Podjeli

Jedna mala točkica nade se promolila iz strašnih slika koje nam je donio rat u Ukrajini. Navodno su se dogovorile 4 ključne stvari koje bi trebale dopridonijeti uspostavi mira.
Neka danas naše misli griju nadu, možda ta toplina pomogne da se ona pretvori u energiju koja je veća od moći mržnje. Ovoj planeti treba mir ako želi opstati.
 Hrvatskoj je niz od tri za redom nesreće odavno u realnosti potvrđen.
HDZ na vlasti, corona, pa potres, kombinacija je koja bi dotukla puno jaču državu
Eto ga Čorić, kao čovjek bez zrnca mudrosti u glavi, najavljuje relaksirajući život radi pojeftinjenja goriva za manje od kunu.
Statističari su izračunali da za prosječnu plaću možemo kupiti 130 litara manje, a on proglašava spas s manje od jednu kunu.
Nevjerojatna je lakoća kojom HDZ zatupljuje zdrav razum kod građana Hrvatske, najprije batina pa mrkva , metoda koja se ne mijenja,a građani nasjedaju i dalje.
Vrijednost mirovinskog fonda urušila se za 3, 3 milijarde,  a ministar gospodarstva najavljuje relaksaciju, upravo je u toku proces transakcije po kojoj će plodna polja naše Slavonije preči u posjed Mađara i američkog investicijskog fonda, a oni nas zaglupljuju revijalnim raspoloženjem.
Optužnice za ministre se bruse, a Plenković radi predstavu s netalentiranim statistima, a u cilju kupovanje vremena. Izgleda da rješenje za korupciju vidi jedino u smjeni šefice DORH-a, navodno radari rade punom parom kako bi se maknula Zlata, a pronašlo kadrovsko rješenje koje bi odgovaralo zahtjevnom po HDZ-ovom principu, poimanje kriminalnog miljea, da se lopovi i nepotisti i falsifikatori na vlasti ne diraju, samo manji i otpisani .
Arbitraža za MOL je gotova, rezultate ćemo znati u 6 mjesecu, milijuni koje smo već potrošili za arbitraže se ne računaju, a još nas čeka arbitraža u slučaju Todorić, prihod Mola ide Mađarima , a mi plaćamo milijunske troškove arbitraže, a rupa koja bi mogla nastati ako izgubimo bila bi ravna svemirskoj “crnoj rupi”, usisala bi nas  kao mušice.
Sve to blebetanje o novim crpilištima plina ne daje ispravnu informaciju, plin je u cijevima kojima gospodare Mađari, oni će odrediti cijenu i kome ga žele prodati, a već ovaj tjedan moglo bi tako biti s vodom, i poljoprivrednim zemljištem. Kukuruzu koja će rasti u Slavoniji kupovat ćemo od Mađara, voda koju proizvodi Jamnica imat će na sebi zemlja porijekla Hrvatska, ali lova će ići u Mađarsku.
U jednoj turističkoj zemlji gdje po ljetu dolaze milijuni turista voda je najtraženije piće, odolijevali smo od stoljeća sedmog vodili razne ratove, a  izgubili vodu u dvadesetom, kao najvredniji prirodni resurs radi domaćih izdajica i lopova. Vlada je dužna štititi interese svoje zemlje, štititi prirodna bogatstva, a naši traže kupce za bagatelu.
Jučer na pitanje kada će prva obnovljena kuća u Zagrebu novi ministar je odgovorio :” Hvala na pitanju i doviđenja”, još nije ugrijao fotelju a već ide dozom bahatosti prema ljudima koji ga plaćaju, čovjek koji do sada nije konkretno odgovorio niti na jedno pitanje, a sjedi u sedam raznih uprava i NO, bio je podoban i slobodan da se upregne u kola koja vode u ponor.
Iza sebe već ima ruševina i promašaja još samo pojačao “falšanje”orkestra iz Banskih dvora.
Jedini spas za Hrvatsku je razbucati kriminalni “milje” sačuvati ono što je ostalo, a sve sudionike poslati Sanaderu da mu prave društvo. Neka tamo pišu knjige s naslovom ” Kako smo rasprodali Hrvatsku” a Plenković ju neka prevodi na jezike kojima vlada.
Bit će jagma za štivo koje će postati lektira za djecu s ciljem da ih obuće kako ne treba nasjedati na lakoću upravljanja državom uz domoljubne pjesme i ruke na srcu dok se krade, ne treba pozdravljati štićenu kolonu u prolazu, već seljaka koji ore, zidara koji zida, bageristu i  pekaricu kojoj iz marame znoj teče.
Ti ljudi ostali su na početnim postavkama na koje trebamo vratiti i državni aparat, početi novi poredak gdje će temelj svake nove izgradnje biti ugrađeno poštenje i rad.
Znali smo puno puta do sada i opet ćemo znati, nećemo se više dati tako ponižavati.
S novom nadom u srcu da će rat prestati idemo u proljeće, radujmo se svakom novom listu na vjetru koji nam pokazuje da se sve može ponovo zazeleniti.
Proljeće je reset prirode, počinje život iznova, samo treba zakoračiti s hrabrošću, a mi to imamo.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo