Podjeli

Taktika državnog vrha, mijenjaj fokus s velikog problema , na nešto što zabavlja ljude. Mediji im pri tome jako pomažu. Umjesto da se raspravlja o tome kako je heroj Vili postao mali muljator, pune su novine Keruma koji zabavlja ljude svojim ambicioznim tlapnjama, kako će postati opet gradonačelnik Splita. Izašao Kerum iz naftalina gdje se krio od dugova i vjerovnika , ohrabrili ga isti takvi s kojima je bančio za tuđe novce..
Kerum je samo lutak koji odvraća pažnju s bitnih stvari, tumačenje zakona kako kome paše ,a ne dira u pozicije moći razrađenog scenarija. Dr. se mlako brani, nada se da će brzo pasti u zaborav, do neke nove prilike.
Na sajmu u Gudovcu  čuli smo rječitu ministricu poljoprivrede kako fokusirana na teoriju prosipa poljoprivrednu izmišljenu lijepu priču.
Odmah s desne ruke kolega iz HDZ-e potvrđuje stručnost dotične s istim žarom i respektom.
Iz teorije u praksu bolan je povratak , kao da nikada nismo čuli za stoku koja luta, za bolesne zapuštene konje, za poticaje koje se dijele bez glave i repa.
Akord je prebrojio i nabrojio 3322 OPG koji su dobili poticaje, a nemaju valjane isprave da uopće imaju u kakvom vidu zemlju za bavljenje brdskim stočarstvom  za koje su dobili poticaje.
Niti vlasništva niti najma koji je i tako mizeran, šteta za građane Hrvatske  77, 5 milijuna iz državnog proračuna.
77,5 milijuna  samo za brdsko stočarstvo otišlo je ljudima koji nemaju zemlju, bez računa, se ne računa, ali se bez provjere papira dijeli na veliko. Nije tajna da su dobitnici takvih poticaja stanovnici gradova koji poljoprivredu cijene po markama gumenih čizama. Njih znamo vidjeti na TV-u kao uspješne stočare koji se slikaju pored muzilice s Ray-ban naočalama na vrhu čela.
Sve se može dok imamo ministre koji se razumiju u posao koji obavljaju kao ministrica Vučković, ministar Beroš, a njihov ih zaštitnik Sv. Andrej obrani jednom “poslanicom” koju javnost mora znati.
Danas je veseli utorak, cijene goriva su pale, na pumpama nas čekaju slike Premijera u pobjedničkom zanosu. Tekst je su malo su fulali, ne gule nas, već deru, cijenu su odavno prešle izdrživu mjeru, a priča o plinu kojega će nam dati Amerikanci po cijeni koju nećemo moći platiti,dobiva slatku notu., smo što ne nazdravljaju sa šampanjcem.
Političari kao uspješni kuhari mljackaju na kašu koju su skuhali, iako znaju da će uslijediti probavne smetnje.
Sve se može prodat građanima pod toplu priču, dok imamo Ćaćića i Keruma koji daju začine u “čušpajz” koji kuha Vlada, pa makar gadno smrdjelo iz lonca.
Kad bi se samo pobrojile i zbrojile sve afere koje smo prožvakali i pospremili na kiseljenje u ladicama sudova, samo ovaj mandat, kad bi se zbrojila njihova novčana vrijednost Plenković bi odmah mogao podijeliti 13 i 14 plaću i mirovinu za sve građane u Hrvatskoj.
Ukinuće troškova sudova za razne arbitraže i procese koji vode u zastaru mogli bi  dići Hrvatsku do sredine tablice koja mjeri uspješnost.
Ova uspješna ministrica pridružila  se timu koji priča bajke, samo za EU poticaje moramo vratiti 230 milijuna kuna koji su završili tamo gdje nisu smjeli.
Nije kriv rat nego lopovi koji su se osilili, razmnožili i koje štite njihovi promotori.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo