Podjeli

Vijest da je u samo jednoj županiji otkriveno čak 7 (sedam) ilegalnih domova za starije osobe je vijest koja naprosto ostavlja bez riječi svakoga tko vjeruje da u živimo u barem minimalno uređenoj pravnoj državi. Ako je u samo jednoj županiji otkriveno 7 ilegalnih domova onda se odmah nameće logično pitanje koliko ih je još neotkrivenih u toj istoj županiji, a onda slijedom toga i koliko ih je u preostalih 19 županija plus Grad Zagreb.

Da li je moguće da u Hrvatskoj imamo toliko ilegalnih domova za starije, a jednostavna matematika vodeći se brojem iz jedno županije kaže i da ih je u ovom trenutku možda i 150 ili čak i više, dakle skoro više ilegalnih domova za starije no onih koji rade uz sve dozvole za rad. Zdravorazumski je postaviti pitanje kako je tako nešto uopće moguće pored toliko glomaznog birokratsko administrativnog aparata, brojčano višestruko većeg čak i od broja istih koji je bio u bivšoj državi. Kako je moguće da se brzinom svjetlosti otkrivaju, još brže procesuiraju, bakice prodaju ponešto viškova iz vlastitog vrta, a da se ne vide zdanja u kojim obitavaju deseci osoba, a sveukupno možda i više tisuća???

Što se to događa u Hrvatskoj da je ilegalni rad na nekim razinama tako dugo nedodirljiv?? Tko su ti moćni zaštitnici koji očito stoje iza tih nezakonitih rabota, jer naprosto nije moguće da za šest odnosno 7 domova u samo jednoj županiji sa početka ove priče nitko nije znao. Netko je zacijelo vlasnik objekta u koji su ljudi smješteni, netko je u tom objektu i radio, netko je taj objekt i opskrbljivao, a netko od članova obitelji štićenika je u navedene objekte i dolazio. Ako su svi prethodno navedeni znali da objekt postoji i radi, vjerojatno svi, većina ili barem dio njih i te kako dobro znali i da za rad nema dozvolu,  onda naprosto nije moguće da nitko od nadležnih nije imao informaciju o svemu što se događa.

Ako sve ovo što se događa samo u jednom županiji, a za pretpostaviti je da nema razlike ni u drugima, jeste ustaljeni način poslovanja za koji vjerojatno u svojim sredinama znaju „svi“ koji trebaju i ne trebaju znati onda se radi o vjerojatno nečemu što je velikom broju vas poznato kao nešto što se „događa“ u jednoj nama susjednoj državi i naziva se „omerta“. Ako je tako onda vam je svima poznato da tamo gdje vrijedi omerta stvarnu vlast u svojim rukama ima „mafija“.

Dodamo li prethodno navedenom činjenicu da spadamo u najkorumpiraniju zemlju ili smo među prvih nekoliko od svih članica EU onda bi se moglo slobodno kazat kako je u stvari kod nas u Hrvatskoj „stanje redovno“…

 

U Zagrebu, 06.12.2020.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo