Podjeli

Slovenija je izabrala svoju predsjednicu. Prvi puta ženu, uz to još i nezavisnu. Slovenija ima sasvim drugačija razmišljanja od nas o tome kako treba voditi državu.
Na početku godine izabrali su potpuno nepoznatog čovjeka za Premijera, a sada bivšu novinarku za Predsjednicu države. Veli ona, da su građani prepoznali vrijednosti koje ona zagovara, jedini kriterij koji bi trebao vrijediti prilikom izbora.
Kod nas se takmiče stranke s novčanom potporom često i reketom za unaprijed dogovorene protuusluge, umjesto da dajemo prednost ljudima koji poštuju vrijednosti za opće dobro, euforično se biraju “domoljubi”, koji svoje domoljublje dobro naplaćuju.
Jučer smo čitali kako postoji pravilnik po kojem osuđeni silovatelj maloljetne osobe, na izdržavanju zatvorske kazne, ima pravo na rehabilitaciju i oporavak u toplicama. Vrijednosti koje zagovara trenutna vlast veliko su moralno posrnuće cijele nacije, uvreda poštenim ljudima, a najveća uvreda za prave branitelje, a ipak u anketama vode.
Gospodarstvo nam je na rubu katastrofe, Uljanik se prodaje za 155 milijuna kuna, a dug radnicima za 8 neisplaćenih plaća je točno toliki. Hoće li radnici dobiti svoje zarađene novce ostaje visiti u zraku.
Petrokemija nakon što je u nju uloženo 600 milijuna proračunskog novca, 54% udjela navodno se prodaje za 55 milijuna kuna.
Ipak svaki dan saznajemo kako je ova vlada uspješna. Mirovinski fondovi izgubili su na vrijednosti svu ovogodišnju uplatu. Za plaću od 7900 kuna uplaćeno je ove godine u II stup 5847, ali na računu je 7030 kuna manje nego prošle godine.Izgubljena je sva uplata + 1300 kuna od prošlogodišnje.
Za umirovljenike koji inflaciju od 30 – 50% u cijeni hrane pokrivaju sa 6, 18% većom mirovinom, preživljenje je postalo umijeće na granici naučne fantastike.
Osiguranici zdravstvenog osiguranja ostaju bez 1000 doktora primarne zdravstvene zaštite, a doktor Beroš gura reformu koja nema veze s efikasnijim liječenjem.
Na kraju tužne balade ministarstvo obrane daje u donaciju 14 helikoptera koji su spašavali naše kritične trudnice, izvlačili teško unesrećene radnike i spašavali teško oboljelu djecu.
Ovo su istiniti navodi, bajke o velikim postignućima ove i ovakve vlade je uvreda za zdravorazumnog čovjeka.
Druge zemlje idu naprijed mi ostajemo u dubokoj provaliji u koju su nas gurnule hulje koje su iscijedile državu poput stare krpe.
Spasiti se možemo ako slijedimo zdravi razum i počnemo razmišljati kakve su nam vrijednosti ponudili ovi koji sada vladaju. O kriminalu, neplaćanju poreza, o krađama javnog novca saznajemo svaki dan.,
 S novim načinom razmišljanja doći će i dobre vijesti, strmoglavi pad rejtinga HDZ -a , a neke nove snage na vidiku.
Budimo hrabri i pružimo šansu , što god mi čuli o Sloveniji njihova je minimalna plaća veća od naše prosječne, mirovina u prosjeku duplo veća od naše !
Njihovi penzioneri na našem moru su gospoda, a naši  su sretni sako nađu posao čišćenja apartmana.
Život nas iskušava, ali i daje nagrade za hrabrost , kolo sreće se okreće,
ne smijemo dopustiti da se vrti bez nas !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo