Podjeli

Legenda kaže da prigodne predizborne novčane darove u praksu je uveo Milan Bandić.Dijelilo se to po romskim naseljima za glasove potpore na izborima.Romi nezainteresirani za politiku nisu gledali poklonjenom konju zube,
Tko daje više ,
formula je koja prolazi kod siromašnih ljudi, a slijedi i opravdanje da su svi političari ionako isti.
Svi političari nisu ipak svi isti,no kod nas se i razlikuju po tome čija stranka ima novaca, a čija nema.
Da ima političara koji su spremni na trgovinu vidjeli smo kroz noviju povijest, Milan Bandić imao je najbolje uređenu transfer platformu.Kod njega je mogao svaki spreman na transfer bez obzira na boju stranačke iskaznice. Prvi zabilježeni bio je Varda koji je u Sabor ušao na listi HSU a odmah potom kod Bandića.On mu je kao specijalnom prvom  službenom zabilježenim”žetončiću” dao da vodi zastupnički “Klub’ u Saboru.
Led je bio probijen, žetončići su bila normalna pojava, a slavu je odnio Sahua kao čovjek koji je osuđen na zatvor u tekućem postupku zbog čiste krađe novaca.
On nije išao preko posrednika već se direktno preselio na HDZ-ovu stranu u Saboru i u povijesnom trenutku podigao ruku podrške .
Držao im je “štangu” do raspuštanja a onda se kazneni proces naglo zahuktao i donesena i presuda.
Žalbeni proces još traje ,ali sud je potvrdio da je krađe bilo.
Bandić je umro transfer platforma je pala i ubrzo se trebala smisliti nova koja će dati neku sigurnost prije samih izbora.
Grad Zagreb ima preko 200 tisuća umirovljenika i mozgovi u vodećoj stranci sjetili se da bi oni mogli biti solidna biračka baza.
Trebalo je naći prave ljude spremne da izlože svoje ime zbog prizemne igre, no i nije bilo teško.
HSU je stranka koja je okupljala ljude koji bi trebali svoj rad posvetiti u korist boljem položaju umirovljenika u Hrvatskoj i poučeni iskustvom spomenutog zastupnika Varde u Zagrebu smo donijeli jednoglasno odluku da s njegovom strankom u Zagrebu ne idemo u koaliciju.
Kako u stranci većina smatra da je za ovakav težak život umirovljenika kriva vladajuća pozicija smatrali smo da je koaliranje s njima nedopustivo,
u skladu s tim donijeli odluku da izlazimo na izbore samostalno, što nam i omogućuje Statut stranke.
U temeljnim organizacijama izvršili smo pripreme i čekali spremni na izbore ne znajući za plan da smo roba za koju je ponuđena cijena.
Naš predsjednik stranke ima je drugačiji plan,njemu je koalicija odgovarala radi troškova koje ima stranka,ali i troškova koji se gomilaju radi njegovog mjesta stanovanja izvan Zagreba.Stoga je  odlučio ispitati tržište i naravno da je prvo otišao kod Bandića na pregovore . S Bandićem je dogovorio transfer umirovljenika Zagreba po cijeni daj što daš i zadovoljan otišao u Split jer je poznato da Bandić nije škrt u nagradama za transfer menadžere.
I dogodi se ono ,ode Bandić usred nedovršena posla i ostade menadžer
 bez već dogovorenog transfera.
Za to vrijeme u HSU Zagreb tražili smo i našli najbolje ljude za naš samostalni izlazak,dobili punomoći za naše liste . No ne leži vraže,upoznali se Plenković i Gabričević,kliknuli na prvu.
U pregovorima za Covid dodatak on je bio najslabija karika,odmah je pristao na polovičan prijedlog radi bolje atmosfere.
Nanjušio Plenković da je to čovjek mekan na poštenju, a siromaštvo ga nije nikada ni dotaklo i eto nove trgovačke prilike.
 Sklopili oni sporazum da HSU u Zagrebu moraju u koaliciju s HDZ-om,htjeli ne htjeli i od sada ako Plenković nehotice prdne i to gadno zasmrdi mi moramo ushićeno dignuti nos i pljeskati uz povike da fino miriše.
Pobuna u HSU ne sviđa nam se takva odluka,slijedi ekspres odluka o raspuštanju ogranaka.
Za takav transfer stranka u Zagrebu nije dobila niti jedno sigurno prolazno mjesto u niti jednoj gradskoj četvrti u organu izvršne vlasti.
Liste koje su predane u izborno povjerenstvo na kojima su pojedini ogranci samostalno izašli na izbore nisu jučer izlistane.
Jučer smo vidjeli opako nasilje kada su volonterke Mosta fizički napadnute.
 Odvratno fizičko nasilje, no to nije ništa prema nasilju moći koji je upotrijebio General u svojoj stranci izbacivši 9 ogranaka iz igre uzevši im pravo samoopredjeljenje po vlastitom izboru što im garantiraju svi pravni aktovi stranke i čiji je cilj samostalno političko djelovanje.
Političku trgovinu Plenković je pokrio Covid dodatkom za koju je novce ” ušparao” na obaveznom usklađivanju mirovina.
Mračne sile moći preuzele su HSU,nepošteni i nemoralni ljudi žele onemogućiti bilo kakvo političko djelovanje u korist umirovljenika.
Golubici raširenih krila koja je bila simbol na zastavi HSU, jučer su slomljena krila,ostala je samo ptica u krletki koja će morati živjeti od milosti gospodara,
krila joj je slomila generalska čizma u krletki ugurala ukaljana  ruka
osobnog političkog profitera.
Umirovljenici na izborima pokažite da ste ljudi, a ne roba,trgovcima vašim pravima pokažite srednji prst, a Plenkoviću poručite da je napravio račun bez krčmara.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo