Podjeli

Svakodnevno i decenijama slušamo riječ korupcija i to kao da je postala mantra u javnom diskursu baš svih političara.

Nitko temeljito ne govori, niti pamtim okrugle stolove i tribine koje bi ozbiljno i temeljito progovorile odakle to dolazi, što je uzrok i na kojim razinama se događa.

Korupciju nije izmislio očajni Hrvat hrleći do liječnika ili općinskog pisara, a još manje je to došlo, ili je izum Jugoslavije, komunista i sličnog uvelog lišća. Korupcija je sestra nepotizma i ona je stara ljudska navada koja je u nekakvoj „pasivnoj“ formi vezana za neke starovjekovne udruge ili bratstva, pa je nazivam pasivnom jer se podrazumijeva između dionika i članova navedenih udruga i društava.

Kada je Hrvatska oslobođena i gospodarstvo nekako krenulo, najglasnije se decenijama galami o pravosuđu koje je korumpirano i predmeti stoje, ili se događaju presude tipa „Apsurdistan.“ Najzanimljivije je što se nikada nikome na velika vrata nije dokazala korupcija, pa sve ostaje, poglavito pred izbore na istome samo biva dosta glasnije.

Malo tko zna da su strani mešetari, ekonomski ubojice i ostala masonska bratija jedan od glavnih generatora tih kriminalnih radnji i da uz bankarske rabote i svekoliku kontrolu medija generiraju niz djelatnosti u društvu koje se danas odvijaju velikom brzinom. Poznato je iz opisa djelovanja tajnih društava da masonerija slavi kada u nekoj naciljanoj državi preuzme sudstvo, jer je to jedan od stupova svake uređene države. Mada mi znamo da je ključni stup financijsko monetarni sustav kojega su oni automatizmom već prije preuzeli, to nam u javnom govoru i ekonomskoj i političkoj znanosti taje kao zmija noge.

Pitali se neki vjernik kršćanin kako to u 21. stoljeću gotovo cijeli svijet počiva na zasadama poganskog, bezbožnog Rimskog prava, (bez obzira na razlike između Kontinentalnog i Anglosaksonskog prava) a to je studentima prava u svijetu najteži ispit. Naravno da se masonska svjetska velevlast oslanja na pogansko pravo koje je pakirano gotovo cijelome svijetu i oni se tu osjećaju poput ribe u vodi. Tako se ne moraju puno brinuti, jer kada u nekoj zemlji koju žele do kraja tim nevidljivim načinom okupirati brzo dobiju potporu vlada, parlamenata, vrhovnih ili ustavnih sudova i dok se probudiš, ispod balkona ti marširaju pederi i lezbijke, a dijete ti prijeti da će te tužiti.

Jednostavno sve je u tom protu Božjem pravu posloženo da ateistička agenda raste i ubrzano proizvodi kod naroda stanje pristanka, što je najpogubnije za jedan narod. Tada ti isti započinju gospodarske smicalice, gdje se ne zna tko koga podmićuje, tko kome pogoduje i to je jedan lonac kakvog ne bi mogli skuhati ni najpokvareniji trgovci u povijesti – Feničani, ex Babilonci.

Sve te prljave radnje ovi masonski operativci u svakoj zemlji rade bez ikakve bojazni da će biti procesuirani jer korupcija je najvažniji prečac preskakanja legalnih puteva i procedura koje na žalost u takvome kaosu prolaze obični smrtnici. Naravno da se te prljave radnje potiču i štite od tog istog zarobljenog i kontroliranog pravosuđa koje je u tom institucionalnom ludilu bukvalno paralizirano. Ovi naivci koji su potaknuti i plove u tim vodama, nisu svjesni da su ili snimljeni, ili na neki način markirani, tako da su zauvijek zarobljeni ucijenjeni ili kontrolirani.

Dakle kada čujemo političare da urlaju protiv korupcije znajte da se radi o floskuletini jer ključ rješenja je strogo zaključani i okupirani pravosudni resor, bez kojeg je boriti se protiv korupcije kao da zamolimo proljeće da ne dolazi.

 

Smiljan Strihić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo