Podjeli

Najbolja stvar koja se dogodila građanima ove zime, nisu ni bijele liste, niti mogućnost kupovine obveznica, ni povećanje minimalne mirovine za 3% , već toplo vrijeme koje nam je priredila priroda.
Ušteda na grijanju veća je od pomoći koju je dala vlada za savladavanje krize.
U dugoročnoj prognozi nema temperaturnih minusa na vidiku u sljedećih 60 dana, temperature od 9 -15 ©, jest da navečer i preko noći malo zahladi, ali ipak se može podnijeti.
Špekulante koji su mislili zaraditi na skupim energentima, koji su nas plašili  kataklizmičkom zimom doživjeli su potop svojih velikih očekivanja.
Naša očekivanja da se u državi počne nešto ozbiljno raditi kako bi se situacija s inflacijom i posljedicama loših odluka političara, ustabilila, isto su uzaludna nadanja.
Idemo u propast, sigurno i brzo, svi segmenti izvršene vlasti duboko su kontaminirani.
Nema mjesta gdje se nije uvukla korupcija, nepotizam, klijentelizam ,ali i gdje nema tragova nesposobnosti, ovih na vlasti.
Gubimo ogromni novac, gubimo radnu snagu, gubimo nacionalnu imovinu, u zdravstvu svaki dan imamo loš primjer kako je zdravlje građana najmanje bitno, ali Plenković i dalje ne mijenja ministra Beroša.
Ono malo firmi koji još nešto stvara bori se s problemima koji su donijeli dugoročni ugovori ,a desile su se nove okolnosti u pogledu cijena sirovina, transporta i energije.
Lijepo je potpisati ugovor koji nekom sektoru osigurava punu zaposlenost u trenutku potpisivanja ugovora, ali vražji ljudski mentalitet koji ima neograničenu razinu pohlepe, može u jednoj godini uništiti  sve što se stoljećima stvaralo.
Prodala se Petrokemija, nakon što je prošla kroz ruke domaćih poduzetnika, koji su iz te tvornice iz giganta, napravili šepavog patuljka, koji nije mogao bez podrške iz proračuna. Turci su dočekani kao znalci, no Petrokemija i dalje ugašena.
Strateški cilj svake vlade bi trebao biti da poljoprivrednici imaju osigurane dovoljne količine umjetnog gnojiva iz vlastitih tvornica, no to nije slučaj kod nas.
Kod nas se baš sve čini kako bi bili zavisni od globalnih prilika, jer  onda domaći politikanti uvijek imaju izgovor.
Kad je Petrokemija ugašena izgovor je bio visoka cijena plina, cijena plina vratila se na razinu cijena prije rata u Ukrajini, Petrokemija nije proradila, zaposleni se bave preprodajom uvoznog umjetnog gnojiva, ali dugoročno pojma nemaju što će biti s njima.
Najnoviji slučaj nestanak velike količine novca koji je čuvala policija pokazuje nam da je u Hrvatskoj s nespobnom vladom stvoreno uvjerenje da se krasti smije gdje god postoji prilika.
Postoji sumnja da je mlada perspektivna policajka ukrala novac i s njim je otišla u provod u Katar na nogometno prvenstvo.
Djevojka se ugledala na slavne lopove koji  danas žare i pale u svijetu šoubiznisa, iako imaju presude da su ukrali milijune.
Jučer smo gledali kako su mediji blagi prema bivšim ministrima koji imaju optužbe , moraju od nečeg živjeti, komentar je kad su političari u pitanju, mada te ljude plaćaju oni koji konstantno nemaju od čega živjeti.
  Ovih dana očekuje se novo usklađivanje mirovina, nagađa se o povećanju 5,4 % što je puno premalo s obzirom na inflaciju. Usklađivanje se vrši sa zaostatkom od 6 mjeseci i tu je uz prisutnost inflacije, izgubljeno više od pola vrijednosti mirovine.
No ova vlada nije ni mrdnula das bi poboljšala položaj oko 500 000 umirovljenika koji ne dobivaju najniže mirovine. Oni su u protekloj godini podnijeli najveći teret krize. Kažnjeni su što su uplatom u mirovinski osigurali dovoljnu mirovnu za preživjeti, ali ne i normalno živjeti.
Umirovljeničke vođe koji godinama manipuliraju umirovljenicima, zbog vlastite koristi, ujedinili su se u nastojanju da opet prevare umirovljenike. Po nalogu  vladajuće većine opet prodaju muda pod bubrege.
Ti isti doveli su nas na dno, po prosjeku mirovine, u EU , a za sebe su osigurali  naknade koje su u zbroju veće od plaća saborskih zastupnika.
Promjene koje oni predlažu ići će u još veće obezvređivanje minulog rada umirovljenika koji su uplatom u mirovinski dvostruko uplatili za ono što dobiju u iznosu mirovine, a u korist onih koji nisu uplatili ništa ili malo. Solidarnost da, ali umirovljenici iz rada ne žele socijalni status nego mirovine koje su potvrđene uplatom.
Postoje ljudi koji znaju i hoće kako Hrvatsku učiniti samodostatnu, koji žele da se u Hrvatskoj živi dobro zbog poštenja i marljivosti, bez gladnih koji žele raditi, bez nepotističkih tvorbi unutar sistema, pomognite da u tom smjeru krenemo, stvorimo Hrvatsku u kojoj će svi građani imati jednake mogućnosti.
Nikada nije kasno za novi početak, još nas ima i ne smijemo odustati !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo