Podjeli

Od opjevanog heroja kojega je poslao Bog, da nam spasi Hrvatsku,
 pa do vođe od kojeg se distanciraju najbliži suradnici,  put koji je najbrže prošao Miroslav Škoro.
 Velika priča o domoljublju završila je pričom o novcu. Škoro najavljuje osvetničku pjesmu o izdajnicima, a nasljednici novu parolu
” Bez Škore smo jači!”
Da priča bude interesantnija upletena je i jedna plavuša, žene su na kraju uvijek krive
što su izazovi preveliki.
Sve to bi bila stvar jedne stranke, da DP nije na izborima osvojio 16 zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru, dvoje se već odcijepilo od stranke koja ih je dovela na vlast, no svih 16 itekako može utjecati na odluke po život važne građanima.
Ostaje 16 zastupnika koji su super plaćeni za posao koji mogu od sada raditi po svom i za još veću svoju, korist.
Više nisu obavezni  ni stranci ni glasačima niti  Bogu koji ih je navodno poslao.
Tragedija će biti  opjevana u stihovima još jedne budnice, a siromašni ostat će i dalje siromašni, dok su bogati dobili svoju lovu natrag.
Ostat će tek domoljubni naboj koji će na budućim koncertima bacati publiku u trans.
Sve je pozornica u lijepoj našoj, smjenjuju se dobro plaćeni izvođači, a za sirotinju neka se i dalje brine Bog, jučer vijest da ćemo u Ameriku moći bez vize i da su fiskalni računi porasli za 32% , ali minimalac ostaje 3400, a prosječna mirovina 2560 kuna.
Oko 52 000 radnika prima minimalac oko 800 000 umirovljenika prima mirovinu do prosjeka.
Porastu vrijednosti fiskalnih računa svakako je su pridonijle veće cijene, a sudeći po redovima ispred  PU u sljedećim mjesecima i uplata za novu Osobnu iskaznicu.  Nova osobna košta građane na minimalcu oko 6% minimalca, a penzionere do 70 god. i do 8-9 % mirovine. S obzirom na to da je već poskupjela struja i plin,  građani Hrvatske vrtoglavo brzo tonu u siromaštvo , ali  nije sve crno, moći će bez vize u Ameriku.
Jedan moj prijatelj jučer nas je počastio u svojoj objavi predviđanjima iz 2015 god.
 kada su mirovine bile 55% prosjeka plaće  , zlokobna predviđanja su upućivala da će se mirovine do 2050 god. srozati do 40% prosjeka plaće, no mi smo  olimpijskim rezultatom već u 2021 došli do rekordne dubine koja iznosi nešto manje od 37%.
Novim manevrom budući umirovljenici koji dio plaće dobivaju bez oporezivanja, dio svoje mirovine troše upravo sada, a starost će biti po onoj staroj,
 “što Bog da.”
Veliki broj saborskih zastupnika uopće ne brinu zlokobna predviđanja, oni su dali svoj doprinos tako da su izglasali zakon o posebnim propisima,
 koji ih izuzima iz istog lonca u kojem se mučka novac za mirovine.
Riječ međugeneracijska solidarnosti u sebi ima kvaku, da svi oni koji su imali plaću manju od 80% prosjeka za iste godine staža, imat će i istu minimalnu mirovinu.
Tim malenim manevrom sadašnji umirovljenici koji su na cijelu svoju plaću u kojoj se ubrajao regres, božićnica, naknada za topli obrok, plaćali  porez i time doprinijeli većem saldu uplate za svoju mirovinu,
sada su pokradeni za taj iznos koji sadašnji radnici dobiju na ruke, iznos prosječne plaće je za toliko manji, mirovine zbog toga usklađivanjem dobivaju mizerne iznose i rapidno padaju s obzirom na troškove.
 No sve to će sada radnici, a budući umirovljenici osjetiti u svojoj starosti, prema trendu pada mirovina u zlokobnoj 2050 mogu očekivati oko 20% prosjeka plaće u svojoj mirovini, ako budu te sreće, pa će je i uopće biti .
Da bi se trendovi preokrenuli,  radnici budući siromašni umirovljenici i sadašnji
brutalno iskorišteni umirovljenici, moraju stvoriti čvrsti “interesni pakt” koji će biti protuteža drugom već prisutnom ” interesno privilegiranih  u paktu” koji se poput parazita naselio na mirovinski fond.
Priča o putovanju bez vize u Ameriku  interesantna je za 0,01 % stanovnika, a priča o cijeni Osobne iskaznice svim građanima Hrvatske.
Građani između iluzije o
 bajnom putovanju u Ameriku, moraju prihvatiti činjenicu ,da više od polovice građana, zbog siromaštva, ne može do Opatije.
 Umirovljenici i radnici moraju postati svjesni da se u Sabor ne biraju “božji poslanici” već “narodni zastupnici”
i s tim u vezi učvrstiti neraskidiv pakt solidarnosti koji građane čupa iz siromaštva.
 Kao što davno ispjevana pjesma kaže:
“Bogati su se već pobrinuli za sebe!”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo