Podjeli

Noćas buknuli novi požari, gori kod Skradina, a Ante Sanader član ” feštara” Plenkovićevog tima koji se po Hrvatskoj klate, od fešte, do fešte, ispričao nam je kako se gasilo kad je on bio županijski predsjednik vatrogasaca. Bilo je to kad su bili veliki požari na Hvaru, imali su samo jedan kanader, izgorjelo je 15 hektara šume, ali je ugašen.
 Ide on i dalje, jedan je kanader gasio na Kornatima, tamo je poginulo 11 ljudi, ali Sanader ne vidi uzročno posljedičnu vezu.
Kanadere imamo, dakle platili smo ih novcima iz proračuna, a sada ne lete jer ih nema tko održavati. Da su letjela tri kanadera na Kornatima, možda do strašne tragedije ne bi došlo.
Radnici koji su u fušu radili u Austriji vele da su imali plaće u remontnom centru 4500 i 6000 kuna.
Javnost bi trebala zanati koliku plaću ima direktor remontnog centra koji je tako uspostavio poslovanje da se rezervni dijelovi skidaju s jednog kanadera na drugi.
Kanader koji bi mogao ugasiti 15 hektara šume stoji zbog nedostatka rezervnog dijelova u garaži, on je na godišnjem , radnici isto, a neki eto rade tamo gdje ima rezervnih dijelova.
Vatrogasci s lošom opremom, slabom plaćom, mehaničari s plaćom koju imaju “kafe kuharice”po uredima visokopozicioniranih županijskih šerifa, a obala gori, Sander nam priča kako i kanaderi nisu nužno potrebni.,da se požar gasi i bez njih.
Ako nešto Hrvatskoj nije nužno potrebno to su političari poput Sanadera, ogroman trošak, a nikakva korist.
Neka nam Sanader kaže kako je to hrvatskim građanima porastao standard od kada je on u Plenki- timu.
 Jedan više koji će pronalaziti isprike za počinjenu strašnu štetu, jedan više na feštama, jedan više u kombiju koji je vozio iz Splita u Osijek na doktorski studij, a apsolutno nikakva korist za hrvatske građane od njega.
Dva dobra mehaničara koji znaju popravljati kanadere mogli su podijeliti njegovu plaću, kanader je mogao spasiti na tisuće hektara šume, spasiti i živote i imovinu građana.
Jučer u Srbiji uhapšeni trgovci diplomama, odmah su priznali da su im najbolje mušterije bili kupci iz Hrvatske i Albanije. Navodno 44 medicinske sestre i jedan doktor znanosti, taj doktor s kragujevačkom doktoratom znanosti, student je studija za mir i razvoj.,
Niti mira, niti razvoja, od njegovog doktorata, a izgleda da je i za diplomu ostao dužan.
No njemu slični kandidati su  “Plenki tim”, Banožiću dati da vodi obranu zemlje, isto je kao da daš lisici kokoš na čuvanje.
Nije kriv ni Banožić, niti Paladina, niti Beroš, za sve je kriv selektor. Formirao je tim koji igra protiv građana naše zemlje. Zamjena jednog igrača, ništa ne znači, pogotovo kad Plenkovićev radar nanjuši od goreg i još malo goreg.
Tužna i strašna priča koju nam je ispričala kćerka preminule žene iz Siska. Žena je umrla zbog toga što je jedini liječnik koji ju je mogao operirati bio na godišnjem.
Da je kćerka imala pravi broj telefona ,možda bi Beroš i pozvao liječnika da dođe, ili da je u Hrvatskoj drugačija situacija imali bi bar dva doktora koji bi mogli biti vrhunski za određeni zahvat.
Kad je Beroš nanjušio dobru priliku za promociju cijeli dan se hvalio kako se kirurzi vračaju s godišnjeg da bi operirali poljske stradalnike iz prometne nesreće.
Isto bi trebalo biti i za hrvatske majke, radnike, djecu, stradalnike, da se doktore pozove, sigurno bi došli.
Nitko se nije sjetio da se direktor remontnog zavoda pozove s godišnjeg da sredi situaciju s kanaderima, čovjek je general, a general bi trebali biti prvi na bojištu kad je krizno stanje.
Ovakva ekipa u vodećoj poziciji demotivirala je svaki pokušaj da se radom nešto postigne, sramotne plaće naših radnika natjerale su ih da posao traže po Europi. Zemlja je prepuštena muljatorima.
Jučer slušamo demografa dr. Jurića koji ima “muda,” kako biranim rječnikom govori:
“Apsurdno je da smo mlade potjerali iz zemlje i otvorili se azijskom tržištu”.
Grubim riječima, to je veleizdaja hrvatskih građana, hrvatskih interesa.
Apsurdno je to što i dalje dopuštamo da su ti ljudi u centrima koje osiguravaju političku moć.
Cijela “pingvin bojna” mora dobiti otpust , pa nek za svoju lovu feštaju.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo