Podjeli

Jedini ministar koji je iz Plenki- kvote imao nekakav ugled među političkim protivnicima bio je ministar Marić.
Doduše i ja sam bila prvak šaha u svom razredu jer sam znala složiti figure, kad je konkurencija slaba onda i malo mršaviji puž može biti prvak u utrci.
Daleko smo mi od one “za dobrim konjem se praši”, za našim dobrim konjem ostaju pune ladice u USKOKU.
Marić se nije ni trudio stjecati nova prijateljstva naslijedio je stara.
 Tata Pavičić je bio Linićev prijatelj, sin je nastavio tradiciju s Marićem. Marić nam je ispričao da su se sprijateljili na bankarskom domjenku, kliknuli su na prvu, a pomogla su stara poznanstva.
U Rusiji na nogometnom prvenstvu složno su za našu reprezentaciju navijali Marić, Yoli – (Stojanović ) i  Pavičić.
Stojanoviću je već donesena presuda koja je pravomoćna. On je zamračio 6,9 milijuna , parkirao Mercedes u dvorište Gabrijele Žalac.
Oca i sina Pavičić USKOK tereti za 2,7 milijuna utaje poreza.
Na tribinama u Moskvi  grleno su navijali za reprezentaciju Hrvatske, a Hrvatsku su pokrali za oko 9 milijuna kuna. Svi su prijestupi već bili počinjeni, Marić da zapečati prijateljstvo, otišao je s Pavičićem na jedrenje.
Prodao je obraz za tjedan dana ljetovanja, a na jesen nas je uvjeravao da je Pavičić uspješni poduzetnik kome su građani jalni jer je uspješan.
Marić je glumio naivčinu, branio je svoje prijateljstvo, Plenković je napadao medije zbog toga što pišu o Mariću.
Marić je prošle godine opet bio na ljetovanju s popustom u hotelu ruskih tajkuna , o kojima će se tek čuti kako su došli do bogatstva, no Pavičića i  Perenčevića prati ista priča.
Na početku svega Pavičiću je izgorjela jahta za koju je dobio milijunsku odštetu od osiguranja, Perenčeviću je izgorio dio hotela Jadranka i tvornica u Rusiji, ogroman novac od osiguranja sjeo je na račun  kojim je  pokupovano pola Lošinja.  Perenčeviću je EU blokirala imovinu, ali ne i Hrvatska.
Jadranka formalno nije njegova, formalno i ministar Linić nema ništa, formalno je i ministar Marić sirotinja koja traži besplatno ljetovanje sa satom od 50 000 kuna na ruci.
Formalno za Hrvatsku navijaju oni koji su najviše od Hrvatske imali koristi , a najmanje su uplatili u zajedničku kasu. Formalno su ministri financija s njima najbolji prijatelji.
Za Josipa Stojanovića svi smo znali, imao je dućan Yoli ali i auto kuću s istim imenom, no poznat ne po tome što je javno objavio da je kupio sve diplome,  da su mu u Bosni nudili i dvije s popustom, a on je kod sebe imao novaca samo za jednu.
Čovjek je  trasirao put kojim su pošli mnogi poslije njega.
Na žalost, iza sebe ostavio je puno radnika koji su ostali bez svojih plaća,koji će zbog toga imati mizerne mirovine, bit će teret nekim novim generacijama.
Možda na slici i sa širim kadrom u Moskvi na tribinama netko pronađe i sina od Perenčevića, on se čuva od kamera kao zmija noge. Nikola je bio u timu Borislava Škegre s 25 starosti bio je važan faktor u savjetodavnom timu za izgradnju auto ceste Zagreb Rijeka. Otac je prije rata radio u MUP-u, a imao je auto  marke “zastava1300”.
Danas se govori da je najbogatiji Hrvat s američko , rusko hrvatskom, putovnicom.
Naravno da je bio jako dobar prijatelj s Todorićem, dok se kćerke nisu posvađale oko toga koja ima bolji modni stil.
Priča o šahu ovdje itekako dobiva na važnosti, treba  znati posložiti figure na početni položaj i dalje vući prave poteze.
 Šah se igra i dalje, figure koje ispadnu zamijene se drugima, sve dok u  u ministarstvo financija, kao ministar, ne zasjedne čovjek koji će prekinuti  zamjenu figura i na stol stavi pitanje N1:
“Kako si došao do prvog milijuna?”
Prije toga treba proširiti zatvorske kapacitete, osigurati dovoljno čučavaca i nabaviti puno novih posteljina.
Nekako se čini da će to biti uskoro !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo