Podjeli

U novinama vijest da je izgubljeno 5-6 milijardi kuna iz mirovinskog fonda, ako oni ne znaju jel’ 5 ili 6, moglo bi biti 7-8.
O tome nema reakcije iz vlade, novci su nestali rizičnim ulaganjem, ali i davanjem kredita državi za spašavanje radnih mjesta za vrijeme pandemije. Marić je tada rekao da su fondovi puni novaca da ih treba
” upogoniti ” upogonio ih je tako da je uzeo kredit s počekom na prvu ratu 11 god. uz kamatu od 0,7 % . Pogon je ubrzo zakazao no Vlada  se počastila novim  voznim parkom.
Viškom novaca svojim blindiranim Mercedesima dodala je 4 nova Audija A8.
Svih 6 automobila imaju pogon na sva četri kotača, šofere koji ih glancaju i otvaraju vrata pri ulazu i izlazu iz njih.
Građani koji su pred penzijom saznaju da je njihov pogon “krepao” da je štednja nestala i da nema izgleda da se vrati.
Slično su prošla i sva druga spasonosna rješenja, Agrokor pretvoren u Fortenovu, obilato potpomognut novcima mirovinskih fondova, izgubljen je 5 do 12, kupio ga je šeik koji navodno ni nema novaca.
5 do 12 AZ je odustao od kupnje, opet novcima mirovinskog fonda, jer su oni trebali platiti, a Vujnovac bi Fortenovom upravljao.
Hrvatska gubi na svim utakmicama pred sam zvižduk koji bi trebao označiti da je utakmica gotova, eto zakomplicirao se i Schengen, pred samim krajem.
Tamo gdje se igraju produžeci tradicionalno gubimo uz još veći trošak. Spasonosno rješenje kojim je Sberbanka postala Nova Banka već je na EU sudu, može biti da izgubimo i u tom produžetku.
Sve “uspješnice” iz vladine “samohvalnice”
srušene kao kule od karata.
Jučer nam Butković tumači prijedlog Zakona o pomorskom dobru koji je pretrpio male izmjene od početne verzije samo u nijansi crne boje. Koncesije na plaže će se izdavati  Javim pozivom na natječaj, a ne dogovorom u 4 oka.
Kako izgledaju Javni pozivi u režiji “pingvin bande” vidjeli smo na primjeru kukuruza.
Vrag je i dalje crn, samo se manje sjaji, crnu boju malo je zahvatila patina.
Zakon o pomorskom dobru pušten je na savjetovanje u mjesecu kad je nogomet glavna tema, ministar Butković s facom zbunjenog djeteta ni sam ne razumije da su ga poslali da laže.
Predstavnici umirovljenika koji su se nametnuli da pregovaraju u ime umirovljenika ni da bi “zucnuli” o  garancijama II stupa ili nedaj Bože tražili reprogramiranje Marićevog kredita po kojem mirovinski fond u vrijeme inflacije gubi sav novac.
 Ako sve banke mogu dignuti kamate na već prije ugovorene kredite , zbog čega mirovinski fond na svoja sredstva ne bi zatražio veće kamate, da sačuva glavnicu?
 Predstavnici umirovljenika podmićeni velikom žutom mrkvom drže se formule “Ne talasaj” u sredinama gdje se traži pomoć, dobiju urnebesne  odgovore.
HSU je u gradu Makarska zatražio pomoć za umirovljenike koji nemaju za hranu, lokalna vlast im je obećala pomoć na svečanoj sjednici gdje je bio i prisutan predsjednik Milanović.
 Za par dana poslije toga pomoć je došla u besplatnom tečaju za naučiti plivati i još jednom, u poduci za čitanje.
Gladni umirovljenici s juga Dalmacije, pozvani su da ne misle na prazan želudac, već da obnove vještine u plivanju i čitanju.
Predsjednik HSU se ne javlja, a tko zna, možda će on držati tečaj, on je odmah po izboru, otišao ponuditi koaliciju “pingvin banditima” i rasturio HSU na sastavne dijelove, izbacio sve koji bi “talasali”.
Dragi radnici ako ne zatalasate zajedno s umirovljenicima i poljoprivrednicima, umjesto penzije, za koju morate izdvajati svaki mjesec 15 + 5 % od svoje plaće, u starosti vas čeka besplatan tečaj za plivanje.
Mladež “pingvin bande” već je “bezecirala” nove Audije s pogonom na sva četri kotača, jednog za ujutro, drugog za popodne.
Jedan veliki talas pomeo bi pingvine u prvom zaletu.
Ne treba čekati da vam na šalteru HZZMO službenik priopći iznenađenje : “Vaše pare su “isparile”.
Već su “isparili”  lijekovi iz ljekarni, nema više džabe, kad vam skoči tlak imate izbor, besplatno plivanje, kad ste uznemireni  čitanje, a može i oboje!
Možda vas i ravnatelj osobno upozori da ste bahati.
Dragi prijatelji, sarkazam je jedini način da se razumijemo, u moru ugodnih poruka koje donose katastrofalna rješenja, koja mi plaćamo siromaštvom, ne pravovremenom zdravstvenom zaštitom i sada najnovijom nestašicom lijekova.
Pingvin banda” mora otići velikim valom kojega će zatalasati poniženi i opljačkani građani.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo