Podjeli

Sjećanje na dan kad je priznata Hrvatska sjećanje je na strepnju, igranje srca, radost , ponos sve u jednom. Danas puno godina kasnije samo praznina zbog neostvarenih snova.
Ministar Medved poziva na zajedništvo kao što je bilo onda, a više od 30 godina dijele nas, na više i manje i nebitno zaslužne, za zajedničku Domovinu.
Sve su zasluge njihove, zajedništvo je narušeno onog dana kada su se stvorili povlašteni propisi, povlaštene mirovine, povlašteni kredit, povlaštene funkcije, povlašteni upisi u škole.
Skromni ljudi koji su branili Domovinu, žene koje nisu sudjelovale u ratu jer je rat zahtjevao logistiku, pravi branitelji koji su poslije rata nastavili raditi, branitelji koji nikada nisu tražili braniteljski status ostali su uz građane dijeliti ono što je ostalo.
Kasno je ministre prizivati zajedništvo, a ti si s plinskim bocama tražio pravo da imaš više prava nego drugi.
Danas je na Markovom trgu željezna ograda koja štiti one koji odlaze u i dolaze iz Remetinca, pune su ladice optužnica za bivše, ali i sadašnje ministre, a ti bi ministre da ti alibi daju nevini i siromašni građani Hrvatske.
Ti bi ministre podršku penzionera Hrvatske, penzionera s prosjekom mirovina od 400 eura, a više od pola milijuna i nema toliko.
Ti umirovljenici poslali su u rat svoju djecu da nam svima zajedno bude bolje, danas njihova djeca ili nemaju dovoljno za život, ili su otišli zaraditi svoj kruh negdje ispod tuđeg neba, ali i zbog toga da bi pomogli roditeljima da bez gladi prožive starost, nisu tražili ništa za svoj doprinos obrani Domovine.
Naslijedila je Hrvatska mirovinska ulaganja dostatna za 78 % udjela mirovine u prosjeku plaće, što bi danas bilo oko 800 eura. Kontinuirana politika prodaje naslijeđenog, zatvaranja tvornica, rušenje cijena rada i danas to iznosi oko 400 eura.
Dolaskom eura razliku može izračunati svaki čovjek u Hrvatskoj, matematika je okrutna igra brojeva koja jasno dokazuje istinu.
Ministre ti si učinio razliku i to ogromnu. Branitelj koji je poslije rata nastavio raditi i ostvario staž od 40 godina na ime svog braniteljskog statusa ima 3,75 centi novčane naknade mjesečno.
 Branitelj iz HVO koji ima 7 godina staža u prosjeku dobiva 500 eura mjesečno.
Puno je tu nula koje narušavaju zajedništvo na koje si se ti jučer pozvao.
 Premijer Hrvatske hvali se povišicom minimalne mirovine od 3% , dizanjem minimalne plaće na 700 eura  bruto, a zaboravlja da imamo oko
250 000 blokiranih građana koji ni tu plaću ne dobivaju, imamo i  oko 25 000 blokiranih umirovljenika koji dobivaju od te mizerne mirovine  3/4.
 Gradovi Županja i Krapina imaju toliko ukupno stanovnika koliko Hrvatska ima blokiranih, samo, umirovljenika.
Split, Dubrovnik, Krapina i Županja imaju ukupno približno stanovnika koliko ima ukupno ovršenih građana u Hrvatskoj.
Njihova imovina plijen je raznih stranih agencija za naplatu potraživanja, a duguju većinom teleoperaterima čiju su infrastrukturu građani platili.
Eto, zbog svega navedenog građani Hrvatske osjećaju se izdanim od onih kojima su tih godina vjerovali, osjećaju se prodanim i poniženima do te mjere da se srame sami sebe  što šute, što trpe.
No neće dugo , vrijeme kada tišina govori više od riječi je prošlo, sve je više onih koji vrište
 u obranu svojih snova o pravednoj državi, da bi to ostvarili jedino nam preostaje :
 “ustati, a ne odustati!”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo