Podjeli

Danas u Saboru glasanje o proračunu, majke s djecom koje imaju poteškoće u razvoju, nemaju se čemu nadati. Za njih i invalide, nema novaca u proračunu.
Pojedini saborski zastupnici koji su u Saboru dva, tri, pa i četiri mandata, puna su usta brige za umirovljenike, a šutjeli su svaki puta kad se zagrabilo u mirovinski fond, da bi se tobož nekoga spasilo.
Sistemski je uništena mirovinska štednja, a najveći udarac doživjela kada je izglasano da dodatci na plaće nisu oporezivi i ne idu u prosjek za izračun mirovine.
Tim postupkom izgubljena je jedna mirovina, danas  ti isti, ali i sindikalisti nabrajaju čega se umirovljenici još mogu odreći, a da bi preživjeli.
Ti isti koji uzimaju umirovljenike u svoju brigu bez problema su s tim da njima raste plaća, a spremačici u Saboru, u školi i vrtiću dovoljan je minimalac koji će rasti po direktivi europske unije. Nema osobne solidarnosti kad su siromašni u pitanju, ali su nanjušili da ih je lijepo čuti kad lažno brinu o najranjivijima.
Najteže u životu je imati bolesno dijete kojemu ne možeš pomoći, te majke će pomoć morati izboriti prosvjedima na ulici, iza zaštitne ograde na Markovom trgu na koji će pristizati članovi vlade u automobilima najveće klase uz vozače koji će im otvarati vrata automobila.
Sit gladnom ne vjeruje, bolestan kad oboli želi samo da ozdravi, ova vlada učinila je sve da te dvije skupine društva uz sve životne nedaće još plešu na žici koja ih s jednim krivim korakom ruši u beznađe.
Umirovljenici, invalidi, radnici , seljaci moramo detektirati sve licemjere koji žele prikupiti poene na nesreći građana koji su žrtva bezdušne vlasti, puni brige za globalne probleme, a doma nisu učinili baš ništa da siromašni bolje žive.
Rast BDP, bez rasta proizvodnje, pokazuje da nas vlastita država pljačka inflacijom, da inflacija nije uvezena već je prešutno odobrena.
Sudionici u tome sjede u Saboru, Hrelja nam veli da je kasno za tražiti Božićnicu, Gabričević ju je tražio kad je već bilo kasno, pričaju priče da bi bili važni, situirani zbrinuti, očekuju naše povjerenje i nadalje. Oboje sjede na dvije stolice, umirovljenici su im odskočna daska za njihove osobne ambicije.
Pored liste srama koju slaže država za neplaćanje
poreza, građani moraju složiti istu srama za neizvršavanje zastupničkih obaveza za koje smo ih birali, a dobili su plaću. U Saboru ima zastupnika koji nisu rekli niti jednu riječ , samo glasaju za prijedloge vladajućih. Te ljude neka plaća stranka koja ih je delegirala.
Lista srama loših političara bila bi orijentacija za sve obespravljene građane Hrvatske koji trpe zbog loše odabranih zastupnika, onih koji su u kontejnerima već treću godinu, znaju za koga ne trebaju glasati više nikada, umirovljenici znaju tko im je uvođenjem lažnih umirovljenika bez uplata u zajedničku štednju, priskrbio male mirovine.
 Tu listu srama neće stvarati  režimski novinari, niti agencije koje nam plasiraju rejting po narudžbi vladajućih, stvarat će ju građani koji su gubitnici zbog korupcije i licemjerstva.
 Jaka propaganda vladajućih, pjevanje slavopojki svaki dan dobiva prostor u medijima, reciklirani političari koji mijenjaju kapute, stalno su gosti na tv.ekranima,  reklamiraju promašenu politiku koja je milijun građana Hrvatske otjerala u siromaštvo, moraju dobiti žestoki odgovor .
Moraju pasti od vlastitog oružja.
Pitanje zašto glasati za, mora dobiti odgovor zašto ne glasati !
Ne smijemo dopustiti da se o dostojanstvu građana raspravlja, ono nam pripada, ako odustanemo od dostojanstva nismo ni zaslužili da nam bude bolje!
Kada riješimo za koga ne, onda ćemo izabrati za koga da,
 ljude koji znaju, koji su se dokazali u radu , koji su plaćali porez u Hrvatskoj, ljude koji nemaju mrlja i afera u životopisu,  koji imaju hrabrosti reći
@Hoćemo!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo