napolitanke, jeftinije nego kod nas.
Od nas nižu mirovinu u EU ima samo Rumunjska i Latvija, a ti veliš da dobro živimo jer si zamrznuo cijene mljevenog mesa u dućanima, kojega uopće nema u prodaji.
Spasio si umirovljenike s energetskim dodatkom o kojem se priča već 6 mjeseci, a još ga nitko nije dobio.
Pomoć koja nije došla, spašava umirovljenike, koji najnižu mirovinu imaju oni koji su dugo radili, a najveću oni koji uopće nisu radili.
Plenkoviću sve si sličniji Pinokiju, svaki dan , laž po laž, više ne prepoznajemo Hrvatsku o kojoj pričaš izgubila se u tvojim lažima. Kupuješ lijepo mišljenje o sebi, ankete koje na serviraju mediji lažne su i čisti plagijat kao i diplome tvojih stručnjaka. Tri ankete, tri različita rezultata, no na svima pada HDZ, varijante na dnu također su manipulacija.
Igraš se vatrom, a bojiš se opeći.
Dok si bio u Americi ustali su mladi liječnici, zvijezde prosvjeda nisu nosile transparente za zaglupljivanje, nosile su transparente koji su oslikavali nesposobnost tvoje Vlade.
 Pokvarenost svih struktura vlasti na kojima su zasjeli podobni, zauzeli mjesta sposobnima.
Poruka prosvjeda mlade liječnice bila je:
“Plenkoviću tebe niti jedan pošteni građanin Hrvatske nema zašto voljeti!”
Tvoja se stranka transformira iz gorega u još gore, krenuli ste prema dnu, bilo bi pametno da čujemo i od tebe:
“Hvala i doviđenja !”
Bit će za tebe jako bolno, ako to mi kažemo tebi !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo