Podjeli

U iščekivanju novih cijena goriva odnosno „mjera“ vlade za ublažavanje rasta cijena naftnih derivat bilo je svakakvih nagađanja ali nitko nije predvidio da će se krenuti sa ovakvom mjerom „zaštite“ standarda naših sugrađana koju je jutros predstavio predsjednik Vlade Plenković.

Vlada je dakle pored mnogih rješenja koja bi i u ovoj nenormalnoj situaciji bila logična izabrala upravo ono radi čega je nedavno i sam Plenković javno „zarežao“ na Orbana koji je rekao da će u Mađarskoj cijene goriva za Mađare biti jedna odnosno jeftinija a za sve druge znatno veća. Upravo je to sada gotovo potpuno isto uradio Plenković najavljujući jedne cijene odnosno niže na benzinskim crpkama koje su izvan auto-puteva a veće cijene na crpkama koje su na samim auto-putevima.

Ova najava ne samo da je segregacijska već je na neki način i uvredljiva za  sve građane Hrvatske koji po Plenkovićevoj logici ne mogu ili pak trebaju koristiti auto-puteve…. Valjda su auto-putevi u turističkoj sezoni rezervirani samo za strane turiste… i naravno političku kastu koja se po auto-putu slobodno vozika sa upaljenim rotirkama, Zanimljivo bi bilo saznati koja je to logika navela tako pametne glave, a navodno su kreatori navedene mjere ministri financija, gospodarstva i sam Plenković, da zaključe kako ovom mjerom između ostalog neće prouzročiti i velike prometne gužve na magistralnim cestama uz sve što uz to ide, a na žalost prometne nesreće i posljedice istih su u prvom redu. Očito je da nisu uspjeli smisliti kako u sito vrijeme očerupati strance i ostati „nevin“ pred svojim sugrađanima….

Ako se već kanilo u turističkoj sezoni navući koju ekstra milijardu kuna u državni proračun na osnovu povećanja cijena goriva onda su to mogli uraditi i na puno jednostavniji način i usput smisliti način kako pomoći svojim sugrađanima. Dakle mogli su pustiti da se cijena goriva formira slobodno na tržištu ali su isto tako od enormnog ekstraprofita mogli smisliti i kako da se npr. kroz vaučere ili energetskim dodatkom u nekom iznosu pomogne svim građanima. Nešto slično su već radili neki naši susjedi pa nije bilo teško prepisati od njih…. Već sa ranije pisao i objasnio zašto nema nikakve prepreke ili razloga da imamo istu cijenu goriva kao i Mađari koji upravljaju INA-om pa sada neću ponavljati… https://www.buz.hr/vijesti/opcenito/kako-nas-muljaju-sa-cijenom-goriva-ili-zasto-litra-euro-supera-95-nije-9-50-kuna

Po svemu što je u posljednjih 6 godina radila i uradila Vlada Andreja Plenkovića ispada da su im interesi građana RH posljednja rupa na svirali. Ova igra sa cijenama naftnih derivata je samo još jedna u dugačkom nizu potvrda da smo kao nacija i država svakim danom sve manje svoji na svome….

A borili samo se, i krvavo izborili da budemo na svome svoji…

U Zagrebu, 20.06.2022.[MŠ1]

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo