Podjeli

Stanje u državi kakvo je sada,uzrokovano je namjernom podjelom građana kako bi se lakše manipuliralo na vlasti. Kad ti izabranom predsjedniku premijer na početku mandata obeća da će mu zagorčati život, koliko god bude moguće, to sve gledaju susjedi.
 Gledaju i pamte i čekaju priliku za sebe. Još malo razdora da bude življe. Grlić Radman više je “dvorska luda” nego ministar vanjskih poslova. Opčinjen sam sa sobom sve je proglasio osobnim prijateljima.
Nakon što su Mađari podmitili bivšeg premijera i za to dobili Inu, nakon što su dobili Fortenovu s pola Baranje, idu dalje, pa dokle stignu
Treba im naftovod i vade stare priče iz povijesnih spremišta jer ništa nije lakše danas nego prekrajati povijest. Svaka šuša točno zna istinu kako njemu najbolje odgovara
Ako se prema svijetu pošalje poruka da je novcem u Hrvatskoj moguće sve kupiti, samo treba istaknuti dobru cijenu, stavili smo Hrvatsku na rasprodaju. Čitamo jučer kako su lukavo podijeljeni bonusi u Janafu. Slabije poslovanje pokrije se odlukama UO koju podupre NO i novac se dijeli među par ljudi.
Ako susjedi vide da se vara vlastita država, domaći dioničarima se otpisuju dionice u dokapitalizaciji umanji vrijednost za 100 ili 50 puta, pa što ne bi i oni probali opet mitom, korupcijom ili stvaranje saveza s korumpiranim političarima.
Mađari su čuli da se kod nas trguje povlaštenim informacijama, čuli su kako premijer brani optužene ministre, ministra koji im je išao na ruku po pogledu rafinerije premijer postavlja za viceguvernera.
Sve su to vidjeli i čuli Mađari i ne samo oni, vide da većina građana tone u siromaštvo,, vide da nema resora gdje sve štima i u takvo dvorište puštaju svoje pipce.
.Nismo u stanju pomesti svoje dvorište a po svijetu glumimo velike državnike
Dok je tako bit ćemo plijen čerupati će nas  poduzetnici iz Kusonje i svake potpuno nepoznate V…….ne koju ni na karti ne možemo naći.
Zagreb vlast nije mijenjao dvadeset godina, sada smo postali grad gejzira, a dužni smo novce za cijevi koje nisu mijenjane oko četrdeset godina.
Ne treba kriviti Mađare što na su na zapuštenu kuću bacili oko, da je dvorište čisto, da  gospodari brinu oko ukućana ne bi se usudili.
Hrvatsku tresu domaći problemi, već se tri mjeseca  obećava mizerna pomoć penzionerima, ali ni tu mizeriju država nije isplatila, a po svijetu glumimo velike donatore.
Dajemo stipendije djeci koja nikada nisu bili u Hrvatskoj, ne znaju ju ni pokazati na karti, a naša u kontejnerima na štednjaku pišu zadaću, u školi gladuju.
Državna tajnica nudila za mito jeftine koncesije za struju u susjednoj državi, namještala poticaje i svoju familiju na mjesta gdje je plaća sigurna.
Lopovi su kod nas skoro pa sigurni da postoji mogućnost da što god ukrali može otići u zastaru.
Vile i kućerine s apartmanima ostaju maloljetnoj djeci, koja su još u školi.
Robert Ježić i Zdravko Mamić sprdaju se s našim sudovima. Ježić nas vuče za nos već oko 8 godina,
 veli da su novci na sigurnom, samo nam ih neće dati.
Kakvo je stanje u zdravstvu vidimo ovih dana. Nesretnu ženu koja strahovito pati iscrpljuju doktori
odugovlačenjem svojih odluka. U Sloveniji riješe za tjedan dana ono što kod nas razvlače tri tjedna.
Nema čovjeka koji nije svjedok bespomoćnosti nekoga u boli koji nije dobio pravovremenu pomoć od institucija koji moraju pomoći.
Dugovi u zdravstvu svaki mjesec obaraju rekorde, a novac se troši za softvere koji deseterostruko premašuju tržišnu cijenu.
Ministar zdravstva ima obraza pričati o reformi
zdravstva , a USKOK ga rešeta za milijunski preplaćene aparate. Reforma zdravstva treba početi njegovom ostavkom, on je problem, a ne tvorac rješenja.
Dragi ljudi, sve to smo im mi dopustili, jer su nas uvjerili da se s rukom na srcu služe dobri ljudi.
Ruka na srcu i figa u džepu a novci na računu rastočili su državu. Danas možete čitati da građani Hrvatske u čarapama drže 36 milijardi kuna.
Došli smo do toga da se Hrvatska pakira u čarape, a istovremeno milijun i pol Hrvata ujutro ne može pronaći čitave čarape, Branitelji koji su branili Hrvatsku izvlače ih iz vojnih zaliha,, a ratni profiteri imaju puna skladišta punih čarapa.
Svaki prosvjed miniraju čuvari punih čarapa, ,kod njih naši ministri ljetuju, bankari su im krsni kumovi, djetetu daruju milijunsku vrijednu povlaštenu informaciju.
Građani Hrvatske bez čitavih čarapa skupljaju novce
 za pomoć bolesnoj djeci, šalju ih na operacije van naše zemlje.
Prosvjed sutra nije ideološko pitanje već pitanje funkcioniranja države. Dignimo glave i pustimo glas da više tako ne može biti, dosta laži i kaosa.
Želimo zdravstvo efikasno i pravovremeno za sve građane, a ne samo one koji mogu platiti. Za penzionere kojima su pokradene mirovine, želimo zaštitu radnika koji moraju biti zdravi da bi prehranili porodicu.
Želimo zdravu djecu koja će se razviti u zdrave ljude.
Sutra prosvjed protiv čarapara, a za ozdravljenje Hrvatske!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo