Podjeli

Milijun Francuza izašlo je na ulice protiv mirovinske reforme radi produženja radnog vijeka na 64 godine. Francuzi sada rade do 62 godine i imaju mirovinu u prosjeku oko 666 eura.
U cijeloj EU održavaju se prosvjedi radi poskupljenja životnih troškova, a u zemlji koja ima najmanje plaće,  najskuplju hranu, građani šute.
 Kada devijacije postanu očite, naš Premijer nam proda priču da imamo zločestog predsjednika, da nam je super, da premalo cijenimo njega, koji nam je to sve omogučio.
U pogledu inflacije danas dva velika naslova
“Puno je teže onima s malim prihodima” i drugi
“Za inflaciju krivi su kupci, a ne trgovci”
Topla voda opet je otkrivena, oni s malim primanjima nisu znali da im je teško zato što imaju mala primanja, u vezi toga održan je panel ulickanih savjetnika uz prisutnost ministra i još nekoliko analitičara.
I druga teorija opet je pila naopako.oni koji imaju malo kuna mogli su birati ovih dana da za konverziju u bankama čekaju nekoliko sati ili da kupe nekoliko pakovanja toalet papira i koju kilu brašna ili šećera više.
Održavaju se i paneli s temom kako i gdje nabaviti radnu snagu, samo nitko da se sjeti da poveća plaće radnicima. Plenković spominje dizanje minimalne plaće kao veliko postignuće, koja je i dalje među najnižima u Europi.
Jučer smo vidjeli izračun  koji pokazuje da svi koji imaju plaće manje od 1000 eura mogu računati na minimalnu mirovinu koja je niža od crte siromaštva.
Ova generacija političara stvara masovno sirotinju novim generacijama radnika., to je ogroman teret koji će ostati iza njih ,tko god bio Predsjednik, tko god bio Premijer u nekim budućim vremenima.
Hrvatski građani, kad im neko opali pljusku, odmah okrenu i drugi obraz, u stanju su najgore laži uzeti pod istinu i vjerovati da drugačije ne može.
Strani trgovački lanci Lidl,  DM,  Miller imaju prosjek plaće preko 10 000 kuna, naši novinari Martinu Dalić imenuju ženom godine jer je plaće s 4000 digla na 4700 a sad je na redu Konzum u istim iznosima.
.Iz tih plaća uplata za mirovne  ne pokriva isplatitu minimalne mirovine, to će solidarno dotirati svi umirovljenici Hrvatske.
U trgovinama radi najviše žena, nove kandidatkinje za njegovateljice umirućih po EU, kada jednom odu u mirovinu.
Jedan od najvećih žetončina Milorad Pupovac čijom se zaslugom i ne obavljaju porušene kuće jučer je izrecitirao obranu za Premijera povodom istupa zastupnice Burić. Pupovcu se živo fućka za obnovu,dok on ima svoju rezidenciju od 600 kvadrata, kako žive djeca i starci na stradalom području
.Veli Pupovac da je Premijer brzo reagirao i opomenuo Burićku i to je sasvim dovoljno za njegovu podršku.
Burićka se ispričala samo njima, oni bi mogli zaljuljati stabilnost ove opake Vlade koja donosi zakone koji stvaraju sirotinju.
Uz veliku pompu Turci su preuzeli Petrokemiju, no proizvodnja još nije počela, vele da im fali jedan papir koji naši namjerno neće predati.
Proljetna sjetva je na vratima naši su prodali tvornicu umjetnog gnojiva i sad namjerno  usporavaju početak proizvodnje, ne bi li naše ljude prisilili na odustajanje od poljoprivrede i odlučili se za prodaju poljoprivrednog zemljišta.
Ništa nije slučajno, planski i smišljeno prisiljeni smo odustati od svoje naslijeđene imovine.
Farme su pozatvarane, novci iz EU namještaju se velikima, mali propadaju. U ministarstvo umjesto Tramišak dolazi ministar čiju obitelj već istražuje OLAF radi namještanja poticaja, ako se tako nastavi nema šanse da mali poljoprivrednik uopće opstane.
Prodavat će zemlju da bi platio zaostale rate za mehanizaciju i na kraju će spakovati obitelj i otići raditi kao najamni radnik nekom. gazdi koji živi u uređenoj zemlji.
Ljetos je naša zemlja imala najmanju otkupnu cijenu pšenice, 6 mjeseci kasnije imamo kruh skuplji i do 50 % jedan slani klipić kao dvije i pol kile pšenice i masu analitičara koji nam  umjetnim osmjehom pametuju da nam je kruh preskup jer su nam plaće i mirovine male, mi im još platimo preplatu na  RTV da bi to čuli.
Stvarno, zašto to trpimo?
Od kada smo nacija drugog reda, konjušari plemićima koji su nam pokrali konje i sada nam fijuču bičem kada kažemo da smo gladni.
Dosta toga, nisu nam dali jeftiniju struju, ukrali su nam sve hidrocentrale, dalekovode, trafo stanice, za priključak na plinovod trebao je kredit na dvije godine,plinovod se gradio sredstvima iz proračuna u koji smo mi uplaćivali.
Ukrali su nam i prodali sva odmarališta, ukrali su nam i prodali svu telekomunikacijsku infrastrukturu, sve smo mi to izgradili samodoprinosom,i svojim radom, plaćanjem poreza, prireza i svih taksa, dadžbina i koje čega.
 Ništa nije Vladino, sve je to nacionalno bogatstvo svih građana Hrvatske.
Mi smo poslodavci i hitno moramo napraviti reviziju zaposlenog kadra, smijeniti nesposobne trgovce koji zemlju rasprodaju na akciji !
“Hoćemo pravedno” oglašava kraj rasprodaje nacionalnog bogatstva i ljudskih potencijala!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo